مشهد- ایرنا- رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی گفت: 50 درصد مهندسان معدن این استان در مشاغل غیرمرتبط با حوزه معدن مشغول فعالیت هستند.

حسین نكاحی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است كه خراسان رضوی 46 نوع ماده معدنی از 66 نوع ماده شناخته شده معدنی را در كشور را 764 معدن دارد.
وی مهمترین علت اشتغال مهندسان معدن خراسان رضوی را در مشاغل غیرمعدنی غالب بودن اقتصاد گردشگری بر اقتصاد معدن در این استان ذكر و بیان كرد: تحریم اقتصادی و ركود جهانی در بخش معدن نیز بر عدم بهره گیری مناسب از مهندسان این حوزه تاثیر گذاشته است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی ادامه داد:
سه هزار مهندس در چهار رشته معدن، زمین شناسی، نقشه برداری و متالورژی عضو این سازمان هستند اما كمتر از نیمی از آنها در حوزه های معدن فعالیت دارند.
وی عدم ماندگاری مهندسان در مناطق محروم را از دیگر دلایل این وضعیت ذكر و بیان كرد: به عنوان مثال در شهرستان خواف كه قطب معادن سنگ آهن كشور است امكانات مناسبی برای سكونت مهندسان و اشتغال آنان فراهم نشده است.
نكاحی گفت: همچنین به رغم شاخصهای بالای معدنی در خراسان رضوی هنوز شمار رشته های دانشگاهی مورد نیاز یا یك دانشكده معدنی در مشهد ایجاد نشده است.
وی افزود: به منظور پیگیری مشكلات حوزه معدن تاكنون خانه معدن در 27 استان راه اندازی شده اما خراسان رضوی هنوز همچنان فاقد خانه معدن است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی ادامه داد:
همچنین به رغم اینكه سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدن این استان به لحاظ تخصص و كارایی با سازمان مركزی آن در تهران برابری می كند هنوز برای خود مسئولان خراسان رضوی ناشناخته است.
وی گفت: خراسان رضوی به لحاظ برخورداری از مهندسان زبده و متخصص معدن در رده بالای كشور قرار دارد اما مسئولان هنوز با بخش معدن بیگانه هستند.
نكاحی معدن را بهترین جایگزین قابل اطمینان نفت و بهترین راه حل برای حل بیكاری ذكر و بیان كرد: معدن كاری بهترین راه حل برای تامین امنیت مرزی و مرزبانی اقتصادی و نیز راهكار موثر برای جلوگیری از مهاجرت از روستاها به است.
وی بیان كرد: حوزه معدن در حوزه تجهیزات و دانش فنی 100 درصد تحریم بود و تحریم بخش معدنی و زمین شناسی از سایر بخشها بیشتر بود و تاكنون هر نوع فعالیت در حوزه معدن متكی به تخصص و تجربه مهندسین و توان داخلی بوده است.
بر اساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی این استان با 764 معدن دارای پروانه بهره برداری و 2.8 میلیارد تن ذخیره معدنی از نظر تعداد معادن در كشور رتبه سوم را دارد.
ظرفیت اسمی استخراج معادن فعال خراسان رضوی 31.7 میلیون تن در سال است.
7489/1858