تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱

شهركرد- ایرنا- دبیركل كمیسیون ملی یونسكو در ایران گفت: نام 33 نفر از مشاهیر بزرگ ایران در فهرست مشاهیر جهان به ثبت رسیده است.

سعدالله نصیری قیداری روز یكشنبه در گفت وگو با ایرنا در گندمان چهارمحال وبختیاری یكی از برنامه های سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسكو) را ثبت و درج نام بزرگان جهان در فهرست مشاهیر عنوان كرد.
به گفته وی، ایران نیز تاكنون موفق به ثبت نام 33 نفر از مشاهیر خود در فهرست مشاهیر جهانی در سازمان یونسكو شده است.
وی گفت:در سال 2015 نیز در كنفرانس عمومی این سازمان نام سه دانشمند دیگر ایرانی در فهرست مشاهیر جهان به ثبت رسید.
نصیری قیداری افزود: نام محمد زكریای رازی ، شیخ محمود شبستری مولف گلشن راز و سید مرتضی علم الهدی به عنوان دانشمند و فیلسوف ایرانی در فهرست مشاهیر جهانی یونسكو ثبت شد.
دبیركل كمیسیون ملی یونسكو در ایران افزود:ایران چهره های بزرگی به عنوان مشاهیر برای ثبت در فهرست جهانی یونسكو دارد و به تدریج پرونده های مشاهیر ایرانی برای ثبت در فهرست جهانی قرار می گیرد.
وی گفت:پس از ثبت و درج نام این مشاهیر در فهرست مشاهیر بزرگ جهان،برنامه های مختلفی در سطح ملی و بین الملل از جمله چاپ آثار و برنامه های بزرگداشت برگزار می شود.
دبیر كل كمیسیون ملی یونسكو در ایران ،درباره ثبت برخی از مواریث فرهنگی ایرانی به نام سایر كشورها در سازمان یونسكو نیز به خبرنگار ایرنا گفت:ورزشی مانند چوگان از سوی كشور آذربایجان با اسم اسب آذری به ثبت رسیده است و ایران نیز می تواند این ورزش را با اسب تركمن یا نژادهای دیگر ثبت كند و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
نصیری قیداری گفت:همه دنیا می دانند كه كشورهایی كه در منطقه ایجاد شده است،در گذشته بخشی از خاك ایران بود و این مواریث، یادگار اجداد ایرانیان است.
وی گفت:ایران نیز به دنبال این است كه ورزش تاریخی و باستانی چوگان با اسب تركمن یا نژادهای دیگر به نام ایران در یونسكو ثبت كند.
نصیری اظهار داشت:اینكه نان 'لواش 'به نام كشور دیگری در جهان ثبت شود ،ایران نیز می توان نوع دیگری از این نان را به نام خود ثبت كند.
وی تاكید كرد:ایران به اندازه كافی و حتی تا 50 سال آینده ، پرونده برای ثبت میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، طبیعی ،تاریخی و ابنیه در سازمان یونسكو دارد اما سهمیه ثبت در یونسكو برای كشورها محدود است.
به گزارش ایرنا،این مقام علمی كشور برای دیدار از منطقه زیست كره تنگ صیاد - سبزه كوه به چهارمحال و بختیاری سفر كرده بود.
2097 /1484