كوالالامپور – ایرنا – مقامات دانشگاهی مالزی معتقدند دانشجویان ایرانی در مقایسه با دانشجویان سایر كشورهای خارجی اراده و اشتیاق بیشتری برای فراگیری علم دارند و همین امر آنها را به عنوان گروه متمایزی در صدر بهترین دانشجویان این كشور جنوب شرق آسیا قرار داده است.

'آنداناستوتی موچتار' مدیر مركز تحصیلات تكمیلی دانشگاه ملی مالزی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با ستایش از ظرفیت دانشجویان ایرانی، گفت كه مورد نادرست در بین دانشجویان ایرانی انگشت شمار است و همه مشتاق تحصیل و پژوهش هستند.
وی گفت كه تمام دانشجویان ایرانی اهداف ما را كه براساس ساختارهای دانشگاهی تعیین می شود، تامین می كنند. اراده آنها همواره باعث شده است دانشجویان ایران در صدر برترین دانشجویان مالزی باشند.
این مقام دانشگاه مالزی با اشاره به موفقیت دانشجویان ایران در مالزی، خاطرنشان كرد ما حتی دانشجوی ایرانی در دوره كارشناسی ارشد داشته ایم كه برغم اینكه نیازی به انجام پروژه تحقیقی معتبری نداشته، اما با پیگیری جدی موفق شده نتایج این پروژه را در مجلات علمی معتبر بین المللی (كیو وان) منتشر كند.
وی در خصوص سمینار همكاری های علمی – دانشگاهی ایران و مالزی كه هفته گذشته به همت رایزنی علمی ایران در شرق آسیا به میزبانی این دانشگاه برگزار شد نیز گفت كه برخی از ظرفیت های علمی ایران در این سمینار معرفی شد كه مورد تحسین شركت كنندگان قرار گرفت.
سیمنار همكاری های علمی – دانشگاهی ایران و مالزی هفته گذشته به همت رایزنی علمی ایران در شرق آسیا و به میزبانی دانشگاه ملی مالزی برگزار شد و 'عباس قنبری باغستان: رایزن علمی ایران به همراه هیاتی علمی – دانشگاهی از كشورما به معرفی ظرفیت دانشگاه های ایران پرداخت.
مدیر مركز تحصیلات تكمیلی دانشگاه ملی مالزی در ادامه گفت كه معرفی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و ظرفیت های دانشگاه های تهران، امیركبیر و علوم پزشكی كه در این سمینار معرفی شدند، باعث افزایش آگاهی مقامات دانشگاهی مالزی نسبت به وضعیت علمی ایران شد.
وی با اشاره به انتشار مجلات معتبر علمی در ایران، گفت كه این مجلات در نمایه های مختلف از جایگاه مهمی برخوردارند و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز با معرفی این قبیل ظرفیت ها زمینه آشنایی را این مجلات را فراهم كرده است.
وی تاكید كرد كه اكنون نیاز است مالزی جایگاه خود را در این پایگاه كه مقر آن در شهر شیراز در ایران است ارتقا دهد و مقامات دانشگاهی مالزی مشتاق همكاری در این زمینه هستند.
'روملاح جعفر' معاون مدیر مركز تحصیلات تكمیلی دانشگاه ملی مالزی نیز تاكید كرد نگرش دانشجویان ایرانی و تعهد آنها در قبال تحصیلات در بین دانشجویان سایر كشورها بی نظیر است.
وی گفت كه از نظر فرهنگی، سبك رفتاری دانشجویان ایرانی نسبت به دیگر كشورها متمایز است كه نشان می دهد مردم ایران از فرهنگ بالایی برخوردارند. دانشجویان ایرانی هنگام ملاقات با اساتید خود در مقایسه با سایر كشورهای بسیار با احتیاط عمل كرده و همیشه آراسته هستند.
به گفته وی، دانشجویان ایرانی به فرهنگ مالزی احترام گذاشته و این مورد در روابط بین استاد و دانشجو از اهمیت خاصی برخوردار است.
این استاد دانشگاه مالزی با عنوان این مطلب كه دانشجویان ایرانی نقش قابل توجهی در انتشار مقالات دانشگاه های مالزی در مجلات معتبر علمی جهان داشته اند، گفت كه آنها اراده قوی برای یادگرفتن دارند و با تعهد برای برتری در تحصیلات كار خود را آغاز می كنند.
'روملاح جعفر' گفت دانشجویان ایرانی در مقایسه با دانشجویان دیگر كشورهای جهان عملكرد بسیار بهتری داشته اند.
مالزی از سال 2000 برای جهانی كردن آموزش عالی خود اقدام كرد و دانشجویان ایرانی تاكنون به اقتصاد این كشور و جایگاه علمی دانشگاه های مالزی كمك زیادی كرده اند.
آمار رسمی نشان می دهد تعداد دانشجویان ایرانی دانشگاه های مالزی در سال 2008 میلادی با رشد قابلی توجهی به هشت هزار نفر، در سال 2010 به 11 هزار و 823 نفر و در سال 2012 به 14 هزار دانشجو رسید.
در دو سال آخر، ایرانیان در صدر پرجمعیت ترین دانشجویان خارجی مالزی قرار داشتند و این زمان مصادف با معرفی پنج دانشگاه مالزی به عنوان 'دانشگاهای تحقیقی' بود كه وزارت آموزش عالی مالزی یك میلیون و 800 هزار رینگیت (450 هزار دلار) به آن اختصاص داد.
براساس این آمار رسمی تاكنون حدود 20 هزار دانشجوی ایرانی در مالزی اقدام به تحصیل كرده اند كه 9 هزار نفر از آنها در دانشگاه های دولتی، بیش از سه هزار نفر در دانشگاه خصوصی با حمایت دولتی، سه هزار و 100 نفر در دانشگاه های خصوصی و بیش از پنج هزار نفر نیز در كالج های زبان و مراكز فنی و حرفه ای آموزش دیده اند.
آمار نشان می دهد دانشجویان متاهل و مجرد ایرانی به طور میانگین با توجه به آمار وزارت دارایی مالزی حدود شش میلیارد رینگیت (حدود یك میلیارد و 500 هزار دلار) به اقتصاد مالزی كمك كرده اند.
از نظر علمی نیز دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های تحقیقاتی مالزی به طور میانگین سه مقاله در مجلات علمی معتبر چاپ كرده و در پنج كنفرانس ملی و بین المللی حضور داشته اند.
آساق**241**1611