اصفهان- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان گفت: صنايع دستي، سرمايه بزرگ ايران اسلامي و يكي از اركان هويتي كشورمان است.

به گزارش ايرنا فريدون الهياري روز چهارشنبه در نخستين همايش بين المللي' هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ايراني _اسلامي' در اصفهان افزود: صنايع دستي بعنوان بخشي از هويت و فرهنگ و تمدن كهن ايراني شناخته مي شود.
وي گفت: پيشينه هنر و صنايع دستي اصفهان به هزاره هاي قبل باز مي گردد.
الهياري افزود: اصفهان با سابقه تاريخي بسيار طولاني يكي از مهمترين پايگاه ها و مهدهاي تمدن بشري محسوب مي شود.
وي گفت: حفظ و حراست از صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران وظيفه و رسالت بزرگي براي ما محسوب مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان با ارزشمند خواندن اين همايش افزود: پيوند دانشگاه با بخش خصوصي و فعالان صنايع دستي در اين همايش علمي و دانشگاهي بخوبي قابل مشاهده است.
الهياري گفت: صنايع دستي با ارزش افزوده در اقتصاد ملي سهم بسيار بزرگي دارد.
وي دوره اسلامي را دوره شكوفايي و اوج هنر و صناعات در ايران توصيف كرد.
الهياري با بيان اينكه در تمدن 'سِيَلك'(كاشان) مي توان مهمترين دستاوردهاي بشري را در عرصه هنر، نساجي و فلز يافت، اظهار كرد: نخستين جرقه هاي هنر 40 هزار سال پيش در غاره هاي قلعه 'بزي' مباركه و تمدن سيلك كاشان زده شد.
وي گفت: در گذشته صنايع دستي در متن زندگي مردم قرار داشت و محصولات توليدي هنرمندان مورد استفاده مستقيم مردم قرار مي گرفت.
الهياري گفت: بايد سياست و برنامه درستي براي حفاظت از صنايع دستي داشته باشيم.
وي گفت: تدوين فرهنگ نامه و دايره المعارف صنايع دستي اهميت زيادي در حفظ و حراست ميراث فرهنگي دارد.
الهياري گفت: سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان اقدام به گردآوري و تدوين كليه اسناد مربوط به صنايع دستي در اين استان كرده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اصفهان از برگزاري نشست شوراي جهاني صنايع دستي به ميزباني اصفهان در مهرماه سالجاري خبر داد و گفت: بخش مهمي از اين كار انجام شده است و اميدواريم بتوانيم اين اسناد تدوين شده را تا مهر سالجاري عرضه كنيم.
الهياري، برگزاري اين اجلاس را موفقيت بزرگي براي استان اصفهان عنوان كرد و گفت: در ادامه موفقيت هاي ديپلماسي ايران در عرصه سياسي، اين اقدام در عرصه ديپلماسي فرهنگي هم موفقيت بزرگي براي ما محسوب مي شود.
وي گفت: پس از ثبت اصفهان بعنوان شهر جهاني صنايع دستي، برگزاري نشست شوراي جهاني صنايع دستي و رويدادهاي مهم بين المللي فرهنگي فرصت بزرگي براي معرفي اصفهان از نظر صنايع دستي، گردشگري و ميراث فرهنگي محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه تهديد صناعات ايراني سابقه طولاني دارد، افزود: صنايع و كالاهاي توليدي ماشيني رو به رشد خارجي تهديدي براي بازار صنايع دستي محسوب مي شود.
نخستين همايش بين المللي 'هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ايراني اسلامي با تاكيد بر هنرهاي رو به فراموشي' در دانشگاه اصفهان آغاز به كار كرد.
اين رويداد فرهنگي با همكاري كميته فرهنگ و تمدن ايران و اسلام شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دانشگاه اصفهان و دانشگاه هنر اصفهان با هدف حفظ و اعتلاي صناعات از طريق ارزش هاي ديني و هويت ملي، دانش مهارتي، كارآفريني و اقتصاد هنر به مدت دو روز در حال برگزاري است.
در اين همايش بين المللي استاداني از دانشگاه هاي آلمان و فرانسه نيز حضور دارند.
اين همايش در سه محور 'هنر، ارزش هاي ديني، هويت ملي و نقش آن '،' آموزش و نقش آن در حفظ و احياي صناعات' و 'كارآفريني و اقتصاد هنر و نقش آن در حفظ و احياي صناعات' و بر دو محور متفاوت آموزشي و عملي درباره هنر در حال برگزاري است.
صنايع دستي از قرن نوزدهم در اثر عدم توان رقابت با صنايع ماشيني، واردات بي رويه و كم توجهي در معرض تهديد جدي قرار گرفت .
بيش از 300 رشته صنايع دستي ثبت شده و شناخته شده در ايران وجود دارد كه 196 رشته آن مربوط به استان اصفهان است.
دانشگاه هنر اصفهان بعنوان برترين دانشگاه هنر كشور داراي حدود سه هزار دانشجو و يكصد عضو هيات علمي است.
دانشگاه اصفهان نيز با 70 سال قدمت بعنوان يكي از دانشگاه هاي جامع كشور در رشته هاي علوم انساني و علوم پايه داراي حدود 15 هزار دانشجو و 660 عضو هيات علمي است.
6027/7150