تهران- ايرنا- نتايج آزمون‌هاي انجام شده روي موش‌هاي آزمايشگاهي نشان مي‌دهد كه نانوذرات حاوي داروي ضدسرطان كه در موسسه تحقيقاتي هوستون متوديست ساخته شده اند، مي‌توانند بدون اثرجانبي سلول‌هاي سرطاني را از بين ببرند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري رياست جمهوري، تلاش‌هاي زيادي براي استفاده از نانوذرات در درمان سرطان سينه انجام شده است. در برخي از اين پژوهش‌ها مشخص شده است كه نانوذرات مي‌توانند تومورها را كوچك كنند كه اين نتايج روي موش‌هاي آزمايشگاهي به دست آمده است.
محققان مؤسسه تحقيقات هوستون متوديست با استفاده از نانوذرات موفق به ساخت دارويي شدند كه مي‌تواند چندين نوع سرطان را درمان كند. اين نانوذرات مي‌توانند داروي ضدسرطان را درون بافت‌هاي سرطان ريه رهاسازي كنند. اين يافته محققان مسيرهاي تازه‌اي به سوي استفاده از نانوداروها در درمان سرطان كبد و ريه باز كرده است.
يكي از مشكلات داروهاي ضدسرطان اين است كه معمولاً اين داروها جذب سلول‌هاي سالم نيز مي‌شوند؛ بنابراين داراي اثرات جانبي هستند. با اين كار دوز كمي از دارو به تومور سرطاني مي‌رسد. به همين منظور دانشمندان بيشتر به دنبال استفاده از داروهاي هوشمند هستند.
روش‌هاي درمان سرطان با فناوري‌ نانو بيشتر به دنبال عبور از موانع زيستي براي انتقال دارو به درون تومور است. يكي از اين راهبردها اين است كه دارو درون يك نانوپوسته قرار داده مي‌شود و تنها زماني كه به تومور رسيد فعال مي‌شود. با اين روش مي‌توان داروي ضدسرطان نظير دوكسوروبيسين را با دقت بالايي به محل مورد نظر رساند.
محققان اين پروژه از اين دارو روي موش‌هاي آزمايشگاهي استفاده كردند و در نهايت دريافتند كه بيش از 50 درصد از موش‌هاي تحت درمان بعد از 7 ماه استفاده از داروي ضدسرطان هيچ اثرات جانبي بروز ندادند.
مارو فراري از محققان اين پروژه مي‌گويد: ما روشي ارائه كرديم كه در آن با استفاده از نانوذرات مي‌توان داروي ضدسرطان را به داخل تومور سرطاني تزريق كرد. با اين روش مي‌توان سرطان‌هايي را كه با واكسن، شيمي‌درماني، راديودرماني و ديگر روش‌ها درمان كرد، درمان نمود.
نتايج اين پروژه در قالب مقاله‌اي با عنوان An injectable nanoparticle generator enhances delivery of cancer therapeutics در نشريه Nature Biotechnology منتشر شده است.
علمي(1)**1023**2017