تهران - ايرنا - واشنگتن تايمز نوشت: روسيه با داعيه استيلا يافتن هسته اي بر آمريكا، تسليحات هسته اي تاكتيكي خود را در تمام مناطق رزمي كه درگير آنهاست مستقر مي سازد و بر آن است تا نقش حراست از امنيت جهان را از آمريكا بربايد.

اين روزنامه ارگان جمهوريخواهان آمريكا در تفسيري به قلم 'مايكل جي. زانتو ' دانشجوي مقطع دكترا در دانشگاه ميامي نوشت: خطر اينكه روسيه در جنگ ها و منازعاتي كه درگير آنهاست از سلاح هسته اي استفاده كند فوق العاده بالاست، بسيار بالاتر از تصورات ما.
واشنگتن پست تايمز در ادامه اين تفسير افزود: تمام افرادي كه در زمينه ' دوران جنگ سرد ' مطالعاتي دارند نيك آگاهند كه راهبرد هسته اي چقدر پيچيده است .
روسيه در سال 1999 وارد سياست تنش زدايي هسته اي شد، بر اين مبنا كه حملات هسته اي تاكتيكي تعريف مجدد مي شد و به 'دوران تنش زدايي ' تعريف شد.
اين تنش زدايي به نوبه خود هم منطقي است و هم هشدار دهنده و از طرفي هم بيرحم.
بدبختانه ژنرال هاي آمريكايي اين تهديد بالقوه روسيه را جدي نگرفتند و هنوز هم روسها را دوستان خود مي پندارند.
امروز روسيه چهار برابر بيشتر از آمريكا سلاح هسته اي تاكتيكي در اختيار دارد . تسليحات هسته اي تاكتيكي بر خلاف تسليحات هسته اي راهبردي جزو شروط پيمان هاي فيما بين دو كشور نيست.
روسها به موجب حماقت گنجانده شده در 'پيمان استارت جديد'، حتي از امتيازاتي در قلمرو سلاح هاي هسته اي راهبردي برخوردارند. تاكيد خاص پيمان مزبور فقط كاسته شدن از سطح تهديد عليه اروپاست.
'فرماندهي دفاع هوا-فضاي آمريكاي شمالي' (NORAD) دست به كار شده است و بالون هوايي كوچك مدل JLENS را در شهر واشنگتن مستقر كرده است تا موشكهاي كروز روسي را كه از زير دريايي شليك مي شود و قادر است زير سطح سيستم هاي هشدار دهنده موشكهاي عادي آمريكا پرواز كند، رديابي كند و مانع از يك حمله جانانه و ويرانگر روسها عليه ملت آمريكا گردد.
روسيه براي خود نمايي، عمدا آمده است و موشكهاي 'كروز' را كه قويا قادر به حمل كلاهك هسته ايند در سوريه مستقر ساخته است .
البته بديهي است كه 'ولاديمير پوتين' رئيس جمهوري روسيه از كلاهك هسته اي استفاده نكرده، اما هدف اصلي مسكو از اين نمايش قدرت اين است كه ثابت كند توان آن را دارد كه از سلاح هسته اي تاكتيكي عليه هر هدف حقيقي در اروپا و حتي در امريكا استفاده كند .
روسيه از مستقر ساختن موشكهاي كروز در سوريه هيچ هدف نظامي مشخصي را دنبال نمي كند. روسها پيش از اين در ماموريت هاي نظامي فراواني حضور يافته اند و موفق هم بوده اند، بي آنكه نيازي باشد از چنين ادوات جنگي استفاده كنند و فقط از بمب هاي ارزان قيمت عادي بهره برده اند.
روسيه موشكهاي ضد هوايي و ضد ناو را در يك سري از مناطق مانند سوريه، كريمه و كالينينگراد كه اهداف راهبردي فوق العاده مهمي هستند، به صف كرده است .
موشكهاي ضد هوايي S-400 چالش برزرگي براي هوايپماهاي جنگي آمريكاست و موشكهاي ضد ناو روسيه اگر مجهز به سلاح هسته اي باشند، فوق العاده ويرانگرند.
