تهران - ایرنا - چهل و ششمین دوره پیكارهای وزنه برداری قهرمانی آسیا در تاشكند در حالی با نایب قهرمانی ایران به پایان رسید كه نتایج آن در مجموع می تواند برای تیم ملی در المپیك 2016 ریو امیدوار كننده باشد.

سجاد انوشیروانی جوان كه مسئولیت سرمربیگری وزنه برداری ایران را به طور رسمی از ابتدای سال به عهده گرفت، در حالی به این میدان مهم پای گذاشت كه در مرداد ماه امسال نیز بزرگترین رویداد ورزشی جهان یعنی المپیك را پیش روی دارد.
او در فاصله یك ماه توانست ملی پوشان را به طور نسبی آماده كارزار آسیایی كند، جایی كه قرار بود فدراسیون وزنه برداری و كارشناسان، عیار فنی او را محك بزنند. با توجه به نتایج و عملكرد ملی پوشان، مشخص شد كه او توانست از نظر فنی موفق باشد و نشان دهد كه مدیریت و تسلط كاملی روی تك تك ملی پوشان دارد و این موضوع در آستانه المپیك می تواند برای وزنه برداری ایران امید بخش باشد.
البته هر چند نخستین تجربه مربیگیری انوشیروانی با اشكالاتی همراه بود، اما بیشتر وزنه هایی كه برای ملی پوشان انتخاب و یا تغییر می داد به موقع و هوشمندانه بود و در صورتی كه ملی پوشان ركوردهای عادی خودشان را بالای سر می بردند و یا علی میری در حركات دو ضرب ناكام نمی بود و كیا قدمی و یا رضا بیرانوند در حركات دو ضرب عملكرد بهتری داشتند، تیم ملی ایران می توانست با اختلاف زیادی نسبت به چین عنوان قهرمانی آسیا را از آن خود كند.
به هر ترتیب سجاد انوشیروانی كه مدال نقره جهان و المپیك را در كارنامه دارد، این فرصت را دارد تا پیش از المپیك در تورنمنت بین المللی جام فجر به عنوان یكی از مراحل انتخابی المپیك، عیار فنی و مدیریتی خودش را یكبار دیگر ثابت كند تا با انگیزه و تجربه بیشتری پای به میدان المپیك بگذارد.
رقابت های وزنه برداری قهرمانی آسیا همچنین بهانه ای شد تا تعدادی از وزنه برداران بازگشتی دوباره به اردوی تیم ملی داشته باشند. پولاد مردانی چون محمدرضا براری پس از دوری دوساله از میادین با كسب مدال طلای دسته 105 كیلوگرم امیدواری كادر فنی ایران را برای كسب مدال این دسته در المپیك ریو افزایش داد تا او در فاصله سه ماه مانده به المپیك با افزایش ركوردهای این دسته بتواند با امیدواری گام به ریو بگذارد. هر چند در دسته 105 كیلوگرم «ایلین ایلیا» قزاقستانی و دارنده مدال طلای المپیك و سه مدال طلای جهان نیز حضور دارد.
محمدرضا براری در حركت یك ضرب با 180 كیلوگرم به مدال برنز رسید و دو ضرب با 221 كیلوگرم صاحب گردن آویز طلا شد و در مجموع نیز 410 كیلوگرم طلایی شد.
در این میان، عملكرد سید ایوب موسوی 21 ساله در دسته 85 كیلوگرم با كسب مدال نقره و همچنین علی هاشمی در دسته 94 كیلوگرم با كسب مدال نقره نیز قابل قبول بود. هاشمی با وجود مصدومیت هر چند نتوانست ركوردهایی را كه در پیكارهای قهرمانی جهان در آمریكا زد، بالای سر ببرد، اما نشان داد در صورت آمادگی كامل می تواند در كنار سهراب مرادی در دسته 94 كیلوگرم روزهای نوید بخشی را برای این رشته در المپیك ریو به همراه داشته باشند.
ایوب موسوی نیز در دسته 85 كیلوگرم در یك ضرب با 158 كیلوگرم، دو ضرب با 198 كیلوگرم و مجموع 356 كیلوگرم مدال نقره دو ضرب و مجموع را كسب كرد. او هر چند می توانست وزنه های بالاتری را بالای سر ببرد، اما این نتیجه برای وزنه برداری چون او در نخستین تجربه بین المللی عالی به نظر می رسد.
