محمد طاهري روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به كمبود آب آشاميدني مشتركين شهرهاي سمنان، شاهرود و شهميرزاد در زمان اوج مصرف، افزود: در سمنان و شاهرود در مجموع حدود 160 هزار انشعاب آب، دچار كمبود در زمان اوج مصرف هستند كه حدود 60 درصد مشتركين در اين دو شهر را شامل مي شوند.
وي يادآور شد : در مجموع، مشتركين آب آشاميدني در شهرهاي سمنان، شاهرود و شهميرزاد، در زمان اوج مصرف، 406 ليتر بر ثانيه كمبود آب دارند.
طاهري خاطرنشان كرد : در زمان اوج مصرف آب، در شهر سمنان حدود 210 ليتر بر ثانيه در شاهرود حدود 186 ليتر بر ثانيه و در شهميرزاد حدود 10 ليتر بر ثانيه كمبود آب وجود دارد.
وي ادامه داد : براي جبران كمبود آب شهرهاي سمنان، شاهرود و شهميرزاد، برنامههاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت داريم.
طاهري با اشاره به اين كه وظيفه اصلي شركت آب و فاضلاب تامين آب با كيفيت است، افزود : غير از سه شهر سمنان، شاهرود و شهميرزاد، بقيه شهرهاي استان از نظر تامين آب شرب، در وضعيت سر به سر هستند و تنها در اين سه شهر كمبود آب در زمان اوج مصرف داريم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان با اشاره به برنامه هاي تامين آب در كوتاه مدت براي شهرهاي سمنان، شاهرود و شهميرزاد، اظهار كرد: از طريق مجوزهايي با همكاري آب منطقه اي سمنان گرفته شد، 6حلقه چاه از شرق شهر سمنان در منطقه سوكان كه داراي كيفيت آب مناسب است با 23 كيلومتر خط به سمنان انتقال مي يابد.
وي تصريح كرد : اين ميزان تامين آب براي سمنان نياز به اعتباري حدود 155 ميليارد ريال براي حفر، تجهيز، برق رساني، خط انتقال، خطوط آنتي و جاده دارد كه مطالعات آن سال 94 انجام شد.
طاهري اضافه كرد : به اين ترتيب با اجرايي شدن عمليات اجرايي در اين با برنامه كوتاه مدت به ميزان 150 ليتر بر ثانيه از منطقه شرق سمنان با 6 حلقه چاه براي سمنان تامين آب مي شود.
وي گفت : با احداث سدهاي چاشم و فينسك و اجراي خطوط انتقال، در ميان مدت براي شهرستان هاي مهديشهر، سمنان و سرخه تامين آب شرب مي شود.
وي بيان داشت : در شاهرود نيز مجوز جابجايي و انتقال چهار حلقه اخذ شده است و اميدواريم تا قبل از ماه تير اجرايي و عملياتي شود.
وي با اشاره به تكميل خط انتقال چشمه سارهاي قطري، از طرح هاي در دست اجراي براي تامين آب در شاهرود، گفت: اميدواريم با پيگيري مسئولان اجرايي ، مشكل مجوزهاي زيست محيطي اين طرح نيز برطرف و اجراي اين طرح تكميل شد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان يادآور شد : از 50 كيلومتر خط انتقال آب از چشمه هاي قطري به شاهرود 48.5 كيلومتر انجام شده و 1.5 كيلومتر باقي مانده كار در انتهاي اين طرح است كه در سال 95 اميد اجراي آن مي رود.
وي تصريح كرد: تاكنون حدود 250 ميليارد ريال براي انتقال آب به شاهرود از چشمه هاي قطري سرمايه گذاري شده و حدود 130 ميليارد ريال براي تكميل اين طرح آبرساني و بخشي از خط انتقال در صحراي جلالي مورد نياز است.
طاهري اظهار داشت : كمبود آب در شهميرزاد نيز با حفر و تجهيز يك حلقه چاه و يك كيلومتر خط انتقال با 10 ميليارد ريال برطرف مي شود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان در خصوص وجود تصفيه خانه هاي آب در اين استان تصريح كرد: در زمان حاضر در بخش آب 2 تصفيه خانه در گرمسار و دامغان در استان سمنان وجود دارد.
طاهري ادامه داد : ظرفيت تصفيه خانه آب گرمسار 600 ليتر بر ثانيه است كه اكنون با ظرفيت 350 ليتر بر ثانيه در مدار است و تصفيه خانه آب دامغان نيز 150 ليتر بر ثانيه است كه با ظرفيت 120 ليتر بر ثانيه در مدار قرار دارد كه هر 2 امكان افزايش ظرفيت دارد.
وي با اشاره به برگزاري همايش سرمايه گذاري استان سمنان در اسفند 94 افزود: در اين همايش سه تفاهم نامه از سوي شركت آب و فاضلاب استان با بخش خصوصي به امضا رسيد كه تكميل فاضلاب سمنان با احداث 80 كيلومتر شبكه و 40 هزار نصب انشعاب به همراه تكميل تصفيه خانه با 550 ميليارد ريال سرمايه گذاري بود.
به گفته وي تامين برق از نيروگاه هاي برق آبي كوچك بر روي ايستگاه هاي فشارشكن خط انتقال چشمه روزيه با 180 ميليارد ريال سرمايه گذاري براي توليد 2.5 مگاوات در 6 ايستگاه و احداث آب شيرين كن سرخه ديگر تفاهم نامه اوليه در اين همايش بوده است.
وي درباره تصفيه خانه هاي فاضلاب فعال و در مدار در استان سمنان گفت: اين تصفيه خانه ها در شهرهاي سمنان، شاهرود و مهديشهر وجود دارد كه با ظرفيت 27 هزار و 600 مترمكعب در شبانه روز در حال كار است.
آب و فاضلاب استان سمنان 252 هزار انشعاب آب خانگي و غيرخانگي و 45 هزار و 500 اشتراك فاضلاب دارد.
100 درصد مردم شهرهاي استان سمنان از آب آشاميدني برخوردارند و خدمات دفع، انتقال و تصفيه فاضلاب، 20 درصد از مردم اين استان را مشمول مي شود.
6103/6026
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
سمنان- ايرنا- مديرعامل آب و فاضلاب استان سمنان گفت : حدود 60 درصد از مشتركين در شهرهاي سمنان و شاهرود، دچار كمبود آب آشاميدني در زمان اوج مصرف در فصل تابستان هستند.