تهران- ايرنا- رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي گفت: در حال حاضر اين صندوق هزار ميليارد ريال سرمايه در بانك بلوكه كرده است كه از محل آن، 10 هزار ميليارد ريال ضمانتنامه براي شركت هاي دانش بنيان صادر مي شود و تاكنون براي پنج شركت ضمانتنامه صادر شده است.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، بهزاد سلطاني روز دوشنبه در نشست هم انديشي با روساي پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد كشور افزود: ماهيت صندوق نوآوري و شكوفايي يك ماهيت حقوقي است و اين صندوق پول دائمي و رديف بودجه ندارد كه دولتي محسوب شود بلكه پول صندوق به عنوان سرمايه در قانون ديده شده است.
وي بيان كرد: هدف تشكيل اين صندوق كمك به تحقيق و توسعه اقتصاد دانش بنيان، تجاري سازي دستاوردها، نوآوري ها و اختراعات، كاربردي كردن دانش از طريق خدمات به شركت هاي دانش بنيان و تكميل زنجيره ايده تا بازار است.
سلطاني اظهار كرد: اعطاي تسهيلات صندوق به شركت هاي دانش بنيان در زمان كوتاه تري نسبت به بانك ها انجام مي شود، همچنين صندوق برخلاف بانك ها از سود كمتري برخوردار است، به طوري كه از ابتدا نرخ سود تسهيلات در صندوق 20 درصد بوده كه به ترتيب به 18، 14 و اكنون 12 درصد رسيده است.
وي ادامه داد: در صندوق هيچ گونه مسوليت بانكي وجود ندارد، صندوق تسهيلات توانمندسازي شركت ها را نيز در برنامه خود پيش بيني كرده و در حال حاضر ارائه اين تسهيلات از سوي صندوق شروع شده است.
وي گفت: تسهيلات صندوق در چند بخش به شركت هاي دانش بنيان واگذار مي شود و اين امر به دليل نظارت اجرايي و فني بر طرح ها ديده شده است.

** حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي از نمونه صنعتي محصولات دانش بنيان
سلطاني يادآور شد: صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران يك صندوق دولتي است كه از طرح هاي پژوهشي پارك ها، دانشگاه ها و مراكز رشد حمايت مي كند اما پول قابل توجهي در دسترس ندارد، به همين دليل كه در برنامه ششم توسعه پيشنهادي داده ايم كه از صندوق توسعه ملي 2000 ميليارد ريال در اختيار صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران قرار داده شود چون اگر اين حلقه نباشد موجب مي شود كه شركت هاي دانش بنيان بدون انجام كار تحقيقاتي به سراغ صندوق نوآوري و شكوفايي بيايند.
وي افزود: نگاه حمايتي از طرح هاي دانش بنيان در صندوق هاي حمايتي و نگاه توسعه اي در صندوق نوآوري و شكوفايي وجود دارد، صندوق هاي حمايتي از تحقيق و توسعه حمايت مي كنند و صندوق نوآوري و شكوفايي از توليد نمونه صنعتي به بعد شركت هاي دانش بنيان حمايت مي كنند.
وي ادامه داد: هدف صندوق نوآوري و شكوفايي كمك به تحقق اقتصاد دانش بنيان است، به همين دليل براي استفاده از تسهيلات صندوق بايد شرايطي از جمله اين كه ثبت شركت در اداره ثبت شركت ها انجام شده باشد، خصوصي و تعاوني باشد، دانش بنيان باشد، از طرح دانش بنيان و از ارزش افزوده فراوان اقتصادي برخوردار باشد و همچنين طرح نيز دانش بنيان باشد، ديده شده است.
وي ادامه داد: حمايت هاي صندوق در تمام حوزه ها از تولد تا مرگ يك شركت، شركت را پوشش مي دهد، وام قرض الحسنه نمونه سازي، ضمانتنامه اعتباري و معمولي، تسهيلات توسعه صادرات، خريد سهام، تسهيلات ليزينگ، تسهيلات توانمندسازي و دفاتر كاري شركت ها و حتي حمايت در دوران زوال و ورشكستگي نيز از سوي صندوق براي شركت هاي دانش بنيان در نظر گرفته شده است.
وي با اشاره به اين كه صندوق نوآوري و شكوفايي حدود بيش از 9000 ميليارد ريال مصوبه و بيش از 5000 ميليارد ريال هزينه كرد داشته است، افزود: صندوق از شركت هاي دانش بنيان دانشگاهي كه بخواهند تز دكتراي خود را تجاري سازي و يا تبديل به محصول كنند، در قالب سرمايه گذاري خطرپذير حمايت مي كند.

