معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این مراسم گفت: مركز مداخله در خانواده به منظور كاهش طلاق و عوارض آن در مشهد، نخستین مركز در نوع خود است.
محمدباقر الفت افزود: وجود كارشناسان روانشناس، مددكار، حقوقی و مذهبی به صورت توامان در این مركز می تواند هدایتگر و كمك خوبی برای زوجینی باشد كه به رغم تقاضای طلاق هنوز راهی برای سازش و ادامه زندگی مشترك دارند.
معاون قوه قضاییه ادامه داد: این مركز در مشهد می تواند الگویی برای سایر نقاط كشور باشد.
وی همچنین گفت: به دلیل آسیبهای فرهنگی وارد آمده در جامعه فعالیت مراكز مشاوره از نیازهای ضروری محسوب می شود.
الفت افزود: به موجب قانون جدید حمایت از خانواده قوه قضاییه مكلف شد در راستای حفظ كیان خانواده، مراكز مشاوره را در كنار تمامی دادگاههای خانواده ایجاد نماید.
وی نفس ایجاد مراكز مشاوره را كاهش طلاق و گرایش به سمت صلح و سازش اعلام و بیان كرد: در زمینه طلاقهای توافقی اظهارنظر كارشناسان مراكز مشاوره در صدور حكم نهایی امری لازم و مفید خواهد بود، آماده سازی و راه اندازی این مركز با همین هدف محقق شده است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: در صورتی فعالیت مراكز مشاوره موثر خواهد بود كه محتوای بنیادین ارائه مشاوره بر اساس اصول و بنیادهای نشات گرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی باشد و نه آموزه های غربی.
وی گفت: به همین دلیل طی دو سال گذشته در زمینه ایجاد الگوی این محتوا با مراكز دانشگاهی و سازمانهای مردم نهاد اقدامات لازم انجام شد كه حاصل آن تهیه، تدوین و انتشار كتابی با همین محتوا است.
* روش كار مركز مداخله در خانواده
مدیركل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در این مركز پذیرش زوجین در پی معرفی دادگستری(ویژه زوجین متقاضی طلاق توافقی) انجام می شود و سپس با ارزیابی اولیه از وضعیت، آنها به مراكز مشاوره بخش خصوصی معرفی می شوند.
حمیدرضا پوریوسف افزود: از مجموع 300 مركز مشاوره و مددكاری فعال در مشهد 20 مركز منتخب در قالب شش جلسه اقدام به ارائه مشاوره اجباری به زوجین می كنند.
وی ادامه داد: در صورت تاثیرات مثبت و افزایش امید به صلح در بین زوجین، آنان به سطوح بالاتر مشاوره معرفی و در جهت تلاش سازش نهایی و ادامه زندگی مشترك اقدام می شود.
مدیركل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در صورت عدم سازش زوجین و تایید كارشناسان مشاور مبنی بر آسیبهای شدید در صورت تداوم زندگی مشترك، زوجین به مركز مداخله در خانواده ارجاع و در نهایت نظر كارشناسی به دادگاه جهت صدور حكم نهایی اعلام می شود.
* مداخله بعد از طلاق
مدیركل بهزیستی خراسان رضوی 'مداخله در دوران بعد از طلاق' را از دیگر برنامه های در دستور كار اعلام و بیان كرد: اغلب زوجین آمادگی زندگی سالم بعد از طلاق را ندارند.
وی افزود: به همین خاطر آسیبهای متعددی آنان را تهدید می كند بنابراین افزایش توانمندی و آموزش این افراد برای مقابله با آسیبها ضروری است.
7496/1858
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۴
مشهد- ایرنا- نخستین 'مركز مداخله در خانواده به منظور كاهش طلاق و عوارض آن' عصر چهارشنبه طی مراسمی با حضور معاون قوه قضاییه در مشهد گشایش یافت.