اين هيات آلماني متشكل از كارشناسان مركز تحقيقات علوم زمين آلمان از جمله هانس اولريچ وتزل (Hans-Unrich Wetzel)، دكتر مهدي معتق و سيگريد رزنر (Sigrid Roessner) بودند.
مهران رجبي نيا مسوول روابط عمومي منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان روز يكشنبه در اين ارتباط به خبرنگار ايرنا گفت: اين هيات آلماني به همراه كارشناسان اين اداره از زمين لغزش هاي محدوده شهرستان مريوان تا سروآباد، درياچه زريبار، پارك آبيدر و فرسايش هاي خندقي و هزار دره حوزه آبخيز كلوچه بيجار بازديد كردند.
وي اظهار كرد: در اين بازديد كارشناسان اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان نيز توضيحاتي در خصوص درياچه زريبار و اقدامات آبخيزداري انجام شده در حوضه اين درياچه را ارايه كردند.
مسوول روابط عمومي منابع طبيعي و آبخيزداري كردستان گفت: در ادامه با بررسي وضعيت زمين شناسي و كوهستاني بودن منطقه، پيشنهاد انجام مطالعات پايش و رفتار سنجي لغزش هاي اتفاق افتاده و پهنه بندي حساسيت منطقه به وقوع زمين لغزش از اقدامات اساسي و راهكارهاي فوري در مواجهه با خطرات آتي تشخيص داده شد.
رجبي نيا افزود: جمعي از كارشناسان اين اداره نيز به منظور بازديد از خندقها و اراضي فرسايشي هزار دره حوزه آبخيز كلوچه عازم بيجار و روستاي كلوچه شدند و با مطالعه دلايل ايجاد اين پديده، جنس سازه هاي مارني منطقه و دخالت هاي انساني از قبيل كشاورزي را مورد تجزيه و تحليل قرار دادند.
از دو ميليون و 913 هزار هكتار مساحت استان كردستان، يك ميليون و 414 هزار هكتار آن مرتع و 373 هزار هكتار نيز به صورت جنگل است.
3020/1904
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
سنندج- ايرنا- كارشناسان مركز تحقيقات علوم زمين آلمان فرسايش هاي توده اي و زمين لغزش هاي كردستان را مورد بررسي و مطالعه قرار دادند.