شهر سياه منصور با جمعيتي بالغ بر 10 هزار نفر از جمله شهرهاي اقماري دزفول در بخش مركزي اين شهرستان مي باشد كه اهالي آن از مشكلاتي جدي از جمله آلودگي ناشي از زهكش فاضلاب انساني و صنعتي رنج مي برند.
2،5 كيلومتر فاضلاب خام صنعتي و انساني در محدوده شهر سياه منصور به تهديدي جدي براي سلامت اهالي اين شهر تبديل شده است كه ساماندهي آن به دليل اعتبار بسيار سنگين از عهده شهرداري اين شهر كوچك با اعتبارات ناچيز بر نمي آيد.
جمله زندان دزفول ،چندين كارخانه و شركت توليدي همچنين فاضلاب برخي بخش هاي دزفول به زهكش سياه منصور باعث شده تا بهداشت و سلامت اهالي اين منطقه مورد تهديد جدي قرار گيرد.
بوي نامطبوع اين زهكش آلوده به مواد سمي و صنعتي خطرناك ساكنان شهر سياه منصور را به ستوه آورده و زندگي را براي آنان سخت كرده است.
شهردار سياه منصور در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تشريح مشكلات اين شهر و اقدامات انجام شده از سوي اين شهرداري از زمان تاسيس در سال 1392 تاكنون گفت:سياه منصور مركز ثقل سه بخش مركزي ، چغاميش و سردشت دزفول بوده كه از موقعيت جغرافيايي مهمي در منطقه برخوردار است اما شدت آلودگي و بوي تعفن ناشي از فاضلاب صنعتي و انساني زندگي در اين شهر را سخت كرده است.
اميد حيدري زهكش سياه منصور را محل عبور فاضلاب شرق دزفول با جمعيتي بالغ بر 150 هزار نفر، فاضلاب صنعتي كارخانه خميرمايه و فاضلاب انساني بيش از 2 هزار زنداني در زندان دزفول دانست و گفت:اين عوامل از جدي ترين عوامل تهديد كننده سلامت شهروندان سياه منصور مي باشند.
وي گفت:شدت آلودگي صنعتي زهكش فاضلاب شهر سياه منصور به حدي است كه به دليل اسيدي بودن و متصاعد شدن بخار سمي از آن حتي كولرهاي گازي اهالي اين شهر نيز آسيب ديده و رادياتور آنها سوراخ مي شود.
شهردار سياه منصور تنها راهكار حل مشكل آلودگي ناشي از زهكش اين شهر را اجراي طرح فاضلاب و ساماندهي آن دانست و گفت:با توجه به وسعت زهكش و طول 2،5 كيلومتري آن اعتباري بالغ بر 130 ميليارد ريال براي اجراي طرح فاضلاب شهر سياه منصور نياز است كه تامين آن از محل منابع شهرداري ، شهرستان و استان خارج بوده و نگاه ملي را مي طلبد.
حيدري همچنين هشدار داد:برخي كشاورزان پايين دست از فاضلاب آلوده اين زهكش براي آبياري مزارع كشاورزي و بعضا شست و شوي محصولات كشاورزي استفاده مي كنند.
وي اظهار كرد:با ساماندهي زهكش سياه منصور علاوه بر رفع آلودگي ناشي از آن حدود 60 هزار متر مربع زمين اطراف زهكش آزاد شده و امكان ايجاد فضاي سبز و طرح هاي عمران شهري در آن ميسر مي شود كه مطالعات آن نيز انجام شده است.
وي يكي ديگر از مشكلات شهر سياه منصور را ساخت و ساز غيرمجاز دانست و گفت:
ساخت و سازهاي غير مجاز در اين شهر در نبود زيرساخت هاي لازم اهالي را با مشكل مواجه كرده است.
حيدري افزود:در حالي كه حدود 40 هكتار از اراضي منطقه سرسرباز از توابع شهر سياه منصور دزفول هنوز به طرح هادي اين شهر ملحق نشده و تغيير كاربري نشده اند برخي اقدام به ساخت و ساز غير مجاز در سطح 20 هكتار از اراضي مذكور نموده كه اين امر مشكلاتي موجب شده است.
وي با اشاره به اينكه اهالي منطقه خواستار تامين زير ساخت هاي لازم در اين منطقه مي باشند افزود:ساكنان منطقه متقاضي آب،برق ، گاز ، جاده و فاضلاب مي باشند در حالي كه ساخت و ساز آنها غيرمجاز بوده و هنوز طرح هادي اين منطقه به طرح هادي سياه منصور ملحق نشده است.
