پرچم متبرك حرم رضوی را چهار تن از خادمان حرم امام رضا (ع) به بابل آوردند و شامگاه جمعه پس از ورود به بابل مورد استقبال مردم و مسئولان قرار گرفتند.
دبیر این جشنواره در حاشیه مراسم پایانی آن به خبرنگار ایرنا گفت : حركت فرهنگی تحویل دادن بیرق متبرك حرم امام هشتم (ع) توسط چهار تن از خادمان حرم رضوی با استقبال باشكوه مردم مواجه شد و هدف نیز احیای زیارت از راه دور ، تبیین سبك زندگی دینی مبتنی بر معارف اهل بیت (ع) بوده است.
سیدمرتضی حسینی افزود : این گروه پرچمدار معارف و آموزههای دینی، به نوعی مروج صلح، دوستی و مهربانی به همنوع در هر موقعیت اجتماعی هستند و مردم بابل بسیار دلبستگی خوبی به امام رضا(ع) دارند.
همچنین پیش از برگزاری مراسم پایانی ششمین جشنواره بهارنارنج بابل به درخواست شهروندان حاضر در محل ، صلوات خاصه امام رضا (ع) قرائت شد .
ششمین جشنواره ملی بهارنارنج بابل از 13 اردیبهشت با برپایی نمایشگاهی متشكل از 28 غرفه از غذاهای سنتی و محلی و نیز عرضه محصولات بهارنارنج در پردیس نوشیروانی بابل آغاز به كار كرد.
در سه شبانه روز برگزاری این جشنواره هنرمندان ملی از جمله علیرضا افتخاری ، علیرضا خمسه ، مجید اخشایی در آن حضور یافته و هنرنمایی كردند.
تجلیل از خانواده های شهدا ، ورزشكاران و قهرمانان پیشكسوت ملی اهل بابل ، اجرای سرودهای بومی و محلی ه از دیگر برنامه های سرگرم كننده این جشنواره بود.
شهردار بابل در مراسم اختتامیه این جشنواره گفت : ششمین جشنواره ملی بهارنارنج خوشبختانه با استقبال زیاد مردم و شهروندان مواجه شد.
حسین بیژنی افزود : باید فرهنگ بومی و محلی را ترویج كرد و ضروری است شاخصه ملی و بین المللی برای جشنواره بهارنارنج مورد توجه قرار گیرد .
وی گفت : بر این اساس قرار است از سال آینده یك روستای قدیمی شهرستان بابل به صورت پایلوت به عنوان محلی برای استخراج محصولات بهارنارنج در نظر گرفته بشود تا هر ساله گردشگران بتوانند با اطلاع رسانی قبلی به این روستا سفر كنند .
یكی از برنامه های امسال جشنواره بهارنارنج بابل حضور رئیس شورای شهر قمصر كاشان در آن بود.
علیرضا تنهایی كه در مراسم پایانی این جشنواره حضور داشت از غرس نهال بهارنارنج در قمصر خبر داد و گفت : اگر قمصر كاشان پایگاه گل و گیاه كشور است بابل هم پایگاه بهارنارنج كشور به شمار می رود و در این راستا، نهال بهارنارنج شهرستان بابل در قمصر كاشان غرس شد.
چگونگی فراوری بهارنارنج ، موارد استفاده غذایی و دارویی از آن و سنت ها و آئین های مربوط به جمع آوری بهارنارنج در مازندران از اهداف برگزاری ششمین جشنواره ملی بهارنارنج بابل بود.
شهرداری بابل اعلام كرد كه برای برگزاری این جشنواره یك میلیارد و 800 میلیون ریال هزینه كرده است كه 800 میلیون ریال آن را شهرداری و بقیه را حامیان مالی این آئین فرهنگی تامین كرده اند.
برگزاری مسابقات طناب كشی ، آشپزی ، نقاشی با موضوع بهار ، شعر بهار نارنج ، برگزاری كنسرت های موسیقی ، كارگاههای آموزشی نگهداری گل و گیاه آپارتمانی و مهارتهای زندگی را از برنامه های جانبی این جشنواره بود.
همچنین همزمان با برگزاری این جشنواره 500 اصله نهال بهارنارنج در میان شهروندان توزیع و یكصد سی سی عرق بهار نارنج نیز به بازدیدكنندگان اهدا شد.
بر اساس اعلام شهردار بابل ، تاكنون 15 هزار اصله درخت بهارنارنج در شهرستان بابل شناسایی شده است كه هشت هزار اصله آن در داخل شهر بابل است.
تندیس ششمین جشنواره ملی بهارنارنج بابل نیز تصویری تركیبی از پل تاریخی محمد حسن خان قاجار و شكوفه های بهارنارنج بود كه یك روز پیش از آغاز جشنواره رونمایی شده بود .
شهردار بابل همچنین گفت : پیش از آغاز ششمین جشنواره ، بازارچه غذاهای سنتی نیز 13 اردیبهشت در پارك نوشیروانی برپا شد تا زمینه حضور بیشتر شهروندان فراهم شود.
در بازارچه غذاهای محلی جشنواره هم غذاهای محلی مانند آش ، كماج ، شیرینی های محلی ، شامی بابلی ، زیتون ، انواع ترشی و مربا به همراه صنایع دستی محلی عرضه شد.
برگزاری جشنواره بهارنارنج از دهه 80 پس از تصویب شورای اسلامی شهر بابل و نام گذاری این شهر به نام شهر بهارنارنج در دستور كار گرفت و از سال 90 با عنوان جشنواره ملی برگزار می شود.
7328/1654
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲
ساری - ایرنا - ششمین جشنواره ملی بهار نارنج بابل جمعه شب پس از دریافت بیرق حرم ملكوتی امام هشتم (ع) پایان یافت .