به گزارش ايرنا، «عبدالله عبدالله» را در اين سفر شماري از وزيران كابينه و بازرگانان افغان همراهي مي كنند و طرفين راه هاي گسترش روابط اقتصادي دوجانبه را مورد بحث و بررسي قرار مي دهند.
تاكنون 30 كشور طرح پيشنهادي چين را براي احياي راه ابريشم امضاء كرده اند.
رئيس جمهوري چين در سال 2013 ميلادي اين طرح را براي 70 كشور از جمله جمهوري اسلامي ايران ارسال كرده است. كشورهائي كه به گفته مورخان در گذشته ؛ راه ابريشم از آن مناطق عبور مي كرده است.
چين و افغانستان به شدت به دنبال احياي راه ابريشم براي برخورداري از مزاياي اقتصادي آن هستند و افغانستان با گشايش اين راه درآمدهاي كلان ترانزيتي به دست خواهد آورد.
ناامني و راه هاي صعب العبور كوهستاني در مسير اين جاده ، از چالش هاي احياي راه ابريشم در داخل خاك افغانستان به شمار مي رود. قرار است اين راه در داخل افغانستان از كوه هاي واخان در استان بدخشان در نزديكي مرز چين به ساير مناطق اين كشور وصل شود.
آگاهان مي گويند كه احتمال دارد عبدالله در اين سفر با مقام هاي بلندپايه چين درباره سرنوشت گفت وگوهاي چهارجانبه بحث و تبادل نظر كند.
گفت وگوهاي چهارجانبه موسوم به گفت وگوهاي هماهنگي با شركت افغانستان، چين، پاكستان و آمريكا از بهمن ماه سال گذشته براي ترغيب طالبان به شركت در گفت وگوي مستقيم با افغانستان آغاز شد، اما پس از برگزاري چهار دور گفت وگو و ترسيم يك نقشه راه صلح، طالبان با انتشار اطلاعيه اي اعلام كرد كه حاضر به شركت در گفت وگوهاي صلح نيست.
اساق* 1610 ** 1488 **1392
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۷
كابل - ايرنا - رئيس اجرائي دولت افغانستان بعدازظهر يكشنبه عازم پكن شد. قرار است در اين سفر توافق نامه احياي راه ابريشم ميان مقام هاي بلندپايه افغانستان و چين به امضاء برسد.