شهردار سياه منصور با اشاره به اينكه حدود 400 خانوار با اين مشكل روبرو هستند از مسوولان خواست از ساخت و ساز غيرمجاز در اين منطقه جلوگيري و اين وضعيت را ساماندهي كنند.
حيدري اظهار كرد:طرح الحاق طرح هادي منطقه سرسرباز به سياه منصور به بنياد مسكن انقلاب اسلامي ارايه شده و موضوع از طريق دفتر فني و استانداري خوزستان در دست پيگيري مي باشد ضمن اينكه اين موضوع از سوي شوراي اسلامي شهر سياه منصور به طور جدي در دست پيگيري است.
شهردار سياه منصور دزفول افزود:با توجه به اينكه حريم شهرداري سياه منصور مشخص نيست شهرداري نمي تواند در اين خصوص اقدام كند لذا بخشداري بايد در اين خصوص وارد عمل شود.
وي خواستار حل مشكل زهكش اين شهر از محل اعتبارات ملي و پيگيري آن از سوي نماينده مردم دزفول در مجلس شوراي اسلامي شد تا از مهاجرت اهالي اين شهر جلوگيري شود.
حيدري در عين حال به اقدامات انجام شده از سوي شهرداري سياه منصور در راستاي عمران و آباداني اين شهر تازه تاسيس پرداخت و گفت: شهرداري سياه منصور به رغم كمبود اعتبار از بدو تاسيس در سال 1392 تاكنون اقدامات گسترده اي در راستاي زيباسازي منظر شهري ، آسفالت ، توسعه فضاي سبز و زيرساخت هاي شهري انجام داده و همچنان تلاش مي كند تا در حد توان و اعتبارات موجود به شهروندان خدمات رساني كند.
رئيس شوراي اسلامي شهر سياه منصور نيز مشكل آب را از ديگر مشكلات جدي اين شهر برشمرد و گفت:آب اين شهر بد بو و بد طعم بوده ضمن اينكه افت فشار آب روزانه مشكل ساز است.
احسان مظفري راد افزود:پيگيري بسياري براي حل اين مشكل از سوي شوراي اسلامي اين شهر صورت گرفته اما تاكنون بي نتيجه بوده است.
وي همچنين به اهداي 2 هكتار زمين براي ساخت دبيرستان در شهر سياه منضور از سوي اهالي اشاره كرد و گفت: با گذشت 18 سال از اهداي اين زمين تاكنون اقدامي براي ساخت دبيرستان در شهر سياه منصور صورت نگرفته و دانش آموزان دبيرستاني ناچار به تحصيل در شهر دزفول و يا ساير مناطق اطراف مي باشند كه اين امر موجب ترك تحصيل بسياري از جوانان اين شهر شده است.
نبي صفرپور از جانبازان دوران دفاع مقدس و شهروند سياه منصور نيز از نبود دبيرستان در اين شهر براي تحصيل جوانان انتقاد كرد و گفت:بسياري از جوانان به ويژه دانش آموزان دختر شهر سياه منصور به دليل نبود دبيرستان در مقطع متوسطه دوم در اين شهر ناچار به ترك تحصيل شده اند.
وي وجود بيش از 500 جوان بيكار را از ديگر عواقب ناشي از نبود دبيرستان در اين شهر عنوان كرد و گفت:ثبت نام دانش آموزان شهر سياه منصور در مدارس دزفول نيز به سختي انجام مي شود.
اين رزمنده دوران دفاع مقدس در آيين تجليل از 6 جانباز شهر سياه منصور كه به همت شهردار و شوراي اسلامي اين شهر برپا شده بود گفت:سياه منصور با پيشينه اي تاريخي از جايگاه ويژه اي در زمينه ميراث فرهنگي برخوردار مي باشد كه بايد مشكلات آن مورد توجه دولتمردان و مسئولان استان خوزستان قرار گيرد.
شهردار سياه منصور نيز در اين آيين قدرداني از رشادت ها و ايثار جانبازان را وظيفه اي ملي دانست و گفت:امنيت و آرامش امروز حاصل ايثار و از خود گذشتگي جانبازان مي باشد.
سياه منصور در ابتداي جاده دزفول - شوشتر از سال 1391 به شهر تبديل شد.
6068
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۳
دزفول - ايرنا - زهكش فاضلاب ، آب آشاميدني ، نبود دبيرستان و ساخت و ساز غير مجاز از جمله مشكلات شهري است كه تنها پنج كيلومتر با شهر دزفول فاصله دارد.