تهران - ايرنا - رئيس شوراي عالي مجمع جهاني تقريب گفت: دكتر گلشني اين هنر را داشت كه با ذهن رياضي و علمي خود، طراح تغييرات اسلامي علمي در كل جهان باشد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، آيت‌الله محمد علي تسخيري در مراسم بزرگداشت مهدي گلشني گفت: بيش از 800 اجلاس بين‌المللي از طرف ايران شركت كرده‌ام كه طرح عظيم دكتر گلشني در اين اجلاس‌ها توانسته پاسخگوي نيازهاي جهان اسلام باشد و ايشان طراح تغييرات اسلامي علمي در كل جهان بود.
رئيس شوراي عالي مجمع جهاني تقريب اظهار داشت: دكتر گلشني واقعاً اين هنر را داشت كه با ذهن رياضي و علمي خود اين طرح را طراحي كند و من افتخار دارم در كنار ايشان فعاليت مي‌كنم.
وي همچنين گفت: گلشني مرد علم و دين است و از ابعاد شخصيت علمي ايشان روشن بوده و نيازي به بيان كردن نيست چرا كه همه بزرگان از اين ويژگي‌ها مطلع هستند.
مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام با اشاره به بعد ديني شخصيت گلشني گفت: وي تحصيلات حوزوي در زمينه‌هاي منطق و حكمت الهي را در حوزه علميه اصفهان پشت سر گذاشت، وي نويسنده ده‌ها مقاله در زمينه‌هاي فلسفه علوم و ارتباط بين علوم و دين است. همچنين تأليف و ترجمه چندين كتاب از جمله ترجمه كتاب عدالت، امنيت و وحدت است.
وي عنوان كرد: راه‌اندازي مجله وزين علمي آفاق حوائج اسلامي از ديگر خدمات گلشني است كه مجله‌اي نو در زمينه تحقيقات علوم انساني به شمار مي‌رود. ايشان سخنراني قوي در محافل علمي و اجلاس‌هاي بزرگ جهان خصوصاً دانشگاه‌هاي معروف است كه بنده بارها شاهد استقبال عظيم دانشمندان از چنين سخنراني بوده‌ام.
تسخيري به ديگر خدمات مهدي گلشني اشاره كرد و گفت: راه‌اندازي مركز علمي از جمله مركز تحقيقات امام علي(ع)، برگزاري كنگره بزرگ امام علي(ع) و خاتم از توفيقات گلشني است كه شخصيت‌هاي بزرگ جهان اسلام در اين كنگره شركت كردند.
مهدي گلشني در سال 1317 در اصفهان به دنيا آمد و تحصيلات مقدماتي را در اصفهان سپري كرد، در سال 1339 موفق به اخذ مدرك كارشناسي در رشته فيزيك از دانشگاه تهران شد و پس از آن عازم آمريكا گشت، و در سال 1348 مدرك دكتراي خود را در حوزه ذرات بنيادي از دانشگاه بركلي آمريكا گرفت.
وي يك سال پس از فارغ التحصيلي به ايران بازگشت و به استخدام دانشگاه صنعتي شريف درآمد و اكنون 46 سال است كه به تربيت نخبگان اين مرز و بوم مي پردازد.
رياست دانشكده فيزيك در دو دوره و معاونت آموزشي و دانشجويي دانشگاه صنعتي شريف و رياست و بنيانگذاري گروه فلسفه و علم در اين دانشگاه، رياست گروه علوم پايه فرهنگستان علوم، سرپرست گروه علوم پايه شوراي عالي برنامه ريزي، رياست پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي و عضويت شوراي عالي انقلاب فرهنگي، از جمله مسئوليت هايي بوده است كه دكتر گلشني تا كنون بر عهده داشته است.
فراهنگ**1003**1027