به گزارش خبرنگار ايرنا جشنواره بومي و محلي 'زاليه حه وته وانان' با اجراي آهنگ هاي فولكور و قديمي منطقه كردستان و باهمكاري گروه موسيقي 'هه رمان' محفلي شاد را براي شركت كنندگان فراهم كرده بود.
اين جشنواره با استقبال بسيار خوب مردم مواجه شد و مردم در روستاها و شهرهاي اطراف و حتي ميهمانان از ديگر شهرها براي شركت در اين جشنواره گرد هم آمده بودند تا اجراي آواز خوانان محلي منطقه را گوش كنند كه اين نشان از علاقه مندي مردم به فرهنگ و هنر اصيل بومي و محلي كه ريشه در تاريخ كردستان دارد، است.
در اين آيين با غذاهاي محلي 'دووكوليو'، 'كلانه' و 'دلمه' كه دست پخت بانوان اين شهر بود از شركت كنندگان پذيرايي شد.
در حاشيه اين جشنواره بخشدار نمشير در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: بخش نمشير با جمعيت بالاي 20 هزار نفر شامل 70 روستا و 47 دهياري است.
اسماعيل محمدي افزود: بخش نمشير با وسعت بالايي كه دارد با شهرهاي بوكان، سقز و سردشت متصل است و از غرب به كشور عراق فاصله بسيار كمي دارد.
وي با بيان اينكه بخش نمشير از لحاظ فرهنگي بسيار غني است و فرهنگ متنوعي را در خود جايي داده، گفت: بخش نمشير آمادگي لازم براي اجراي تمام برنامه هاي اجتماعي، فرهنگي و هنري را دارد كه نمونه آن جشنواره 'زاليه حه وته وانان' است.
محمدي گفت: با وجود فعالان اجتماعي و فرهنگي در اين بخش خوشبختانه كارهاي فرهنگي و هنري زيادي انجام شده و تاكنون بيش از 10كلاس آموزش زبان كُردي با مجوز رسمي برگزار شده است.
وي ادامه داد: سه دوره 'ئيواره شعر' برگزار شده و نمايشگاه صنايع دستي براي اولين بار در شهر كاني سور برپا شده و دوره هاي آموزشي مهارت هاي زندگي برگزار شده است.
وي بابيان اينكه جشنواره فرهنگي 'زاليه حه وته وانان' نشان از فرهنگي بودن اين بخش دارد، گفت: اين جشنواره كاملا فرهنگي، بومي و اجتماعي است كه با در نظر گرفتن همه جوانب برگزار شد.
وي افزود: با وجود انسان هاي خوش فكر، هنرمند و هنر دوست امكان برگزاري چنين مراسم هاي به صورت فصلي و ماهانه وجود دارد.
در ادامه شهردار كاني سور نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: شهر كاني سور از لحاظ مساحت و وسعت كوچك است اما از لحاظ فرهنگي و ظرفيت هاي اجتماعي بسيار پيشرفته است.
ابراهيم حيدري افزود: شهرداري علاوه بر وظايف عمده اي كه برعهده دارد قانون گذار وظايف ديگري چون توجه به هنر، اقتصاد و معيشت شهري و ترويج نشاط در جامعه را برعهده دارد.
حيدري اظهار كرد: متاسفانه تاكنون در زمينه فرهنگ و موسيقي محلي فعاليت زيادي انجام نشده و با توجه به اين امر با همكاري تيمي بستري را براي هنرمندان شناسايي و معرفي هنرمنداني كه در زمينه موسيقي فعاليت مي كنند، فراهم كرديم.
وي گفت: موسيقي هاي محلي و فولكلور پيوندي محكم و ناگسستني با مردم كردستان دارد كه كارشناسان معتقد هستند موسيقي محلي و فولكلور در حال فراموش شدن است كه برگزاري جشنواره ها سبب يادآوري و شكوفايي آنها مي شود.
شهردار كاني سور افزود: سرمايه گذاري در عرصه هنر موسيقي سرمايه گذاري بسيار ارزشمند است كه زمينه ايجاد اشتغال و حفظ هويت فرهنگي فراهم مي كند.
در حاشيه اين جشنواره مسابقه آشپزي با حضور بانوان بخش نمشير برگزار شد و دست پخت خانم ها، مينا احمد پناه، بيان عزيزي و مريم رحيمي به عنوان برتر انتخاب شد و به هر كدام از آنها جوايزي نفيسي اهدا شد و همچنين به 10 نفر از اجرا كنندگان موسيقي محلي نيز جوايزي اهدا گرديد.
اين جشنواره با همكاري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، ميراث فرهنگي، شورا و شهردار كاني سور، انجمن موسيقي بانه و انجمن ادبي فرهنگي كوخان برگزار شد.
بانه در 242 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
3033/7469
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶
سنندج- ايرنا- جشنواره فرهنگي و هنري، بومي و محلي با عنوان 'زاليه حه وته وانان' روز سه شنبه در شهر كاني سور بخش نمشير شهرستان بانه برگزار شد.