فرامرز افشاني، روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در حاشيه طرح مبارزه و كنترل فرموني كرم خراط در باغات گردوي روستاي آغاجري اين شهرستان افزود: اين آفت چوب خوار در تمامي باغات گردوي كشور در حال گسترش بوده و مبارزه با آن ضروري است.
وي، اظهار كرد: موثرترين روش كنترل آفت كرم خراط يا همان پروانه فري استفاده از سيم هاي فرموني براي ايجاد اختلال در روند جفت گيري اين حشره است.
مدير جهاد كشاورزي عجب شير، با اشاره به خسارت آفت پروانه فري يا كرم خراط در سال هاي گذشته به باغداران اين شهرستان، يادآور شد: اين آفت چند ميزبانه بوده و با برخورداري از گونه هاي مختلف بيشترين آسيب را به درختان گردو و سيب وارد مي كند.
افشاني، ادامه داد: كرم خراط از آفت هاي بومي بوده كه به علت تغيير اقليم، محدوديت منابع آبي و تنش خشكسالي، به آفت درجه يك درختان گردو در آذربايجان شرقي تبديل شده است.
وي با اشاره به اقدام اين اداره در خصوص جلوگيري از گسترش كرم خراط در باغ هاي اين شهرستان، گفت: در زمينه وجود اين آفت اطلاعيه هايي در اختيار دهياري ها، شوراها و كشاورزان قرار داده شده و كلاس هاي آموزشي براي توجيه كشاورزان و باغداران در خصوص آشنايي و مبارزه با اين آفت برگزار شده است.
مدير جهاد كشاورزي عجب شير، آبياري منظم، تغذيه مناسب باغات، حذف شاخه هاي آلوده و استفاده از خمير ويژه را مهمترين روش پيشگيري از شيوع اين آفت اعلام كرد.
افشاني، اظهار كرد: عمليات مبارزه بيولوژيك به روش اخلال در جفت يابي پروانه نر و ماده آفت، در سطح باغ هاي منطقه انجام مي شود.
وي، استفاده از سموم شيميايي براي نابودي اين آفت را موثر ندانست و يادآور شد: بايد سيم هاي فرموني براي اخلال در جفت گيري پروانه فري به كار گرفته شود.
افشاني، افزود: اين طرح با همكاري مديريت جهاد كشاورزي و باغداران عجب شير در راستاي مبارزه با كرم خراط درختان ميوه در بيش از چهار هزار و 500 هكتار از باغ هاي اين شهرستان كه هزار و 290 هكتار آن به باغ گردو اختصاص دارد، اجرا مي شود.
طرح مقابله و كنترل كرم خراط از ارديبهشت امسال در شهرستان عجب شير آغاز شده است.
شهرستان عجب شير واقع در جنوب تبريز مركز استان آذربايجان شرقي حدود 30 هزار هكتار اراضي كشاورزي دارد كه حدود پنج هزار هكتار آن را باغات تشكيل مي دهد.
7485/8023/6183
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸
مراغه - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي عجب شير با بيان اينكه آفت كرم خراط در باغات گردوي اين شهرستان به حد طغيان رسيده و مبارزه با آن ضروري است، گفت: طرح مبارزه با اين آفت در بيش از يك هزار و 290 هكتار باغات گردو اجرا مي شود.