مادريد - ايرنا - دولت هاي آمريكاي لاتين نگراني‌ خود را از بروز بي‌ ثباتي سياسي در برزيل در اثر تصميم كنگره به بركناري موقت «ديلما روسف» رئيس جمهوري اين كشور ابراز كردند و از جمله ونزوئلا و كوبا اين رويداد را يك كودتا خواندند.

به گزارش ايرنا و به نقل از خبرگزاري اروپارس، شديدترين واكنش ها در اين مورد در ونزوئلا و كوبا ابراز شد.
دولت ونزوئلا اعلام كرد، ونزوئلا قاطعانه كودتاي پارلماني را كه از طريق دروغ هاي قانوني سران اليگارشي و قدرت هاي امپرياليستي، قصد سرنگوني روسف را به منظور جايگزين كردن خود با حاكميت مردمي و در خطر قرار دادن قانون اساسي‌ و دموكراسي دارند، رد مي‌ كند .
دولت «نيكلاس مادورو» اطمينان داد 'اين شورش مظنون از زمان انتخاب روسف، به عنوان يك كودتاي نرم در چارچوب تاخت و تاز اليگارشي و امپرياليسم عليه روندهاي مردمي مترقي و با تنها هدف تحميل مجدد نئوليبرال ها آغاز شد'.
دولت ونزوئلا در اين مورد از همه ملت هاي جهان درخواست كرد، براي دفاع از دموكراسي ،فرايند هاي وحدت و يكپارچگي افزون بر دفاع از روسف كه نشان داد كه يك تضمين براي دموكراسي، فتوحات اجتماعي ملت برزيل و وحدت 'آمريكاي ما'ست، هوشيار و آماده باشند .
وزارت امور خارجه كوبا نيز در بيانيه اي تصميم مجلس سناي برزيل را 'كودتاي پارلماني' قلمداد و اعلام كرد: روز پنجشنبه يك گام اساسي‌ براي اهداف كودتاگرايان برداشته شد. در واقع اين رويداد كار گروه هاي اليگارشي اين كشور است كه توسط مطبوعات ارتجاعي و امپرياليستي با هدف معكوس كردن پروژه سياسي حزب كارگران، سرنگوني دولت مشروع و غصب قدرتي‌ كه نتوانستند با راي در صندوق ها به دست آورند، حمايت مي‌ شود .
بيانيه وزارت خارجه كوبا ادامه داد: 'آنچه كه در برزيل رخ مي‌ دهد، بخشي از ضد حمله ارتجاعي امپرياليسم و اليگارشي عليه دولت هاي انقلابي‌ و مترقي آمريكاي لاتين و كاراييب است كه صلح و ثبات ملت ها را تهديد مي‌ كند.
' ملت برزيل، قدرت هاي سياسي چپگرا و جنبش هاي اجتماعي مبارز اين كشور، اين كودتا را رد مي‌ كنند و با هرگونه تلاش براي از بين بردن برنامه هاي مهم اجتماعي مترقي توسط دولت هاي حزب كارگران مخالفت و بر همبستگي‌ خود با روسف و «لوئيز ايناسيو لولا دا سيلوا» رئيس جمهوري سابق برزيل تاكيد خواهند كرد'.
اكوادور نيز با مضامين مشابهي، نگراني‌ عميق خود به دليل وقايع سياسي در برزيل و حمايت قاطعانه خود را از دولت روسف كه متولي قانوني حكم مردمي بيان شده در آخرين انتخابات دموكراتيكي مي‌ باشد و عليه وي تا كنون هيچ اتهامي وجود ندارد ، ابراز داشت .
دولت «رافائل كورئا» رئيس جمهوري اكوادر در اين مورد گفت: در مقابل تهديد يك تغيير جدي نظم قانون اساسي‌ و پيامد هاي عميق براي كل منطقه، اكوادور خواهان تجديد نظر به اجراي كامل و حفظ نهاد هاي دموكراتيكي و ارزش هايي‌ كه از آن حمايت مي‌ كنند است .
از سوي ديگر در بوليوي، حزب حاكم دولت 'جنبش به سوي سوسياليسم' در اين باره گفت: اين يك سابقه شوم براي دموكراسي آمريكاي لاتين است. مراقب باشيد. ما در حال تغيير اراده ملت برزيلي در پاي صندوق هاي راي به جاي اراده توافقي، فاسد و غير قانوني هستيم .
در يك لحن ملايمتر، «هرالدو مونيوز» وزير امور خارجه شيلي، 'روابط خوب' دولتش را با رفيق خود روسف، برجسته ساخته و بر پيشتيباني قاطع خود از دولت مشروع، روندهاي قانون اساسي‌ و نهادهاي دموكراتيك تاكيد كرد.
وي افزود: دولت شيلي با توجه به وزن و اهميت برزيل در سطح منطقه اي، نگراني‌ خود را از اتفاقات اخير در كشور خواهرمان كه باعث سردرگمي در سطح بين المللي شده ابراز دارد .
در عين حال آرژانتين نيز احترام خود را به روند نهادي كه در حال توسعه در برزيل است، بيان داشته و ابراز اميدواري كرد كه نتيجه اين وضع به قدرت دموكراسي در برزيل تحكيم بخشد .
«ماركو پنيا» رئيس دولت آرژانتين در اين مورد تصريح كرد: ما صبر مي‌ كنيم تا كه مقامات جديد دولت خود را تشكيل دهند و به ادامه كارها همانطوري كه بايد بين كشورهاي برادر رخ دهد ، بپردازيم.
پنيا در اين راستا از اثري كه اين وضع مي‌ تواند در اقتصاد آرژانتين داشته باشد، هشدار داد.
«خوان مانوئل سانتوس» رئيس جمهوري كلمبيا نيز گفت: آنچه كه در حال اتفاق افتادن است براي ما زجر آور است. ما اميدواريم كه نهادهاي دموكراتيك و ثبات محفوظ بمانند.
اروپام *1*491**1479