فرزند شهيد مطهري ادامه داد: فساد وقتي به وجود مي آيد که قدرت در خلوت واقع شود و نتوان آن را نقد کرد.
وي افزود: از منظر خداوند متعال، شک و ترديد و تعقل در پديده ها و حتي شک در هستي خداوند نيز جايز است و نبايد آن را گناه شمرد.
مطهري ادامه داد: هنگامي که شک و ترديد تا اين درجه از خلقت و آفرينش جايز است، بي شک در باره هر پديده ديني يا اجتماعي نيز مي توان شک کرد و آن را از بوته نقد گذراند.
وي گفت: ايمان، اجبار بردار نيست و قرآن نيز بين اسلام و ايمان تفاوت قائل شده است و اينکه بگوييم غيرمسلمانان، کافر هستند، کاملاً نادرست است.
نماينده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: برخي نيز معتقدند غيرشيعيان، کافرند که اين نيز کاملاً نادرست است.
وي تصريح کرد: اجبار مردم به پذيرش هر چيز باعث کاهش رشد اجتماعي مي شود؛ همانگونه که در نظام اسلامي بايد راهنمايي وجود داشته باشد، بايد به مردم آزادي داد که خود راه و مسيرشان را انتخاب کنند.
وي اضافه کرد: شهيد مطهري نيز معتقد بود، هدايت تا حدي لازم است اما در مجموع، مردم بايد آزاد باشند؛ حتي اگر در انتخاب مسير خود يکصد بار اشتباه کنند.
او با بيان اينکه رشد فکري با اجبار به نقطه مطلوب نمي رسد، افزود: ايمان مافوق شک با ارزش تر از ايمان مادون شک است.
فرزند شهيد مطهري ادامه داد: شک، منزل بدي است اما معبر خوبي براي پيشرفت و ايمان قوي محسوب مي شود.
اين نماينده مجلس خاطرنشان کرد: آزادي اجتماعي بدون آزادي معنوي ميسر نيست و انبياء نيز در مسير هدايت خود ابتدا انسان ها را از بندهاي نفساني مي رهاندند تا بشر بتواند به آزادي اجتماعي مطلوب دست يابد.
وي با بيان اينکه برخي خود را ارباب مردم مي پندارند، گفت: انسان ها را بايد با آزادي هاي اجتماعي عجين کرد تا افراد بنا بر خصلت خود بتوانند راه درست را انتخاب کنند.
مطهري تصريح کرد: عده اي با قوانين ظالمانه، آزادي را به نفع خود و به ضرر مردم بر مي گردانند.
وي افزود: آزادي تفکر يعني اينکه قواي انساني آزاد باشد اما قواي حيواني و جسماني او در بند آزادي تفکر او قرار گيرد زيرا هر حقي بر انسان ناشي از استعداد دروني اوست و ريشه در خلقت و طبيعت او دارد.
نماينده مردم تهران در مجلس گفت: فکر و بيان بايد آزاد باشد و نقد قدرت نيز از همين جا آغاز مي شود؛ بنابر اين بايد بپذيريم که آزادي بي چون و چراي قدرت و عدم نقد آن، فساد و تباهي را به دنبال خواهد داشت.
وي افزود: شهيد مطهري پديده هاي اجتماعي را قبل از وقوع مورد بررسي قرار مي داد تا بتوان در زمان مناسب به شُبهات و سئوالات پاسخ داد.
فرزند شهيد مطهري ادامه داد: براي مثال مقوله هايي مانند معنويت، روحانيت، دموکراسي و حقوق شهروندي از جمله موضوع هايي بود که اين انديشمند با بررسي درست آن، جواب هاي مناسبي براي شبهات آن پيدا کرده بود.
وي اضافه کرد: امر به معروف و نهي از منکر، توأم با آزادي و نه خشونت و زور، باعث زنده ماندن اسلام در دوران و اعصار مختلف شده است و چنانچه زور در جامعه اسلامي حاکم بود، اکنون نيز تداوم اسلام را شاهد نبوديم.
سخنراني علي مطهري به همت انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه هنر اصفهان با حضور جمع کثيري از دانشجويان و اساتيد در آمفي تئاتر توحيد خانه اين دانشگاه برگزار شد.
قبل از اين سخنراني کليپي با رويکرد آزادي هاي اجتماعي پخش شد.
اين سخنراني در آرامش کامل و بدون حاشيه برگزار شد.
شبد**6020**6027**2093**1504