تهران- ايرنا- نشست بين‌المللي گواهي‌دهي و برچسب‌گذاري محصولات فناوري نانو با مشاركت كشورهاي كره، روسيه، تايوان، تايلند، مالزي و قزاقستان در تاريخ 29 و 30 ارديبهشت به ميزباني ايران در محل ستاد توسعه فناوري نانو برگزار مي‌شود.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رياست جمهوري، هدف اصلي از برگزاري اين نشست، تبادل اطلاعات و تجربيات در خصوص راهبردهاي گواهي‌دهي و برچسب‌گذاري بين كشورهايي است كه در حال حاضر صدور گواهينامه و برچسب‌گذاري محصولات نانو را اجرا مي‌نمايند يا اين كه آن را جزء برنامه آينده خود قرار داده‌اند.
در اين نشست، نمايندگان كشورهاي شركت‌كننده، اطلاعات، برنامه‌ها و فعاليت‌هاي خود را در حوزه گواهي‌دهي و برچسب‌گذاري محصولات فناوري‌نانو به اشتراك گذاشته و مزايا، چالش‌ها و محدوديت‌هاي مربوطه را مورد بحث قرار مي‌دهند. همچنين در اين رويداد، امكان برقراري همكاري مشترك كشورهاي شركت‌كننده در زمينه‌هاي مربوطه مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
شناخت برنامه‌ها و فعاليت‌هاي جاري كشورها در خصوص گواهي‌دهي و برچسب‌گذاري محصولات فناوري نانو؛ تبادل و به اشتراك‌گذاري اطلاعات و تجارب كشورهاي مختلف در باره مسائلي مانند بازرسي، ارزيابي، صدور گواهينامه و برچسب‌گذاري محصولات فناوري‌نانو؛ بيان چالش‌هاي مربوطه و ارائه و بررسي راه حل‌هاي موجود و ايجاد انگيزه براي شكل‌گيري همكاري بين كشورهاي مختلف در حوزه گواهي‌دهي و برچسب‌گذاري محصولات فناوري‌نانو مهمترين اهداف برگزاري اين نشست بين‌المللي است.
مرور اجمالي فعاليت‌ها و برنامه‌هاي كشورهاي شركت‌كننده؛ الزامات، قوانين و مقررات مربوطه؛ روش آزمون‌هاي استاندارد و روش‌هاي تعيين مشخصات نانومواد و محصولات فناوري نانو؛دستورالعمل‌هاي ارزيابي ايمني محصولات فناوري نانو؛اندازه شناسي‌نانو، كاليبراسيون و مواد مرجع و شكل‌گيري همكاري‌هاي بين‌المللي در خصوص صدور گواهي‌نامه و برچسب‌گذاري محصولات فناوري‌نانو از موضوعات مورد بحث در اين نشست بين‌المللي است.
مقامات مؤسسات ملي توسعه فناوري ‌نانو در كشورهاي مختلف، نمايندگان سازمان‌هاي ملي استاندارد و اعضاي ANF (مجمع فناوري نانو آسيا) از جمله دبير مجمع فناوري نانو آسيا، ‌مدير انجمن پژوهش و فناوري معاونت رياست جمهوري كره جنوبي، معاون وزيرعلوم‌، فناوري و نوآوري در حوزه فناوري‌نانو مالزي، نماينده مركز صدور گواهينامه از محصولات و سيستم‌هاي مديريت درحوزه محصولات صنعتي نانو روسيه و معاون مدير اجرايي مركز ملي فناوري نانو (مركز ملي علوم و آژانس توسعه فناوري) تايلند از جمله افراد دعوت شده جهت شركت در اين نشست‌ به شمار مي‌روند.
ايران دومين كشور در جهان پس از تايوان است كه برنامه nanocertification را تحت يك طرح با عنوان 'نانو نماد' از سال 1392 اجرا مي‌نمايد كه در ابتدا در يك دوره پياده‌سازي، نانو نماد به صورت داوطلبانه و به اين معنا كه كليه شركت‌هايي كه بخواهند از تسهيلات اعطايي ستاد نانو بهره‌مند شوند اين گواهي را براي محصولاتشان دريافت مي‌نمايند.
در سال 2016، صدور گواهينامه نانو براي همه محصولات فناوري نانو در كه سراسر كشور توليد و يا به طور انبوه از خارج وارد كشور مي‌‌شوند الزامي و بايد پس از بررسي و تاييد توسط ستاد توسعه فناوري نانو و با همكاري سازمان ملي استاندارد نشان 'نانو نماد'(Nano Mark) دريافت نمايند.
نشان 'نانو نماد' مشخص‌كننده مواردي از جمله اصالت محصول نانويي و ايمني محصول است و وجود آن كمك مي‌كند تا مصرف‌كننده در مواجهه با محصولات نانويي ، آن را از محصولات غير نانويي تشخيص دهد.
علمي(1)**1023**2017