محسن طرزطلب امروز (چهارشنبه) در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تحقق شعار امسال 17 طرح را به وزارت نیرو محول و ابلاغ كرده كه چهار طرح آن بر عهده شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی است.
به گفته این مقام مسئول، ساخت 17 هزار مگاوات نیروگاه از جمله برنامه های پیش بینی شده است كه 10 هزار مگاوات آن جدید بوده و باید توسط بخش خصوصی داخلی یا خارجی و با سرمایه های آنها احداث شود.
وی خاطر نشان كرد: هفت هزار مگاوات دیگر از این ظرفیت مربوط به نیروگاه های گازی موجود است كه باید با ساخت بخش بخار آنها، تبدیل به سیكل تركیبی شوند.
نیروگاه سیكل تركیبی نیروگاهی مشتمل بر تعدادی توربین گاز و توربین بخار است.
در این نوع نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربینهای گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربینهای بخار استفاده میشود. اگر توربین گاز به صورت سیكل تركیبی نباشد، گازهای خروجی آن تا 600 درجه سانتیگراد دما بطور مستقیم وارد هوا شده و انرژی باقیمانده در آن هدر میرود. در حالی كه در نیروگاه سیكل تركیبی، از این انرژی استفاده شده و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید میكند.
طرزطلب افزود: وزارت نیرو امسال باید یك هزار و 800 مگاوات نیروگاه جدید را در حوزه حرارتی به چرخه تولید برق كشور وارد كند كه دیگر برنامه در نظر گرفته شده برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی اضافه كرد: تبدیل نیروگاه گازی پرند به سیكل تركیبی كه توسط گروه مپنا در حال تكمیل است، دیگر پروژه ای است كه امسال در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی به بهره برداری خواهد رسید.
نیروگاه گازی پرند نخستین نیروگاهی است كه عملیات اجرایی تبدیل آن به نیروگاه سیكل تركیبی توسط بخش خصوصی آغاز شد.
با اجرای این طرح، سه بلوك سیكل تركیبی به این نیروگاه اضافه می شود و بازده نیروگاه را از 33 به بیش از 50 درصد می رساند.
ظرفیت كنونی نیروگاه پرند 954 مگاوات است كه با احداث بخش بخار آن و تبدیل آن به سیكل تركیبی، 480 مگاوات به ظرفیت كنونی نیروگاه افزوده و سالانه یك میلیارد و 300 میلیون مترمكعب در مصرف سوخت گاز صرفه جویی می شود.
** مشوق ها برای حضور بخش خصوصی در صنعت برق
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به مشوق های در نظر گرفته شده برای حضور هر چه پر رنگ تر بخش خصوصی، یادآور شد: براساس قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، خرید تضمینی برق از سرمایه گذاران تعهد شده كه همین موضوع سبب استقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشاركت در طرح ها و پروژه های صنعت برق شده است.
وی ابراز امیدواری كرد ساخت بین پنج تا 6 هزار مگاوات از مجموع 10 هزار مگاوات ساخت نیروگاه كه امسال در برنامه های اقتصاد مقاومتی تكلیف شده است را بتوان با همكاری بخش خصوصی و استفاده از منابع آنها و یا از محل منابع صندوق توسعه ملی آغاز كرد.
طرزطلب بیان داشت: ظرفیت نصب شده نیروگاهی كشور تا پایان سال گذشته 74 هزار و 350 مگاوات بود كه از این میزان، بیش از 85 درصد آن معادل 60 هزار مگاوات از نیروگاه های حرارتی تامین می شود.
به گفته این مقام مسئول، بروز خشكسالی و محدودیت های موجود برای تولید انرژی از نیروگاه های تجدیدپذیر سبب شد تا در سال 1394 افزون بر 92 درصد انرژی تولیدی كشور از نیروگاه های حرارتی تامین شود.
وی افزود: هم اینك میانگین بازده نیروگاه های حرارتی كشور 37 درصد است كه در تلاشیم در برنامه پنجساله ششم توسعه به 41 درصد افزایش یابد.
به گفته طرزطلب 70 نیروگاه حرارتی در كشور وجود دارد كه 55 درصد تولیدی انرژی آنها در اختیار بخش خصوصی واقعی و همچنین نهادهایی است كه بابت مطالبات رد دیونشان، نیروگاه به آنها واگذار شده است.
وی تصریح كرد: مطابق اصل 44 قانون اساسی، سهم بخش خصوصی در تولید انرژی كشور در یك افق 10 ساله باید حداقل به 80 درصد برسد.
** مصرف 82 درصدی سوخت گاز
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به مصرف سوخت نیروگاه های حرارتی در سال گذشته، خاطرنشان كرد: 82 درصد سوخت این نیروگاه ها گاز و مابقی 18 درصد آن گازوئیل و مازوت (نفت كوره) بوده كه نسبت به سال پیش از آن 16 درصد مصرف گاز افزایش داشته است.
وی با تقدیر از تلاش های وزارت نفت، شركت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و شركت ملی گاز در تحقق این مهم، ابراز امیدواری كرد سهم گاز در سوخت مصرفی این نیروگاه ها امسال به بیش از 90 درصد برسد.
اقتصام ** 3065 **1561
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی از تكلیف چهار برنامه به این شركت برای تحقق اقتصاد مقاومتی خبر داد كه از جمله آنها ساخت 17 هزار مگاوات نیروگاه جدید است.