تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۴

تهران- ایرنا- در شرایطی كه ابتلا به آسم، با افزایش شهرنشینی و آلودگی هوا به یك معضل جدی در حوزه بهداشت بدل شده است، روز جهانی آسم فرصت مناسبی برای افزایش آگاهی مبتلایان و اتخاذ راهكاری برای پیشگیری از شیوع این بیماری به شمار می رود چراكه این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها قابل كنترل است.

اولین سه ‌شنبه ماه می‌‌ هر سال میلادی به‌ عنوان 'روز جهانی آسم' نامگذاری شده كه امسال مصادف با سوم می و 14 اردیبهشت ماه شده است.
'شما می توانید آسم خود را كنترل كنید' به عنوان شعار امسال روز جهانی آسم تعیین شده است.
به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه علمی هلث، حملات آسم به صورت تنگی نفش و خس خس سینه بروز می كند. در این بیماری مزمن، پوشش لوله های برونش متورم و مجاری تنفسی تنگ می شوند و جریان هوای داخل و خارج شده از ریه كاهش می یابد.
علل آسم به طور كامل شناخته شده نیست اما عواملی مانند مواد حساسیت زا، دود سیگار و مواد شیمیایی سبب تحریك این عارضه می شوند.

** حقایقی در مورد بیماری آسم
- آسم یك بیماری شایع و غیرمسری است كه در آن مجاری تنفسی ملتهب شده و ورود و خروج هوا دشوار می شود.
- بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال 2013 میلادی حدود 235 میلیون نفر به این بیماری مبتلا بودند كه بیشتر آنها را كودكان تشكیل می دادند.
- مرگ های ناشی از آسم بیشتر در كشورهای كم درآمد و با درآمد متوسط رخ می دهد.
- استنشاق دود سیگار، مواد شیمیایی و تحریك كننده و هوای آلوده، سبب تحریك راه های هوایی و واكنش های آلرژیك می شود.

** مهمترین عوامل محرك بیماری آسم
- نگهداری حیوانات خانگی و به طور كلی تماس با موی حیوانات
- استفاده از لباس های ساخته شده از پوست و پشم طبیعی
- گرد و غبار موجود در خانه و مبلمان
- دود ناشی از تنباكو
- آلودگی هوا
- انواع محرك های شیمیایی
- لوازم بهداشتی شیمیایی
- انواع آلرژن مانند گرده
برخی از شرایط مانند استرس، احساس خشم و ترس می تواند این عارضه را تشدید كند. داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی یكی از مهمترین عوامل خطر این بیماری محسوب می شوند. انواع داروهای بتابلاكر كه برای فشار خون بالا، بیماری های قلبی و میگرن استفاده می شوند، آسم را تشدید می كنند.
آسم قابل درمان نیست اما می توان با كنترل آن، شرایط فرد مبتلا را بهبود بخشید.
همه ما در سلامت بیماران مبتلا به آسم نقش داریم، سیگاری كه روشن می كنیم، خودروهای تك سرنشین و فاقد معاینه فنی، استفاده از افشانه های آفت كش و انواع مواد شیمیایی و بهداشتی نفس بیماران مبتلا به آسم را تنگ می كند؛ بنابراین بهتر است با رعایت اصولی كه توسط تك تك ما قابل اجرا است، به بهبود این بیماران كمك كنیم.
علمی (6) ** 9259**1834