به گزارش ايرنا، وي كه از سه سال پيش مسئوليت دستگاه ديپلماسي ژاپن را بر عهده گرفت روز گذشته در ميانمار با 'آنگ سان سوچي' همتاي خود و مشاور دولت ميانمار ديدار و رايزني كرد تا در ميان نگراني هاي توسعه همكاري چين با اين كشور جنوب شرق آسيا، يك شريك و حامي جديد پيدا كند.
اين نخستين نشست 'آنگ سان سوچي' رهبر بالفعل ميانمار با يك عضو كابينه ژاپن پس از حاكميت حزبش و برگزاري مراسم تحليف دولت جديد اين كشور است.
'وانگ يي' وزير امور خارجه چين اواسط فروردين ماه با هدف گفت وگو درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه اي به ميانمار سفر كرد تا نشان دهد پكن به توسعه مناسبات با اين كشور همسايه عضو اتحاديه جنوب شرق آسيا (آ.سه.آن) چشم دارد و اين ديدار رقباي چين را ترغيب به مذاكره با مقامات بلندپايه ميانمار كرد.
وزير خارجه ژاپن در اين ديدار 45 دقيقه اي اشاره اي به بدهي 4.7 ميليارد دلاري عقب افتاده ميانمار نكرد تا بتواند اعتماد دولت جديد اين كشور را كسب كند و نشان دهد توكيو به خواسته يانگون احترام مي گذارند.
وي براساس نوشته روز چهارشنبه تارنماي روزنامه 'گلوبال نيو لايت' ميانمار، بر حمايت از دولت جديد اين كشور به عنوان يك شريك قابل اعتماد تاكيد كرده است.
كيشيدا تاكيد كرد كه ژاپن به ميانمار براي ادامه روند صلح و آشتي ملي در اين كشور كمك مي كند و دولت ژاپن به ارائه كمك به دولت جديد ميانمار خواهد پرداخت.
رئيس دستگاه ديپلماسي ژاپن با 'تين كياو' رئيس جمهور ميانمار نيز مذاكراتي انجام داد.
وي كه در تور آسيايي بسر مي برد پيش از ميانمار به بانكوك پايتخت تايلند سفر كرد تا پاي اين كشور دوست چين را پس از كودتاي سال 1393 به ميان بكشد و بتواند مناسبات نزديكي ميان توكيو – بانكوك برقرار كند.
وي در اين تور از ويتنام و لائوس نيز ديدن مي كند.
كشيدا در بانكوك خواستار تقويت وحدت ميان 10 عضو آ.سه.آن شد. اعضاي آ.سه.آن نشان داده اند به دليل مناسبات نزديك اقتصادي با پكن در مورد اختلاف با چين بر سر مالكيت بخش هايي از درياي جنوبي وحدت نظري بين آنها وجود ندارد.
ويتنام، فيليپين، برونئي و مالزي با چين بر سر مالكيت بخش هايي از درياي جنوبي چين اختلاف دارند، اما نوع برخورد اين كشورها با پكن بر سر اين اختلاف متفاوت است و هر كدام روش خود را در پيش گرفته و به وحدت نظر نرسيده اند.
وزير خارجه ژاپن در تايلند گفت: اصل حاكميت قانون و امنيت دريايي در حال حاضر در معرض خطر است.
به نوشته روز چهارشنبه 'جاكارتا پست'، وي گفت كه كشورهاي مدعي بايد ادعاي خود را براساس قوانين بين المللي مطرح كنند و به دنبال حل و فصل اختلافات باشند.
وي خواستار اعمال يك كد موثر رفتاري در درياي جنوبي چين شد، كد رفتاري كه پيش از اين نيز در نشست هاي اعضاي 10 گانه آ.سه.آن با چين مطرح اما تاكنون به نتيجه نرسيده است.
به نظر مي رسد سفر رئيس دستگاه ديپلماسي ژاپن به كشورهاي متحد چين در منطقه جنوب شرق آسيا مانند تايلند و لائوس و كشورهايي كه با پكن اختلافات سرزميني و امنيتي دارند مانند ميانمار و ويتنام نشان دهنده تلاش توكيو براي نزديكي بيشتر با دوستان و دشمنان چين است.
'فوميو كيشيدا' پيش از آغاز اين سفر در هفته جاري براي نخستين بار به پكن نيز رفت تا با 'لي كچيانگ' نخست وزير، 'وانگ يي' همتاي خود و 'يانگ جيه چي' عضو ارشد شوراي دولتي چين در باره روابط دوجانبه، تحولات بين المللي و منطقه اي بحث و تبادل نظر كند.
مقام هاي چين در اين ديدارها تاكيد كردند كشورها بايد به تاريخ احترام بگذارند و به جاي رويارويي، بر همكاري هاي دوستانه تمركز داشته باشند.
چين مي گويد پس از روي كار آمدن 'شينزو آبه' نخست وزير ژاپن در سال 2012 ميلادي روابط دو كشور تيره تر شده و ژاپن روابط نظامي با آمريكا را تقويت كرده و كوشيده است تا در درياهاي جنوبي و شرقي حق حاكميت چين را به چالش بكشد.
ژاپن روز گذشته نيز با اجاره هواپيماهاي نظامي به فيليپين عضو ديگر آ.سه.آن كه با پكن در درياي جنوبي اختلاف دارد، موافقت كرده تا نشان دهد سياست توكيو براي مقابله با پكن ادامه دار است.
آساق**1611
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳
كوالالامپور – ايرنا – 'فوميو كيشيدا' وزير امور خارجه ژاپن در بحبوحه تنش در حال رشد در درياي جنوبي چين به چند كشور منطقه جنوب شرق آسيا سفر كرد تا به نام حمايت از حاكميت قانون براي حفظ صلح و ثبات در منطقه به توسعه مناسبات توكيو با برخي كشورهاي منطقه مقابل چين بپردازد.