تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۸

همدان - ایرنا - در آئین تجلیل از جانبازان قطع نخاعی 70 درصد در اردوگاه ابوذر همدان نماینده جانبازان قطع نخاعی از وضعیت نامناسب مبلمان شهری، حمایت ضعیف بنیاد شهید در زمینه تامین دارو و امكانات اولیه گلایه كرد.

عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان در این آئین گفت: جانبازان و خانواده های آنها با مشكلات زیادی مواجه هستند ولی همواره از بازگو كردن آن بویژه در انظار عموم امتناع كردند.
محسن سرایی افزود: اگر اعتقادات دینی، معرفت و منش انقلابی افراد جانباز نبود هیچ كس رغبتی به ازدواج با این طیف از افراد با این همه مشكلات را نداشت.
وی تاكید كرد: فراز و نشیب های بوجود آمده در مسیر زندگی برخی مواقع موجب می شود همسر جانبازان از مسیری كه انتخاب كرده اند خسته شوند.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان با ذكر اینكه رنج مریض داری بسیار بزرگ است اظهار كرد: باید برای خانواده جانبازان كه این رنج را به دوش می كشند، تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
سرایی افزود: مسئولانی كه مدعی ولایتمداری هستند باید برای رفع مشكلات و مناسب سازی بستر شهری برای جانبازان اقدام كنند و پیام نوروزی رهبری فرزانه انقلاب مبنی بر اقدام و عمل را سرلوحه خود قرار دهند.
وی بیان كرد: پیامها و توصیه های نوروزی رهبری فرزانه انقلاب نباید تنها به برگزاری چند جلسه و سمینار ختم شود بلكه باید اقدام عملی برای عملیاتی كردن این تاكیدات صورت گیرد.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان اظهار كرد: فضای شهری برای تردد جانبازان مناسب نبوده بگونه ای كه حتی در صورت كمك فردی به یك جانباز ویلچرنشین برای عبور از یك رمپ ، او نیز خسته شده و بدنش آسیب می بیند.
سرایی افزود: عملكرد بنیاد شهید و امور ایثارگران در سالهای اخیر سیر نزولی داشته است و به جای اینكه شاهد رفع مشكلات جانبازان باشیم ولی شاهد زیاد شدن مشكلات این قشر با توجه به بالا رفتن سن این افراد هستیم.
وی اضافه كرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران به منظور رسیدگی به مشكلات خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان راه اندازی شده است ولی مراجعه كنندگان را به نهادهای مختلف پاس می دهد.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان گفت: تعبیر جانبازان از پاس كاری آنان به نهادهای مختلف این است كه جامعه پذیرش این افراد را ندارد و آنها بر روی دست جامعه مانده اند.
سرایی بیان كرد: در حالیكه مجوز واردات خودروهای آمریكایی به كشور داده می شود چرا باید موانع مختلف برای ورود ویلچر به كشور در گمرك ایجاد شود؟
وی تصریح كرد: به جانبازان متقاضی ویلچرهایی تحویل می دهند كه اگر انسان سالم هم بر روی آن بنشیند و دو متر حركت كند دچار مشكل از ناحیه پا و كمر می شود.
وی درباره وضعیت درمان بیماران نیز گفت: یك جانباز برای استراحت و خواب باید 20 تا 30 قرص مصرف كند آن وقت یك پزشك از جانباز ویلچری كه توان ایستادن ندارد می خواهد بلند شده و بر روی تخت قرار گیرد.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان اضافه كرد: یعنی یك پزشك با این همه علم نمی داند كه جانبازی كه بر روی ویلچر قرار گرفته نمی تواند بر روی پای خود بایستد؟
سرایی با ذكر اینكه برخی می گویند درخواست جانبازان زیاد شده است اظهار كرد: مردم قدر ارزشهای انقلاب را می دانند و نباید بگذارید كه با دست خودمان ارزشهای انقلاب كمرنگ شده و دشمن خوشحال شود.
وی خاطر نشان كرد: یك مجتمع ورزشی و توانبخشی در گذشته در بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان احداث شد كه مقرر شده بود یكی از ساختمانها به عنوان آسایشگاه در اختیار جانبازان قرار گیرد.
وی افزود: با وجود اینكه این مجموعه سالهاست بهره برداری شده آسایشگاهی در اختیار جانبازان قرار ندادند و این مشكل بارها منعكس شده و كاری تاكنون انجام نشده است.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان بیان كرد: بعلت نبود آسایشگاه، همسر یا خانواده یك جانباز اگر قصد سفر را داشته باشد نمی دانند جانباز ضایعه نخاعی را كجا قرار دهند.
سرایی افزود: یا جانبازی كه ماهها در خانه و در تخت خود خوابیده آسایشگاهی نیست كه وی به انجا مراجعه كند و با همرزمانش و دیگر افراد دیداری كند.
وی اضافه كرد: همچنین مقرر شد كه درمانگاهی در مجموعه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثارگران همدان راه اندازی شود كه دانشگاه علوم پزشكی مشروط این خواسته را پذیرفت.
سرایی تصریح كرد: آنها شرط حضور در مجموعه ایثار را ارائه مكانی بدون نظارت بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان كردند گویا درصدد تصرف این مكان با گذر زمان هستند.
وی تاكید كرد: فرد جانبازی كه با خودرو به خیابان بوعلی مراجعه می كنند هدفش تفریح نیست بلكه برای تامین دارو به این خیابان مراجعه می كند.
وی افزود: مكانهای پیش بینی شده برای پارك خودروی جانبازان توسط مردم تصرف شده و اگر جانباز زیر تابلو هم پارك نكند جریمه می شود.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان اضافه كرد: یك استخر شهدا در همدان وجود دارد كه آنرا هم بعلت ناتوانی در مدیریت می خواهند به بخش خصوصی واگذار كنند.
سرایی تاكید كرد: اگر این مكان به بخش خصوصی واگذار شود بطور حتم مالكان برای كسب سود دیگر تسهیلاتی برای جانبازان و ایثارگران كه از این مكان استفاده می كنند در نظر نمی گیرند.
وی با ذكر اینكه مباحثی در زمینه حقوق میلیونی برخی افراد در فضای مجازی مطرح است گفت: جانبازان و خانوادهایشان با حداقل حقوق زندگی خود را می گذرانند.
وی بیان كرد: حق پرستاری در نظام هماهنگ برای جانبازان پیش بینی نشده چنانچه مزایا و حقوقی هم در قانون برای رفاه این قشر پیش بینی شده است توسط بیشتر ادارات پرداخت نمی شود.
عضو انجمن ضایعه نخاعی استان همدان اضافه كرد: بسیاری از داروهایی كه جانبازان مصرف می كنند خارجی است ولی بواسطه وجود مشابه آن در داخل كشور، دیگر هزینه خرید این دارو به جانبازان پرداخت نمی شود این در حالیست كه درد جانبازان با مصرف داروی خارجی تسكین می یابد.
در این آئین از 33 جانباز ضایعه نخاعی، همسر و فرزند این جانبازان با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.
استان همدان 34 جانباز ضایعه نخاعی دارد.
7526/6993