در دسته 77 كیلوگرم علی میری با وجود داشتن مدال نقره جوانان جهان در این رقابت ها به دلیل وزن كم كردن های متوالی نتوانست نتیجه در خوری بگیرد و در حركات دوم هیچ یك از وزنه ها را نتوانست بالای سر ببرد. او قصد دارد از این پس در دسته 85 كیلوگرم به روی تخته برود.
اما رضا بیرالوند وزنه برداری كه هنوز می تواند در رده جوانان برای كشورمان وزنه بزند و مدال طلای نوجوانان آسیا را در كارنامه دارد، در نخستین تجربه رده بزرگسالان نیز نتیجه نسبتا خوبی داشت. او نشان داد كه می تواند حرف های زیادی در آینده در دسته 94 كیلوگرم داشته باشد.
این وزنه بردار بروجردی تیم ملی بر اساس برنامه كادر فنی به همراه تیم جوانان در پیكارهای قهرمانی جوانان سال 2016 جهان كه تیرماه امسال در گرجستان برگزار می شود، شركت خواهد كرد.
در دسته به اضافه 105 كیلوگرم محسن بهرام زاده در نخستین میدان رسمی خود در فوق سنگین و پس از دوری یك ساله از میادین به دلیل بیماری، در رده هفتم آسیا قرار گرفت. هر چند كادر فنی تیم ملی نیز انتظار بیشتری از او نداشتند اما بهرام زاده قصد دارد با افزایش وزن بدن خود بتواند در آینده یكی از نفرات ثابت دسته فوق سنگین باشد.
بهادر مولایی نیز پس از نتایج ضعیف قهرمانی جهان در آمریكا در حركت یك ضرب عملكرد ضعیفی داشت، اما در حركات دو ضرب با بالای سر بردن وزنه 247 كیلوگرمی ضمن كسب مدال طلا، كادر فنی را به داشتن یك فوق سنگین در المپیك ریو امیدوار كرد.
حضور بهداد سلیمی قهرمان المپیك لندن به دلیل مصدومیت هنوز در ابهام قرار دارد و كادر فنی به دنبال جایگزینی مطمئن برای او است و به همین دلیل بهادر مولایی با كسب آمادگی كامل می تواند یكی از نفرات مدال آور ایران در ریو باشد.
چهل و ششمین دوره پیكارهای وزنه برداری قهرمانی آسیا در حالی با قهرمانی چین و نایب قهرمانی ایران به پایان رسید كه كشورهای چین، هند، ایران، عراق، ژاپن، قرقیزستان، كره جنوبی، عربستان، مالزی، مغولستان، سوریه، تركمنستان و ازبكستان با تركیب كامل در این مسابقات حضور داشتند و كره شمالی با یك وزنه بردار و قزاقستان با دو وزنه بردار به تاشكند آمده بودند.
تیم های ایران، چین، كره جنوبی و ازبكستان با وجود داشتن تركیبی كامل اما با نفرات دوم و جوانتر در این میدان آسیایی حضور یافته بودند، سطح فنی این مسابقات با توجه به اینكه بسیاری از وزنه برداران جوان هنوز امید به حضور در المپیك را داشتند با توجه به ركوردهایی كه زده شد، بسیار بالا بود.
تمرینات تیم ملی وزنه برداری بعد از بازگشت از ازبكستان با تصمیم سرمربی تیم ملی آغاز شد و قرار است تمرینات تیم ملی از اواخر همین هفته در اردبیل آغاز شود.
تیم ملی وزنه برداری ایران در رقابت های قهرمانی آسیا كه از 5 تا 11 اردیبهشت در تاشكند ازبكستان برگزار شد در وزن های 85 ،94 ، 105 و به اضافه 105كیلوگرم توسط (ایوب موسوی دو نقره)، (علی هاشمی دو نقره و یك برنز)، (محمدرضا براری دو طلا و یك برنز)، (بهادر مولایی یك طلا و یك برنز) در مجموع با (3 طلا، 4 نقره و 3 برنز ) و كسب 500،8 امتیاز تیمی صاحب سكوی نایب قهرمانی آسیا شد.
رده بندی امتیازی تیم ها:
1- چین با 506،7
2-ایران 500،8
3- ازبكستان 463،8
4- ژاپن 429،8
5- كره جنوبی 416،8
رده بندی مدالی تیم ها:
1- قزاقستان با 6 طلا
2- چین با 5 طلا، 5 نقره و 4 برنز
3- ایران با 3 طلا، 4 نقره و 3 برنز
4- قرقیزستان 3 با طلا
5- ازبكستان با 2 طلا، 2نقره و 3 برنز
ورزشی**1067**1545