قاسم خورشيدي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در سمنان افزود: در 2 دهه گذشته قاچاق كالا همواره روند افزايشي داشته اما در 2 سال اخير با توجه به اقدامات انجام شده ، قاچاق كالا كاهش يافته است.
وي اظهار داشت : در سال 84 قاچاق كالا در ايران به مقدار 6 ميليارد دلار اعلام شده بود كه اين مقدار در سال 91 به مقدار 19.2 ميليارد دلار افزايش پيدا كرده بود.
وي خاطرنشان كرد : در سال 92 قاچاق كالا به 25 ميليارد دلار رسيد كه اين ميزان در سال 93 به كمتر از 20 ميليارد دلار و در سال 94 به كمتر از 16 ميليارد دلار رسيده است.
رييس ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز يادآور شد : بر مبناي آمار و داده هاي شركت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران، قاچاق فرآورده هاي نفتي (سوخت)از نظر حجم 60 درصد و از نظر ارزش 85 درصد كاهش يافته است.
وي تصريح كرد : در سال 93 ميزان قاچاق فرآورده اي نفتي حدود هفت ميليارد دلار بوده كه اين ميزان در سال 94 به يك ميليارد دلار كاهش يافته است.
خورشيدي از اجراي طرح ساماندهي انبارها با همكاري پنج وزارتخانه در استان سمنان خبر داد و گفت : اين طرح بهعنوان نمونه در استان سمنان آغاز شده است.
وي اظهار كرد : اين طرح در راستاي نظارت بيشتر بر انبارهاي استان سمنان و زمينهسازي براي ورود و خروج كالاها به انبارها در چارچوب قانون اجرايي ميشود.
وي ادامه داد : با استفاده از زير سامانه هاي جامع حمل و نقل كشوري، نظارت هوشمند بر حمل و نقل و تمام بارهاي جا به جا شده صورت مي گيرد.
وي استان سمنان را اصلي ترين راه هاي دسترسي به مركز كشور و بزرگترين بازار كشور در شرق بعد از تهران دانست و افزود : بايد در سمنان به دليل اهميت بالاي آن، نظارت كافي صورت بگيرد.
مديركل مبارزه با قاچاق فرآورده هاي نفتي، فرهنگ سازي و آموزش را 2 اصل مهم در جلوگيري از قاچاق كالا دانست و افزود : يكي از علل اصلي بيكاري جوانان قاچاق كالا است.
وي تصريح كرد : بايد آثار منفي استفاده از قاچاق كالا بر اقتصاد مقاومتي و مردم به صورت روشن بر همگان آشكار شود.
خورشيدي ساختن برنامه هاي مستند و ميان برنامه تلويزيوني ، برگزاري جلسات متعدد، گفت و گو با روحانيون و مبلغان ديني ، معلمان و فرهنگيان براي توسعه و آموزش به مردم براي مبارزه با قاچاق كالا را از جمله اقدامات اين ستاد
براي فرهنگ سازي عمومي عنوان كرد.
وي همچنين بر لزوم شفاف سازي فعالان اقتصادي تاكيد كرد و گفت : بايد تمام فعاليت هاي اقتصادي به صورت شفاف و قابل رهگيري صورت بگيرد.
وي تصريح كرد : اقتصاد غير شفاف به رشد قاچاق كمك مي كند ، ضربه به اقتصاد پويا مي زند و توليد را از رده خارج مي كند.
خورشيدي يكي از جدي ترين و اساسي ترين چالش هاي اقتصاد مقاومتي را قاچاق كالا عنوان كرد و افزود : بايد در چارچوب سياست هاي كلان اقتصاد مقاومتي ، برخورد همه جانبه و كارشناسي با قاچاق كالا صورت بگيرد.
7342/6026/
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۹
سمنان – ايرنا - مديركل مبارزه با قاچاق فرآورده هاي نفتي و رييس ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز يكي از عامل هاي اصلي از كار افتادن چرخ هاي صنعت و توليد در كشور را قاچاق كالا برشمرد و گفت: در سال هاي 93 و 94 قاچاق كالا و ارز در كشور كاهش يافته است.