به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در این روش كه توسط امید فرخزاد از محققان بیمارستان بریگهام آمریكا و همكاران وی از دانشگاه MIT توسعه یافته است، داروهای ضد چاقی توسط نانو ذراتی كه به منظور این كار توسعه یافته اند، مستقیما وارد بافت چربی می شوند. استفاده از این روش به مدت 25 روز در موش های آزمایشگاهی سبب شده است كه 10 درصد وزن آنان بدون هیچ عارضه جانبی كاهش یابد.
این دارو سبب رشد رگ های خونی در بافت چربی می شود تا نانوذرات به راحتی وارد آن شوند. پس از ورود داروهای ضد چاقی و نانو ذرات به بافت چربی، چربی سفید به چربی قهوه ای تبدیل می كند؛ چربی قهوه ای به راحتی می سوزد.
یكی از معضلات رشد عروق خونی در بافت چربی، آسیب به اندام های دیگر بدن است كه با اتخاذ یك راهكار هوشمندانه، رفع شده است. در این روش نانوذرات مستقیما وارد بافت مورد نظر می شوند و از تجمع دارو در بافت های دیگر جلوگیری می شود. برای ساخت هسته این نانوذرات از پلیمری به نام PLGA استفاده شده است و هسته خارجی از جنس پلیمر دیگری به نام PEG است.
این روش در حال حاضر به صورت تزریق وریدی قابل استفاده است و محققان در حال توسعه روشی هستند كه به صورت خوراكی تجویز شود.
این راهكار هنوز توسط سازمان غذا ودارو تایید نشده است: ولی فقط روشی است كه برای كاهش وزن، به دیگر اعضای بدن آسیب نمی زند و عوارض جانبی ندارد.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۴
تهران - ایرنا - امید فرخزاد به همراه تیم تحقیقاتی خود با استفاده از فناوری نانو موفق به توسعه روشی شده اند كه قادر به درمان چاقی است.