علی اصغر رضایی یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان بارندگی از ابتدای سال آبی (مهر پارسال) تا به امروز 115 میلی متر بوده كه در مقایسه با 188 میلی متر متوسط سی ساله استان، 43 درصد كاهش دارد.
وی با بیان اینكه بارندگی های ماه های پایانی پارسال و اوایل امسال كمی از تنش آبی هرمزگان را فروكش كرده است، خاطرنشان كرد: اما در مجموع بحران كم آبی در استان همچنان پابرجاست و از همین رو مردم باید صرفه جویی در مصرف آب را به طور جدی مدنظر داشته باشند.
رضایی ابراز داشت: در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در پشت سد استقلال میناب 73 میلیون مترمكعب است كه این میزان تنها تا اول آذر ماه امسال پاسخگوی نیاز آبی بندرعباس، بندرخمیر و زمین های كشاورزی میناب خواهد بود.
سد استقلال میناب بیش از 270میلیون متر مكعب گنجایش دارد.
وی بیان داشت: سدهای شمیل و نیان و سد جگین نیز دیگر سدهای مهم هرمزگان هستند كه موجودی آب آنها به ترتیب 45 و 275 میلیون مترمكعب است.
این مسئول تصریح كرد: از موجودی آب سد جگین فقط مقدار كمی برای شرب استفاده می شود و بقیه برای كشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
رضایی اذعان داشت: به دلیل محدود بودن منابع آبی در هرمزگان به خصوص آب های با كیفیت مناسب، آبخوان های آبرفتی موجود استان به شدت مورد بهره برداری بی رویه قرار گرفته و در حال تخلیه شدن هستند.
به گفته وی این مساله در شرایطی است كه میزان نزولات جوی هرمزگان قادر به تغذیه میزان برداشت شده از منابع آبی نیست.
رضایی تصریح كرد: برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی به گونه ای فاجعه آمیز به بافت زمین آسیب رسانده كه نتایج و پیامدهای ناگوار آن شور شدن، تغییر كیفیت آب، فرونشست زمین و تحمیل خسارت های جبران ناپذیر به زیرساخت ها و در نهایت تخلیه مناطق روستایی و مهاجرت به سوی شهرها به دلیل كمبود آب خواهد بود.
وی ابراز داشت: شركت آب منطقه ای هرمزگان به منظور كاهش هرچه بیشتر تبعات ناشی از بحران كم آبی در سال گذشته به اجرای پروژه های مهمی از جمله سیستم جمع آوری و انتقال آب از پایین دست سد شمیل به بندرعباس وخمیر، حفاری 12 حلقه چاه در دشت های نیان، پروژه استفاده از آب سطحی حجم غیرمفید سد استقلال اقدام كرد.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان با تاكید بر اینكه گذر از بحران كم آبی نیازمند همدلی مردم و مسئولان است، گفت: برای گذر از این بحران نیاز به اعتبارات ویژه است كه امیدوار به تحقق آن هستیم.
رضایی خاطرنشان كرد: تاكنون برای رفع بحران كم آبی در هرمزگان از مجموع اعتبارات مصوب استانی تنها 30 درصد تخصیص داده شده در حالی گذر از این بحران نیازمند تخصیص اعتبارات بیشتری است.
بیش از 17 سال خشكسالی و كم آبی در هرمزگان موجب خشك شدن 365حلقه چاه آب آشامیدنی، 18 دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135 حلقه چاه بین 30 تا 70 درصد شده است.
استان هرمزگان پارسال با 70 درصد كاهش بارندگی در بین 31 استان كشور ردیف آخر را به خود اختصاص داده بود.
بیش از 17 سال خشكسالی در هرمزگان موجب شده تا از 168 حلقه چاه تامین كننده آب شرب شهرهای استان، 58 حلقه چاه خشك و 67 حلقه شور شود.
هم اكنون تنها 43 حلقه چاه در هرمزگان در وضعیت قابل قبولی قرار دارند.
7198/ 6048/2025
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۱
بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان گفت : میزان بارش باران در هرمزگان در سال آبی جاری در همسنجی با متوسطه بارندگی سی ساله استان 43 درصد كاهش دارد.