اروميه- ايرنا- مديرعامل كارخانه قند شهرستان خوي گفت: كشت چغندر قند در شمال آذربايجان غربي به بيش از دو هزار هكتار رسيده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، علي دهكردي روز سه شنبه در جلسه بررسي راهكارهاي توسعه فعاليت كارخانه قند خوي كه در محل فرمانداري اين شهرستان برگزار شد، اظهار كرد: امسال سطح زيركشت چغندرقند در مناطق شمال آذربايجان غربي با دو برابر افزايش به بيش از دو هزار هكتار رسيده است.
وي افزود: بر اساس نتايج تحقيقات صورت گرفته در ايستگاه هاي تحقيقاتي استان، چغندرقند در خاك هاي مختلف رشد مي كند كه بالاترين و بيشترين محصول در خاك هايي با بافت متوسط به دست مي آيد.
دهكردي اضافه كرد: تحقيقات نشان مي دهد كه كشت گندم بعد از چغندر قند موجب افزايش محصول گندم شده ولي كشت چغندر بعد از ذرت و سيب زميني توصيه نمي شود.
فرماندار شهرستان خوي هم در اين جلسه با اشاره به اهميت سرمايه گذاري و اشتغال زايي در اين شهرستان، بر لزوم حمايت از واحدهاي توليدي و صنعتي تاكيد كرد و گفت: كارخانه قند خوي به عنوان يك واحد صنعتي و توليدي از ظرفيت هاي مهم شهرستان خوي است كه مي تواند نقش موثري در اشتغالزايي داشته باشد.
حسين سيواني افزود: دولت تدبير و اميد در راستاي حمايت از سرمايه گذاري و اشتغالزايي سياست هاي حمايتي موثري را در دستور كار خود دارد كه اين واحد توليدي و صنعتي مي تواند در صورت توسعه واحد خود، از حمايت هاي دولت بهره مند شود.
فرماندار خوي در ادامه به ضرورت حمايت از توليدكنندگان و چغندركاران اشاره كرد و گفت: پرداخت به موقع مطالبات كشاورزان و حمايت از آنها مورد تاكيد است و استاندار آذربايجان غربي طي نامه اي به معاون اول رياست جمهور پيگير اين موضوع است.
وي با اشاره به خريد چغندر قند در فصل برداشت اين محصول گفت: با توجه به آمارهاي اخذ شده از ادارات ذيربط مبني بر افزايش سطح زير كشت چغندر قند، انتظار افزايش توليد اين محصول حتمي است و بر اين اساس مجموعه كارخانه قند با مديريت صحيح از تجمع كاميون هاي حامل چغند قندر كه باعث اختلال در عبور و مرور و ايجاد ترافيك در جاده خوي و ايواوغلي مي شود، جلوگيري كند.
فرماندار خوي همچنين بر لزوم ساماندهي فضاي اطراف كارخانه قند خوي تاكيد كرد و افزود: با توجه به الحاق بخشي از اين جاده به محدوده شهر خوي، انتظار مي رود اين مجموعه با مشاركت و همكاري خود با شهرداري در جهت ساماندهي فضاي اطراف اقدام كند.
كشت چغندر قند در استان آذربايجان غربي به صورت سنتي نيمه مكانيزه و مكانيزه صورت مي گيرد.
در شرايط كشت مكانيزه هزينه توليد به علت اجراي ماشيني عملياتي نظير مبارزه با آفات و علف هاي هرز و كودپاشي كاهش مي يابد و باعث افزايش درآمد كشاورزان مي شود.
در آذربايجان غربي پنج كارخانه قند در شهرهاي اروميه، خوي، نقده، مياندوآب و پيرانشهر وجود دارد كه در مجموع بيش از 800 هزار تن ظرفيت تبديلي در سال را دارند.
شهرستان خوي در شمال آذربايجان غربي واقع است.
7128/1905