به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از روابط عمومي اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي كردستان؛ اكبر شوكت در نشست با مسوولان استان كردستان در سنندج با اشاره به اهداف تشكلات كارگري افزود: اين تشكيلات همسو و در راستاي رفاه جامعه كارگران كشور فعاليت مي كنند.
او در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ماده 18 قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار اظهار كرد: براساس اين ماده ارتقاء كيفيت خدمات، شفافسازي و شكلگيري بازار كار در زير بخش هاي مختلف بخش ساختمان و ايجاد سهولت و امنيت براي متقاضيان نيروي كار در اين بخش بايد فراهم گردد.
وي يادآور شد: اين تشكل ها مسووليت تعيين هويت، طبقهبندي مهارتي، كاريابي، معرفي كارجويان به كارفرمايان، معرفي كارگران و استادكاران به مراكز فني و حرفهاي و پيگيري امور بيمه درمان و بازنشستگي و امور رفاهي شاغلان در بخش ساختمان را برعهده دارند.
شوكت از چاپ پرتيراژ كتاب قانون كار توسط كانون انجمن صنفي كارگران ساختماني كشور خبر داد و گفت: با توزيع گسترده اين كتاب در بين كارگران از جمله كارگران ساختماني، اين قشر بيشتر در جريان حقوق و خواسته هاي قانوني خود قرار مي گيرند.
رييس هيات مديره انجمن صنفي كارگران و استادكاران بخش ساختمان سنندج نيز در اين نشست، خواستار تعيين و تامين مكاني براي تجميع كارگران ساختماني سطح شهر سنندج شد و گفت: در صورت انجام اين امر، يكي از خواسته هاي ديرينه و قانوني كارگران ساختماني اين شهر محقق مي شود.
ناجي روحاني با اشاره به عملكرد انجمن در طول دو سال فعاليت آن افزود: انجمن اكنون بيش از هشت هزار عضو و هفت هزار بيمه شده دارد كه به صورت شبانه روزي مشكلات آنان را پيگيري و رفع مي نمايد.
وي افزود: در اين راستا كميته تخصصي براي هر شغل در داخل انجمن تشكيل گرديده و از طريق شورايي به نام 'شوراي سازش' مشكلات احتمالي بررسي مي گردد.
رئيس هيات مديره انجمن صنفي كارگران و استادكاران بخش ساختمان سنندج در پايان خواستار افزايش دستمزد سالانه استادكاران شد و گفت: براي حمايت از اين قشر بايستي تمهيدي انديشيده شود تا معرفي صنعت كاران به كارفرمايان در سنندج، تنها از طريق انجمن صورت گيرد.
***98 تشكل كارگري در استان كردستان فعال است
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان كردستان نيز در اين نشست از فعاليت 98 تشكل كارگري در كردستان خبر داد و گفت: تشكل ها به كارگران در پيگيري حقوق شان در چارچوب قانون كمك مي كنند.
احمد رشيدي تشكل ها را عامل ايجاد تعاون بين كارگران و كارفرمايان دانست و افزود: كارگران مظلومترين قشر جامعه بوده و نيازمند توجه ويژه و برنامه ريزي هستند.
وي با بيان اينكه برخي مشكلات در حيطه كارفرمايي منجر به نوعي بي انگيزگي در تشكيل تشكل هاي كارگري در كارگاه ها مي شود گفت: مي توان با شناسايي و رفع زمينه هاي اين بي انگيزگي به ايجاد تشكل هاي كارگري فعال براي پويايي در محيط هاي كاري كمك كرد.
رشيدي با اشاره به تاسيس انجمن صنفي كارگران و استادكاران بخش ساختمان سنندج گفت: اين انجمن دو سال پيش تشكيل شد و اكنون با بيش از هشت هزار نفر عضو يكي از فعال ترين تشكلات كارگري استان و كشور به شمار مي آيد.
وي با بيان اينكه جلساتي با رئيس انجمن صنفي كارگران و استادكاران بخش ساختمان سنندج برگزار شده است افزود: در اين جلسات در زمينه توسعه روستائي بحث شده و اعتقاد داريم مي توان در قالب تعاوني روستايي از جمله تعاوني مصرف به كارگران كمك ويژه نمود.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي كردستان اضافه كرد: اين اداره كل در راستاي توجه به قشر كارگران استان و رفع مشكلات آنان از طريق مساعدت ساير ادارات زير مجموعه وزارت متبوع در استان تلاش همه جانبه خواهد كرد.
3033**1565
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱
سنندج- ايرنا- عضو هيات امناي سازمان تامين اجتماعي كشور از برقراري بيمه كارگران ساختماني براي يك ميليون و 400 هزار نفر در كشور خبر داد و گفت: بيش از 100 هزار بيمه شده كه فاقد شرايط بوده و به دلايلي از جمله پايين بودن حق بيمه ماهانه از صنوف ديگر به صنف كارگران ساختماني وارد شده بودند قطع بيمه شدند.