پكن - ایرنا - رئیس سازمان بازرسی كل كشور در جریان دیدار با دادستان عالی جمهوری خلق چین، بر عزم مشترك و جدی ایران و چین برای مبارزه با فساد در سطوح مختلف تاكید كرد و خواستار تقویت و افزایش روز افزون همكاریها دو كشور در این زمینه شد.

به گزارش ایرنا، «ناصر سراج» كه در راس هیاتی به منظور شركت در نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی مبارزه با فساد به شهر «تیانجین» چین سفر كرده است، با «كائو جیان مینگ» مقام عالی قضایی این كشور دیدار و در خصوص مسائل مختلف بویژه چگونگی مبارزه با فساد مفسدان مالی با وی گفت وگو كرد.
وی در این دیدار با اشاره به دهمین سالگرد تاسیس انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد؛ از تلاش‌ها و فعالیت‌های قابل توجه مقامات كشور چین به ‌ویژه دادستانی كل كه ریاست انجمن مزبور را نیز طی مدت گذشته عهده دار بوده است، تشكر و قدردانی كرد.
رئیس سازمان بازرسی كل كشورمان همچنین همكاری ایران و چین در زمینه برخورد جدی‌تر با افراد فاسد و فراری، بازگرداندن اموال مسروقه ناشی از فساد را بسیار حائز اهمیت دانست و تحقق این امر را در گرو همكاری و حمایت‌های همه جانبه از یكدیگر دانست.
سراج با اشاره به سفر بهمن ‌ماه سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به ایران و دیدار و گفت وگوی وی با «حسن روحانی» رئیس جمهوری كشورمان، آن را فرصتی تاریخی برای گسترش و تعمیق همكاری‌های دوجانبه نه تنها در سطوح سیاسی و اقتصادی، بلكه در امور مربوط به فعالیت‌های آمبودزمانی، نظارت، بازرسی و مبارزه با فساد دانست.
«كائو جیان مینگ» دادستان كل عالی جمهوری خلق چین نیز با ابراز خرسندی از سفر «سراج» و هیات همراه به «تیانجین» و شركت در نهمین اجلاس سالیانه انجمن مسئولین مبارزه با فساد، از حمایت‌های بی‌دریغ دو كشور از یكدیگر در عرصه‌های بین‌المللی و همچنین در مجامع و كنفرانس‌های مختلف تشكر كرد.
وی با تقدیر از آمادگی سازمان بازرسی كل كشورمان در پذیرش و میزبانی آتی این اجلاس بین المللی گفت كه به طور حتم از این ایده و میزبانی ایران حمایت می كند.
رئیس سازمان بازرسی كل كشور روز دوشنبه (20 اردیبهشت) نیز با «هوانگ شو شیان» وزیر نظارت كشور چین در شهر پكن دیدار كرده بود.
او در این دیدار با تاكید بر اجرای تفاهمنامه امضاء شده میان دو كشور در جریان سفر رئیس جمهوری چین به تهران، خواستار اجرای مفاد این تفاهمنامه و تعامل و افزایش همكاری در خصوص استرداد مجرمین و بازگرداندن مفسدان مالی پناهنده شده به كشورهای دیگر شد.
وزیر نظارت كشور چین نیز در این دیدار مبارزه با فساد مالی را از محورهای مهم همكاری میان دو كشور عنوان و از آمادگی كشورش جهت تبادل تجربیات و همكاری بیشتر با ایران خبر داد.
گفتنی است، انجمن بین المللی مسئولین دستگاه‌های مبارزه با فساد در سال 2006 تاسیس شد كه ماهیت آن غیرسیاسی و در راستای مبارزه با فساد بوده و به‌ طور مستقل فعالیت می‌كند.
اجلاس‌های سالیانه و مجمع عمومی این انجمن به ترتیب در چین، اندونزی، اوكراین، ماكائو، مالزی، قطر، پاناما، روسیه برگزار شد كه شهر تیانجین چین میزبان نهمین دوره آن شده است.
نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین‌المللی مسئولان مبارزه با فساد تا روز 24 اردیبهشت ماه جاری در كشور چین بر پا است.
سراج یكی از سخنرانان اصلی در آیین گشایش این اجلاس بود كه سخنان خود را با تاكید بر جلوگیری از تابعیت مضاعف مفسدان اقتصادی فراری توسط كشورهای مختلف به عنوان یك تدبیر موثر و روشی كارآمد در مقابله فراملی با پدیده فساد بیان كرد.
آساق**1597