تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۸

تهران - ايرنا - سرمربي تيم ملي اسكيت هاكي ايران خواستار همكاري اهالي ورزش با ساير نهادها در بهبود وضعيت سلامت كودكان مبتلا به اوتيسم در ايران شد.

بيماري اوتيسم به دليل اختلال در سيستم عصبي به عملكرد مغز آسيب مي رساند. اين بيماري پيش از سه سالگي در كودكان ظاهر مي شود. علايم و شدت اين بيماري در افراد مختلف، متفاوت است، اما همه انواع اوتيسم بر توانايي برقراري ارتباط با ديگران تاثير مي گذارد.
«كاوه صدقي» در همايش «3 + 20» كه با تلاش انجمن اوتيسم در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شد، گفت: همه اهالي ورزش، هنرمندان و ساير ارگان ها بايد كمك كنند تا كودكان مبتلا به اوتيسم در شرايط مناسب رشد كنند.
در اين همايش، «علي ربيعي» وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، جمعي از بيماران اوتيسمي و خانواده هايشان و گروهي از ورزشكاران و هنرمندان حضور داشتند.
وي افزود: آكادمي اسكيت مجموعه ورزشي انقلاب تهران آمادگي دارد به كودكان مبتلا به اوتيسم آموزش دهد تا اين كودكان در فضايي آرام بتوانند خلاقيت و توانمندي هاي خود را به نمايش بگذارند.
سرمربي تيم ملي اسكيت هاكي ايران اظهار اميدواري كرد روزي فرا رسد كه از بين همين كودكان چهره هاي مستعدي براي حضور در تيم ملي ايران انتخاب شود.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز با تاكيد بر اينكه بايد تلاش شود كودكان اوتيسمي به جامعه بازگردند، گفت: آنها را بايد به گونه اي آماده كنيم كه خيلي روان در جامعه حركت كنند، بنابراين از همين ماه (ارديبهشت) آموزش فني و حرفه اي رايگان براي آنها اجرا مي شود.
ربيعي از ابلاغ طرح «اعزام مراقب براي نگهداري از كودكان اوتيسم» به سازمان بهزيستي خبر داد و گفت: براساس اين طرح، براي خانواده هاي داراي كودكان دچار اختلال اوتيسمي، مراقب اعزام مي شود.
وي همچنين افزود: خانواده، جامعه و دولت بايد براي نگهداري از كودكان داراي اختلال رفتاري اوتيسم در كنار يكديگر قرار بگيرند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: البته بايد انجمن ها را به اين مثلث اضافه كرد تا يك چهار ضلعي حمايتي از «خانواده، جامعه، دولت و انجمن ها» براي حمايت از كودكان داراي اختلال رفتاري اوتيسم شكل گيرد.
ربيعي با تاكيد بر آگاه سازي خانواده ها در باره اختلال اوتيسم گفت: بايد محيط هاي ثانويه از مهد كودك تا مدرسه براي حضور كودكان دچار اين نوع اختلال، به گونه اي آماده باشد كه بتواند حضور اين كودكان را پذيرا شود.
وي با بيان اينكه «تلاش مي كنم اين ساختار را در جامعه پيگيري كنم»، يكي از مشكلات مهم در جامعه را عدم رعايت حقوق و به نوعي همياري در جامعه دانست.
وزيرتعاون، كار و رفاه اجتماعي با يادآوري اينكه اكنون 56 مركز با دو هزار و 500 كودك مبتلا به اوتيسم در كشور فعال هستند، افزود: بهزيستي مي تواند هزينه 25 درصد آموزش و نگهداري اين كودكان را تقبل كند.
وي گفت: بايد غربالگري درباره كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم را افزايش دهيم. كودكان دچار اين اختلال در صورتي كه بيشتر در جامعه حضور يابند سازگاري آنها با جامعه بيشتر و سلامت آنها افزايش مي يابد.
ربيعي يادآور شد: طرح آموزش رايگان مهارت از سوي سازمان آموزش فني و حرفه اي به كودكان دچار اختلال اوتيسم از همين ماه انجام خواهد شد.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: همچنين مي توان آموزش عالي را براي افراد دچار اين اختلال پيگيري كرد تا آنها بتوانند همچون ساير گروه هاي اجتماعي از تحصيلات برخوردار شوند.
وي با بيان اينكه سند حمايت از افراد داراي اوتيسم را در شوراي عالي رفاه پيگيري خواهم كرد، افزود: اميدواريم در همايش آينده بتوانم گزارشي از كارهايي كه در دولت تدبير و اميد در باره مبتلايان به اختلال رفتاري اوتيسم انجام شده است را ارائه دهم.
به گفته ربيعي، در صورتي كه كودكان داراي اوتيسم از كودكي مورد آموزش قرار گيرند، مي توانند جامعه پذير شوند و در بزرگسالي، نسبت به ساير هم نوعان خود بهتر مي توانند آموزش ها را كسب كنند.
پيش از سخنراني وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، تعدادي از والدين كودكان داراي اوتيسم از شرايط سخت نگهداري كودكان مبتلا به اين اختلال صحبت كردند.
افراد مبتلا به اوتيسم در مقابل صدا و همچنين نور حساسيت دارند؛ آنها صدا و نور را بيشتر از افراد معمولي دريافت مي كنند. يك تا دو درصد از جمعيت جهان داراي اختلال رفتاري اوتيسم هستند كه جمعيتي بيش از 100 ميليون نفر را شامل مي شود.
هزينه نگهداري و آموزش افراد مبتلا به اوتيسم در آمريكا سالانه 260 ميليارد دلار است كه 200 ميليارد براي بزرگسالان و 60 ميليارد دلار براي كودكان مبتلا به اين اختلال هزينه مي شود.
ورزشي**9029**1545