تهران- ايرنا- مدير مبارزه با آفات عمومي و همگاني سازمان حفظ نباتات كشور گفت: از ابتداي اسفندماه سال 1394 تا 21 ارديبهشت ماه امسال در سطح 894 هزار و 469 هكتار با آفت سن در مزارع گندم و جو مبارزه شده است.

به گزارش ايرنا از وزارت جهادكشاورزي، سعيد معين افزود: از اين سطح مبارزه، 809 هزار و 492 هكتار مربوط به مرحله سن مادر و 84 هزار و 977 هكتار مربوط به مرحله پوره (نوزادي) است.
وي اظهار داشت: از مجموع سطح مبارزه با سن مادر در كشور، 156 هزار و 479 هكتار در مزارع جو و 653 هزار و 13 هكتار در مزارع گندم بوده است.
معين، بيشترين سطح مبارزه سن را مربوط به استان هاي كرمانشاه با 132 هزار و 210 هكتار، استان فارس 98 هزار هكتار و خراسان رضوي 64 هزار هكتار عنوان كرد.
وي پيش بيني كرد: براساس بازديدهاي به عمل آمده از مزارع، امسال نزديك به 2 ميليون تا 2 ميليون و 200 هزار هكتار با سن مادر و پوره مبارزه شود.
معين از كشاورزان خواست به محض اعلام كارشناسان، بلافاصله در همان روز مزارع خود را عليه آفت سن سمپاشي كنند، زيرا تأخير در سمپاشي در مرحله پوره، موجب سن زدگي خواهد شد.
وي با اشاره به اين كه سال گذشته در سطح يك ميليون و 837 هزار هكتار با سن مبارزه صورت گرفته، اظهارداشت: سال زراعي جاري به لحاظ رطوبت، نرمال و هوا گرمتر است و تلاش مي كنيم در نهايت مشكل سن زدگي نداشته باشيم.
مدير مبارزه با آفات عمومي و همگاني سازمان حفظ نباتات كشور اضافه كرد: در 12 سال منتهي به سال 1391، ميانگين سن زدگي در گندم، يك درصد بود ، در سال 1392 نزديك 6 دهم درصد و در سال 1394 به كمتر از 5 دهم درصد رسيد كه افزايش كيفيت مبارزه با اين آفت را نشان مي دهد.
وي مبارزه در مرحله سن مادر را از سياست هاي سازمان حفظ نباتات دانست و گفت: هزينه مبارزه با سن گندم در هر هكتار بستگي به نوع مصرف سم، حدود 50 هزار تومان است.
وي در همين حال مبارزه به موقع با آفت سن در سطح مزارع را نيازمند مشاركت ساير دستگاه هاي دولتي و اطلاع رساني صدا و سيما به عنوان رسانه ملي دانست و افزود: در استان هايي كه استانداري ها، فرمانداري ها و صدا و سيما در مبارزه با سن گندم و جو همكاري كرده اند،نتيجه كار موفقيت آميزتر بوده اند.
به گزارش ايرنا، سالانه بين 24 تا 28 هزار تن سم در كشور عرضه مي شود كه چهار هزار تن آن در سبد صادراتي قرار مي گيرد.
وزارت جهاد كشاورزي چندي پيش اعلام كرد با روي كارآمدن دولت يازدهم، تلاش شده ضريب امنيت غذايي با اتكا به توليدات داخلي افزايش يابد.
اقتصام**9186 **1561