به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين عليرضا اعرافي روز چهارشنبه در همايش بانو امين در تالار بيداري جامعه الزهرا(س) حوزه علميه خواهران در قم با اشاره به رشد حوزه هاي علميه در زمينه هاي مختلف علمي و پژوهشي اظهار داشت: شاخص هاي مختلف در حوزه هاي علميه رشد داشته است كه كميت طلاب، مراكز پژوهشي، تنوع رشته اي، تنوع جنسيتي، تعدد آثار و زبان ها در زمينه هاي پژوهشي، نشانگر كمال حوزه هاي علميه پس از پيروزي انقلاب اسلامي است.
وي افزود: اقدام هاي خوبي در حوزه پژوهش صورت گرفته، ولي كارهاي عميق پژوهشي كمتر انجام شده است، لذا خلاهايي در مسائل زن و خانواده وجود دارد كه بايد به آن پرداخته شود.
اعرافي به نقش جشنواره ها در ارتقاي توان پژوهشي اشاره كرد و بيان داشت: جشنواره ها بايد رتبه بندي هاي درستي را ارائه كند تا پژوهشگران بتوانند به صورت تخصصي در مسائل اجتماعي و مورد نياز جامعه ورود پيدا كنند.
وي افزود: نخبگان حوزوي بايد به قلمروهاي بنيادي و پژوهشي توجه بيشتري داشته باشند و با فعاليت در اين زمينه، براي جهش هاي بلند تر با تحقيق و پژوهش به اجتهاد تمدن ساز دست پيدا كنند.
وي با اشاره به اجتهاد تمدن ساز در بين اديان مختلف گفت: اسلام دين متمدني است و تمدني بودن يك آيين مفاهيمي از جمله جهات دار بودن، عقلاني بودن، نظام وار بودن و جامع بودن دارد كه از مهمترين ويژگي هاي آن است.
وي افزود: آيين هاي بسياري وجود دارد كه تمدني نبوده و داراي شاخص هاي مورد نظر نيستند، لذا آيين اسلام تمدني و به تعبير فقه حلال و حرام آن هميشگي است و عالميان مخاطبان آن هستند كه توجه به مفاهيم آن به سعادت بشريت منجر مي شود.
امام جمعه موقت قم با اشاره به دستاوردهاي دين اسلام در زندگي بشري گفت: هنرهاي بشري تحت تاثير نظام هاي ديني قرار گرفته است كه اين امر را مي توان در سبك هاي زندگي، معماري ها و فناوري هاي سخت زندگي مشاهده كرد.
اعرافي افزود: تمام مسائل اسلامي و جنسيت نياز به الگو گيري ديني دارد لذا بايد حوزويان با بهره مندي از اجتهاد تمدن ساز توليد فكر و نظريه كرده و آن را تبيين كنند.
جشنواره پژوهشي بين المللي بانو امين با ارائه مقالات برتر در حوزه هاي مختلف علوم اسلامي، در قم آغاز شد و عصر امروز با تقدير از 33 بانوي پژوهشگر برتر ايراني و غير ايراني به كار خود پايان مي دهد.
سيده نصرت بيگم امين معروف به بانوي ايراني در سال 1308 در اصفهان چشم به جهان گشود، وي از چهار سالگي به فراگرفتن قرآن و از يازده سالگي به تحصيل زبان عربي پرداخت. در 20 سالگي به تحصيل فقه و اصول، تفسير و علم حديث پرداخت، به حكمت و فلسفه و درپي آن به عرفان روي آورد و در چهل سالگي به دنبال سال ها تلاش شبانه روزي به اخذ درجه اجتهاد نائل آمد.
وي پس از پشت سر نهادن مدارج علمي از استاداني چون مير سيد علي نجف آبادي، شيخ عبدالكريم حائري موسس حوزه علميه قم و شيخ مرتضي مظاهري نجفي اصفهاني و ساير علما اجازه اجتهاد دريافت كرد، از جمله فعاليت هاي اين بانوي عالمه تاليف كتاب، تدريس و پاسخ گويي به پرسش هاي ديني و تاسيس موسسات فرهنگي، تاسيس مدرسه علميه اي به نام مكتب فاطمه (س)، تاسيس چند دبيرستان دخترانه و تربيت شاگردان است كه سرانجام در سال 1362 درگذشت.
/8138/ 1175
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۰
قم - ايرنا - رئيس جامعه المصطفي العالميه گفت: حوزه هاي علميه پس از انقلاب اسلامي در حوزه پژوهش و تحقيق گام هاي بلندي برداشته است.