تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۴

تهران-ایرنا- رییس انجمن ارتوپدی ایران گفت:زمین خوردن كودكان سبب ایجاد تومورهای استخوانی و مفصلی نمی شود اما تومورهای استخوانی ممكن است زمینه زمین خوردن مداوم كودك را فراهم كند.

دكتر غلامعلی عكاشه در حاشیه چهلمین كنگره جامعه جراحان ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در پاسخ به این سئوال آیا اینكه گفته می شود برخی تومورهای استخوانی و مفصلی كه در سنین بزرگسالی بروز می كند، درنتیجه زمین خوردن های شدید در دوران كودكی است، اظهار كرد: هیچ منبع علمی این مساله را تایید نكرده است، بنابراین زمین خوردن نمی تواند عامل ایجاد تومور در دوران كودكی یا بزرگسالی باشد.

** درد مداوم ناگهانی استخوانی می تواند نشاندهنده تومور باشد
جراح استخوان و مفاصل گفت: تومورها اصولا دیر تشخیص داده می شوند اما تومورهای استخوانی را به دلیل ایجاد درد در موضع، می توان خیلی زود تشخیص داد.البته ممكن است اشتباهی در تشخیص تومورهای استخوانی صورت گیرد و با
دردهای معمولی اشتباه گرفته شود.
وی ادامه داد: به طور كلی لازم است پزشكان در روند تشخیص بیماری فردی كه از درد مداوم ناگهانی استخوانی رنج می برد، به احتمال بروز تومور یا بیماری های مشابه آن نیز توجه داشته باشند.

** لزوم بررسی نقش تغذیه در ایجاد تومورهای استخوانی
جراح استخوان و مفاصل با انتقاد از نبود تحقیقات لازم در زمینه نقش تغذیه در ایجاد تومورهای سرطانی به ویژه با توجه به شیوع تومورهای استخوانی و سینه در زنان اظهار كرد: هنوز نقش تغذیه در ایجاد تومورها ناشناخته است و یكی از گله های ما این است كه در مراكز تحقیقاتی كشور چرا در مورد علت شیوع تومورهای سینه در زنان یا تومورهای استخوانی در كودكان بررسی صورت نمی گیرد.
عكاشه گفت: باید بررسی شود كه آیا انتقال تومورها از طریق ژن صورت می گیرد یا در اثر عوامل محیطی است؛ اگر برای شناخت علت پیدایش تومورها، عوامل ارثی، محیطی، تغذیه ای و تصادفات بررسی و در نتیجه عامل یا مجموعه ای از عوامل به عنوان ایجادكننده تومور معرفی شوند، می توان برای پیشگیری از بروز آنها اقدامات لازم را انجام داد.

** همه بیماران نیاز به استفاده از روش كمك تشخیصی ام آر آی ندارند
رییس انجمن ارتوپدی ایران گفت: بسیاری از بیماری های مفصلی و استخوانی در معاینات اولیه تشخیص داده می شود و دیگر نیازی به استفاده از روش های كمك تشخیصی نیست.
عكاشه افزود: پس از آن در صورت لزوم پزشك انجام رادیوگرافی را به عنوان یك روش كمك تشخیصی تجویز می كند كه در واقع تكمیل كننده تشخیص معاینه ای است.
وی با تاكید بر اینكه همه بیماران نیاز به انجام ام آر آی ندارند، گفت: اگر بیمار خوب معاینه شود، شاید حتی نیازی به رادیوگرافی نیز نداشته باشد اما تصویربرداری ام آر آی كه در حاشیه روش های تشخیصی قرار دارد، آنچنان برای مردم بعد اجتماعی پیدا كرده كه اگر پزشكی آن را تجویز نكند، بیمار تصور می كند كه پزشك كم كاری كرده است.
عكاشه تصریح كرد: ام آر آی تكمیل كننده بررسی تشخیصی است و خود به تنهایی نمی تواند عامل تشخیص بیماری باشد.
چهلمین كنگره جامعه جراحان ایران از 20 تا 23 اردیبهشت ماه در مركز همایش های رازی در حال برگزاری است.
علمی**1834**1440