امروز وضع جاري آمريكا توسط روسيه اي تعريف مي شود كه سخت دچار ركود اقتصادي غير قابل بازگشت است، صاحب بزرگترين و پيشرفته ترين زرادخانه هسته اي است و داراي نيروهاي متعارف فوق العاده مستعد و توانمند است و آدمكش هاي KGB و GRU رهبري آن را در دست دارند.
پوتين فقط از يك راه مي تواند قدرت سلاح هاي هسته اي خود را به جهان اثبات كند، اينكه همين الان از آنها استفاده كند.
هدف پوتين از اين نمايش قدرت اين است كه ثابت كند كه اوست كه كنترل وسعت و شدت و حدت ميدان جنگ را در اختيار دارد.
حال با اين تحركات روسيه، خطر يك درگيري جديد با آن فوق العاده بالاست.
اگر روسيه به كاربرد جنگ افزارهاي اتمي دست يازد، هيچ بعيد نيست كه از سلاح هاي تاكتيكي هسته اي عليه اهداف دورافتاده نظامي استفاده كند .
بزرگترين نكته مبهم در مورد يك حمله هسته اي اين است كه مردم تصور مي كنند اگر شهري هدف حمله هسته اي قرار مي گيرد، بدين علت است كه ويراني هاي فوق العاده گسترده اي برجاي گذارد.
اما يك حمله كوچك هسته اي تاكتيكي روسيه هم مي تواند فوق العاده محدود باشد و فقط از سلاح هاي كوچك استفاده كند و اثرات پايدار آن هم كمتر خواهد بود.
با اين حال استفاده روسيه از سلاحهاي هسته اي تاكتيكي پرتوهاي پيشرفته راديواكتيو به بار خواهد آورد كه حجم زيادي پرتو فراينده 'گاما' و 'نوترون' در هوا منتشر مي كند و فورا هدف را از پاي در مي آورد، اعم از اينكه اين هدف سربازان 'ناتو' در دسترس و يا نقاط هدف گيري شده در دوردست باشد.
تسليحات تاكتيكي هسته اي اغلب داراي پرتوافكني فوري هستند اما ريزش اتمي آنها كم است.
روسيه عامدانه يك هواپيماي بدون سرنشين را كه مي تواند يك بمب يك ميليون تني كبالت را شليك كند، رونمايي كرد.
هنگامي كه منطقه اي هدف حمله با يك بمب هسته اي داراي چاشني كبالت قرار مي گيرد، به مدت يك قرن مرگبار مي شود.
ايزوتوپ هاي كبالتي كه يك انفجار هسته اي توليد مي كند، براي مدتهاي مديد در منطقه مي ماند و هر انساني كه در اين محل زندگي كند دچار عوارض شديد جسماني مي شود. اين انفجار فوق العاده سريع است و انرژي توليد شده آن هم مرگبار .
ظاهرا هدف روسها از نشان دادن خطر تهديد بمب كبالت خود اين است كه ثابت كنند آمريكا نمي تواند خطر كند و از آنها انتقام بگيرد.
نكته اصلي از اين خطر تهديد روسها اين است كه ثابت كنند آنها در تشديد ميدان جنگ بر آمريكا مسلطند.
روسها هيچگاه تهديد آمريكا را براي انتقامجويي وسيع جدي نمي گيرند.
اگر آمريكا به صرافت افتد كه اقدام متقابل انجام دهد يعني دست به خودكشي زده است.
روسيه هنوز هم هزار فروند كلاهك اتمي راهبردي حرارت هسته اي دارد و آنها را بر روي موشكهاي بالستيك بين قاره اي خود نصب كرده است كه قادرند تقريبا همه شهرهاي آمريكا را در عرض نيم ساعت نابود كنند.
اهداف محتمل براي حملات تاكتيكي هسته اي آمريكا مي تواند پايگاههاي ناتو در لهستان، پايگاه هايي در سوئد، يكانهاي زرهي تركيه و يا حتي پايگاهها و ميدانهاي نفتي در عربستان باشد .
روسها با اين حملات مي توانند اثبات كنند كه باكي از كاربرد سلاح هسته اي ندارند و آمريكا هم ديگر نمي تواند از امنيت جهاني حراست كند .
و اما آمريكا براي دفع خطر اين تهديدها، لازم است جداگانه با متحدانش كار كند و بنحوي گسترده نيروي بازدارنده ناتو را عليه تجاوزات روسها تقويت كند.
اروپام**1591**1479