به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا «علی داودی» عصر جمعه در نشست «در كوچه آفتاب» ویژه شعر انقلاب اسلامی در سالن یاس بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی كتاب گفت: سیار، شاعری آگاه و چهره ای دانشگاهی است و ایجاز و ایهام از جذاب ترین آرایه ها در اشعار اوست و دقت وی همچون قیصر امین پور در انتخاب كلمه و بافت شعر در شعرهای سیاری دیده می شود و ما هنگام دوباره خوانی با ایهام و ایجازهایش رو به رو می شویم.
نویسنده مجموعه اشعار «گاهی حواست نیست» اضافه كرد: علت موفقیت شعرهای خوب و ماندگار، این است كه روزگار را صمیمی می بیند و خودش در همه آنها حضور دارد و سیار كه برآمده از اندیشه انقلاب است، اشعارش نیز با رفتار و سلوك انقلاب و دفاع مقدس و اندیشه های امام خمینی(ره) همگام است و همه این اندیشه ها را با زبان شعر بیان می كند.
«حسین گلستانی» شاعر و منتقد نیز، پشتوانه و سبك شعر سیار را برگرفته از فلسفه و معرفت دانست و گفت: او زبان اجتماعی و اعتراضی فوق العاده ای دارد.
وی، سلامت زبان و پرداختن به مضامین جدید به ویژه شعر قرآنی را از دیگر ویژگی های این شاعر دانست و گفت: شعر قرآنی شعری است كه گوینده آن متعهد و موحد بوده و بتواند پیام خود را هنرمندانه برساند.
«علی محمد مؤدب» نویسنده مجموعه اشعار «عاشقانه های پسر نوح» گفت: سیار با وجود اینكه مجموعه های اندكی منتشر كرده اما از موفق ترین و مشهورترین شاعران جوان است.
وی از مجموعه اشعار منتشر شده در قالب كتاب «حق السكوت» گفت: این كتاب به عنوان كتاب سال برگزیده شد و سیار، شاهكارهایی در شعر آئینی و هیأت تولید كرده كه در فضای مداحی بسیار اثر گذار بوده؛ یعنی همان گونه كه شعرهای «میثم مطیعی» و «میلاد عرفان پور» جریان ساز است، اشعار این شاعر نیز در همین راستاست.
مؤدب به فعالیت های این شاعر در حوزه موسیقی اشاره كرد و گفت: سیار، كارهای ارزشمندی در این حوزه دارد كه گزینه های روی میز او الگویی برای دیگر شاعران است.
وی در باره این كار هنری سیار، گفت: وی در این ترانه، درگیری ایران را با جهان استكبار به صورت تحلیلی و سنجیده بیان می كند و لذا در شعر مرگ بر آمریكا یك بحث علمی و نه شعاری در قالب احساسی، توانسته كاملاً استدلال كند كه چرا می گوییم مرگ بر آمریكا.
مؤدب، كارهای دیگر این شاعر را در حوزه زیباشناسی و زبان ستودنی دانست و جایگاه او را در میان شاعران خوب، توصیف كرد.
«سید رسول پیره» نویسنده كلیدها یا مجموعه اشعار كلیدها با اظهار نظر درباره شعر سفید سیار، از صمیمیت و سادگی اشعار او تعریف كرد و استفاده از تشبیهات و صناعات ادبی را از نكته سنجی ها و كشف لحظه های ناب در شعرهای سپید او دانست.
حجت الاسلام سید«حسن مبارز» نویسنده مجموعه اشعار از شاخه انجیر و مبین اردستانی و غلامرضا آغاسی فرزند مرحوم محمدرضا آغاسی به بیان ویژگی های اشعار سیار پرداختند.
در این آیین، محمدمهدی سیار، مجموعه اشعار «حق السكوت» خود را به غلامرضا آغاسی تقدیم كرد و گفت: لذت غافلگیری شعر، خوشایند و دوست داشتنی است.
وی از ریزه كاری های زبان فارسی در كتاب اشعار «گاهی حواست نیست» داوودی گفت: این كتاب در خاطره ادبیات معاصر خواهد ماند و جان تازه ای به قالب نیمایی می دهد.
نشست در كوچه آفتاب ویژه شعر انقلاب اسلامی به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد كه نشست امروز به نقد و بررسی كتاب رودخانی محمدمهدی سیار اختصاص داشت.
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران كه از 15 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب آغاز شده، فردا شنبه با برگزاری آیین اختتامیه به كار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ**1003**1540**1027**1504
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۴
تهران- ایرنا- یك شاعر معاصر از «محمدمهدی سیار» به عنوان شاعری یاد كرد كه دقت و ظرافت های وی در اشعارش، یادآور اشعار قیصر امین پور است.