** استقبال صندوق نوآوري و شكوفايي از افزايش تعداد كارگزاران ارزيابي
سلطاني يادآور شد: در حال حاضر 80 درصد ارزيابي صندوق نوآوري و شكوفايي از طريق برون سپاري انجام مي شود و 53 كارگزار در رابطه با ارزيابي طرح هاي شركت هاي دانش بنيان در كشور فعالند كه از اين تعداد 18 كارگزاري مربوط به صندوق هاي پژوهش و فناوري و مابقي خصوصي مي باشند.
وي بيان كرد: صندوق از افزايش كارگزاران ارزيابي طرح هاي شركت هاي دانش بنيان استقبال مي كند.
وي ادامه داد: تاكنون 123 ميليارد تومان سرمايه در گردش، 3.8 ميليارد تومان قرض الحسنه بالاي بيش از 100 ميليون تومان، ليزينگ 39.5 ميليارد تومان، 28.8 ميليارد تومان قرض الحسنه كمتر از 100 ميليون و 1.1 ميليارد تومان خدمات تجاري سازي از سوي صندوق در قالب تسهيلات به شركت هاي دانش بنيان ارائه شده است.
وي گفت: همچنين حوزه فناوري زيستي 178 ميليارد تومان براي 143 شركت، محصولات پيشرفته و ساير بخش هاي نفت و گاز به 137 شركت 78 ميليارد تومان، حوزه الكترون و كنترل به 170 شركت 75 ميليارد تومان و تسهيلات پيشرفته آزمايشگاهي 67.2 ميليارد تومان، در حوزه ICT 62.4 ميليارد تومان، داروهاي پيشرفته 46.5 ميليارد تومان تسهيلات ارائه شده است.
وي با اشاره به اينكه كل طرح هاي وارد به صندوق هزار و 938 طرح است، افزود: 967 طرح تاكنون در صندوق مصوب شده است.

** راه اندازي ساختمان خدمات دهي مركزي به شركت هاي دانش بنيان
سلطاني يادآور شد: در حال حاضر مجتمع هاي فناوري از سوي صندوق نوآوري و شكوفايي براي شركت هاي دانش بنيان راه اندازي مي شود كه تاكنون دو مجتمع فناوري به شركت هاي دانش بنيان تحويل داده شده است و چهار مصوبه براي دانشگاه هاي اميركبير، دانشگاه علوم پزشكي، شتاب دهنده ها و هوافضا نيز وجود دارد و راه اندازي هشت مجتمع فناوري نيز در دست بررسي و اقدام است.
وي گفت: ساختمان خدمات دهي مركزي براي سرويس و خدمات دهي به شركت هاي دانش بنيان داده شده و با راه اندازي اين ساختمان ها يك پنجره واحد براي خدمات متعددي كه شركت هاي دانش بنيان نيازمند آن هستند، ايجاد مي شود.
وي گفت: در حال حاضر 38 پارك علم و فناوري و 167 مركز رشد در كشور فعال است، از مجموع دو هزار و 321 شركت دانش بنيان فعال در كشور 459 شركت دانش بنيان در پارك هاي علم و فناوري فعال هستند و از كل طرح هاي وارده به صندوق كه هزار و 938 طرح است، 430 طرح از سوي پارك هاي علم و فناوري ارائه شده است.
وي يادآور شد: در حال حاضر 51 طرح در صندوق نوآوري و شكوفايي در دست بررسي است و 31 طرح نيز تاكنون از سوي صندوق رد شده است.
سلطاني با اشاره به اينكه حمايت از شركت هاي دانش بنيان در پارك هاي علم و فناوري از وظايف صندوق نوآوري و شكوفايي است، افزود: تاكنون اعتباري كه صندوق به شركت هاي دانش بنيان درون پارك ها داده است چندين برابر حمايت پارك هاي علم و فناوري بوده است.
علمي**9340**3061**2017