حسين هراتي روز جمعه در گفت و گو با ايرنا افزود: علاوه بر اين تعداد كه توسط ماموران حفاظت از محيط زيست ثبت شده است ،از ابتداي امسال دوربين هاي تله اي نيز موفق به ثبت تصوير و فيلم هشت قلاده يوز پلنگ در پناهگاه حيات وحش مياندشت و پارك ملي ضامن آهو شده اند.
وي افزود: اين مشاهدات به صورت تكي، دوتايي، سه تايي و پنچ تايي بوده كه مورد آخري توسط دامداران در خارج از منطقه (يك كيلومتري مرز شرقي منطقه) مشاهده شده است.
به گفته وي ، سال گذشته نيز بيش از 30 مورد مشاهده و تصويربرداري از يوز در منطقه توسط محيط بانان و دوربين هاي تله اي ثبت شد و از همين روي اين منطقه به عنوان پوياترين زيستگاه يوز كشور شناخته شد.
وي تصريح كرد: پناهگاه حيات وحش مياندشت جاجرم با وسعت 85 هزار هكتار در شرق شهرستان جاجرم در استان خراسان شمالي واقع شده است.
هراتي افزود: مياندشت كه يكي از قديمي ترين مناطق 4 گانه كشور به شمار مي رود از سال 1352 تحت حفاظت قرار گرفته است و جزء بهترين زيستگاه هاي آهو و يوزپلنگ در كشور به شمار مي آيد.
وي به اهميت گونه يوزپلنگ آسيايي در كشور و جهان اشاره كرد و افزود: يوزپلنگ آسيايي كه روزگاري از آسياي مركزي تا غرب آسيا پراكنش داشته است امروزه تنها درهفت منطقه از ايران يافت مي شود كه پيش از اين ، پنج منطقه توسط سازمان محيط زيست به عنوان زيستگاه يوز معرفي شده است.
شهرستان جاجرم در جنوب استان خراسان شمالي و در فاصله 170 كيلومتري مركز استان قرار دارد كه روزگاري يوزپلنگ كوشكي را در خود جاي داده بود و اكنون جهت حفاظت و زاد آوري به تهران منتقل شده است.
7184/1744/ 6075
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۷
بجنورد- ايرنا- رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان جاجرم با اشاره به مشاهده پنج قلاده يوزپلنگ در مياندشت جاجرم گفت: پناهگاه حيات وحش مياندشت جاجرم به عنوان پوياترين زيستگاه يوزپلنگ آسيايي در كشور شناخته شد.