تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷

تهران - ایرنا – بحر المیت كه یكی مهمترین منابع درآمدی ملت فلسطین می باشد، اكنون در معرض تاراج رژیم صهیونیستی قرار گرفته است و این رژیم قصد دارد منابع نفتی این منطقه را سرقت كند.

خبرگزاری فلسطین روز سه شنبه در گزارشی نوشت: شركت های نفتی رژیم صهیونیستی كه اقدام به حفاری در منطقه بحر المیت كرده اند، اعلام كردند كه منابع نفتی به میزان 1،2 میلیارد دلار دست یافته اند و قصد دارند بزودی بهره بردای از منابع نفتی این منطقه را آغاز كنند.
محمد اشتیه رئیس شورای اقتصادی رشد و توسعه فلسطین اشغالی در همین رابطه از رژیم صهیونیستی خواست تا از بهره برداری نفتی از چاه های كشف شده در نزدیكی بحر المیت در مناطق مرزی فلسطین اشغالی خودداری كند.
اشتیه گفت كه استخراج نفت از سوی تل آویو در این مكان مخالف قوانین و قطعنامه های بین المللی است و مقامات فلسطین این موضوع را از نظر قانونی پیگیری می كنند و خواستار غرامت در قبال هرگونه قانون شكنی خواهند بود.
وی افزود: منطقه ای كه چاه نفت در آن كشف شده منطقه 'ج' است كه رژیم صهیونیستی باید آن را 18 سال پیش به حاكمیت فلسطین بازمی گرداند ولی به دلیل پایبند نبودن این رژیم به توافق ها، این امر تاكنون صورت نگرفته است.
رئیس شورای اقتصادی رشد و توسعه فلسطین در ادامه خواستار تحركات بین المللی در خصوص مساله نفت فلسطین شد و گفت: درآمدهای پیش بینی شده از این چاه ها زیاد نیست ولی در صورت استفاده فلسطینی ها از این منابع، تاثیر مثبتی بر اقتصاد فلسطین می گذارد.
به گفته این مقام فلسطینی، رژیم صهیونیستی از سال 1948 موجب فرسایش این منطقه و كاهش سطح آب آن گردیده و اكنون برای بازگشت به وضعیت سابق به 16 میلیارد متر مكعب آب نیاز است.
مقام فلسطینی تاكید كرد كه رژیم صهیونیستی نفت چاه های رنتیس در نزدیكی رام الله را نیز به سرقت می برد و مانع استفاده فلسطینی ها از چاه های گاز در مناطق مرزی سواحل دریای مدیترانه می شود و همچنین از اجرای پروژه های گردشگری فلسطینی در سواحل بحر المیت نیز جلوگیری می كند.
وی رژیم صهیونیستی را مسئول تنگناهای اقتصادی، سرقت منابع فلسطینی و به تعطیلی كشاندن فرصت های سرمایه گذاری و محاصره غزه و جدایی آن از كرانه غربی و به تاخیر انداختن بازسازی آن و همچنین افزایش فقر و بیكاری بی سابقه به خصوص در غزه دانست.
شركت نفتی 'فرصت اسرائیل - منبع انرژی' اخیرا گزارشی منتشر كرده كه در آن به وجود ذخایر نفتی در نزدیكی بحر المیت به میزان 1.2 میلیارد دلار اشاره شده است.
بررسی های شركت مشاوره استرالیایی دانمور نیز حاكی از آن است كه منطقه حتروریم (در بحر المیت) بین 7 تا 12 میلیون بشكه نفت دارد.
بر پایه این گزارش، در سال 1995 گروه اسرائیلی دیلیك بعد از حفاری تا عمق 2 كیلومتری سطح زمین در بحر المیت به نفت دست یافت، اما شركت نفتی فرصت اسرائیل در همان زمان اعلام كرد كه این شركت تصمیم گرفته عملیات جستجوی نفتی را در نزدیكی بحرالمیت به دلیل هزینه های گزاف آن متوقف كند.
پایگاه خبری صهیونیستی واینت نیز به این نكته اشاره كرده كه سهم شركت فرصت اسرائیل 25 درصد بوده كه در دسامبر سال گذشته به 35 درصد افزایش یافته است.
در ادامه این گزارش آمده است: علاوه بر اجازه حفاری به شركت فرصت اسرائیل برای حفر چاه نفت، به 5 شركت دیگر نیز اجازه حفاری داده شده است كه از میان 5 شركت مذكور شركت كشف و استخراج نفت و گاز زیراح با مسئولیت محدود (28.75%)، مجموعه نفتی اشتروم (10%) و شركت استخراج معادن گینكو با مسئولیت محدود (28.75%) كه همگی اسرائیلی هستند و علاوه بر آنها الیاهو روزنبرگ زمین شناس اسرائیلی (%2.5) و شركت اكتشاف نفت و گاز با مسئولیت محدود قبرس (5%) از این منطقه نفتی سهم دارند.
شركت فرصت اسرائیل همچنین اعلام كرده كه قصد دارد در منطقه حلمیش (واقع در مناطق فلسطین اشغالی) اقدام به حفاری نفتی كند.
در بیانیه این شركت آمده، عملیات حفاری قرار است از اول نوامبر 2017 (11 آبان 96) آغاز شود.
ایال شوكر رئیس اجرایی شركت فرصت اسرائیل به شبكه دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت كه این شركت آمادگی دارد در اولین فرصت ممكن اقدام به حفاری در این منطقه كند.
شوكر گفت: در زمانی كه اطمینانی به كشف نفت و گاز وجود نداشت به این شركت اجازه ورود به چاه های نفتی كه درگذشته از آن بهره برداری می شد، داده شده است.
خاورم**1408**1275