كاظم فرهمند روز دوشنبه در همايش روز جهاني ماما در مشهد افزود: مراقبتهاي قبل از بارداري و بعد از زايمان توسط ماما يكي از عوامل مهم حفظ سلامتي مادر و جنين است و ماما با عملكرد درست در حوزه مراقبت مي تواند به مادر و نوزاد حيات دهد.
وي بيان كرد: در مركز بهداشت روي مقوله پيشگيري بيش از درمان فعاليت مي شود لذا در حوزه فعاليت ماماها مراقبتهاي بعد از بارداري و پس از زايمان بسيار اهميت پيدا مي كند.
او اظهار كرد: اگر مراقبت هاي لازم بعد از بارداري به خوبي انجام شود مادر در روند زايمان دچار مشكل نمي شود و مي توان با انجام اين مراقبتها برخي از موارد منجر به مرگ مادر را كاهش داد.
وي با اشاره به بارداريهاي پرخطر و اهميت كار ماما در اين خصوص گفت: مادران به دلايل مختلف از جمله بالا بودن سن و سال، بيماريهاي مزمن و زايمان هاي قبلي مي توانند بارداري پرخطر داشته باشند.
قائم مقام معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با تاكيد بر اهميت بيماريهاي فصلي يا واگيردار كه جان مادر باردار و جنين را به خطر مي اندازد خاطر نشان كرد: پارسال چند زن باردار در خراسان رضوي به دليل ابتلا انفلوآنزا فوت كردند.
وي با بيان اينكه احتمال شيوع التور در اين فصل زياد است افزود: با توجه به نزديكي به فصل شيوع اين بيماري ماماها بايد مراقبت ها از زنان باردار را بيش از پيش جدي بگيرند.
قائم مقام معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بيماريهاي واگيردار احساس امنيت و سلامت را از جامعه مي گيرد و شيوع يك مورد بيماري از اين نوع مي تواند در جامعه بحران ايجاد كند.
فرهمند اظهار كرد: امسال در آغاز فصل پاييز و شيوع آنفلوآنزا كلاس هاي بازآموزي و به روز كردن اطلاعات براي ماماها در مراكز بهداشتي برگزار مي شود تا مراقبت ها از مادران باردار به خوبي انجام گيرد.
وي بيان كرد: امسال تلاش داريم به جاي صرفا بازخواست ماماها در كنكاش براي علت مرگ مادران از ماماهايي كه جان مادران با زايمان هاي پرخطر و جان نوزادشان را نجات دادند نيز قدرداني كنيم.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
مشهد- ايرنا- قائم مقام معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: 825 ماما در مراكز بهداشت روستايي و شهري زير پوشش اين دانشگاه در خراسان رضوي فعاليت دارند كه نقش آنان در مراقبت از مادران باردار بويژه در برابر شيوع بيماريهاي فصلي بسيار حايز اهميت است.