به گزارش ايرنا مصطفي زريسفي روز سه شنبه در نشست كميته و شوراي راهبردي خوشه فرش دستباف استان كرمان در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت اظهار كرد: در حال حاضر 70 هزار بافنده فرش دستباف در استان داريم و خوشبختانه توليد در اين حوزه افت چنداني نكرده است.
وي افزود: اين تعداد بافنده فرش در استان شناسايي شده كه ساليانه 242 هزار متر فرش مي بافند.
وي درباره برپايي جشنواره هاي صنعتي مانند جشنواره فرش عنوان كرد: هر نوع جشنواره و نمايشگاهي كه بخواهد برگزار شود بايد در يك كميته تخصصي بررسي و كارشناسي شود و اگر ضرورت برپايي اين جشنواره و نمايشگاه تشخيص داده شد بعد از تصويب، مجوز مربوط صادر خواهد شد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: اگر افرادي بدون انجام مراحل قانوني اقدام به برپايي جشنواره يا نمايشگاه كنند، مصداق تخلف است و جلوي فعاليت آنها گرفته مي شود.
وي بيان كرد: براي كساني كه تمايل داشته باشند كارگاه هاي پشتيبان صنعت فرش همچون ريسندگي و رنگرزي را راه اندازي كنند تسهيلاتي با سود خيلي كم در نظر گرفته شده است.
زريسفي گفت: تاكنون سه هزار و 512 نفر از بافندگان فرش دستباف براي دريافت تسهيلات به بانك هاي عامل معرفي شده اند.
وي افزود: مجوزهاي ريسندگي، بافندگي، رنگرزي و كارگاه هاي متمركز را در كمترين زمان ممكن صادر خواهيم كرد و در حال حاضر تعداد 70 كارگاه متمركز و نيمه متمركز فرش بافي و رنگرزي در سطح استان كرمان فعاليت مي كنند.
وي گفت: با توجه به اينكه فرش ارزان ترين راه حل براي ايجاد اشتغال است پيشنهاد مي دهيم دولت طرحي را براي تصويب به مجلس ارسال كند كه در بودجه سال 95 بيمه از كارافتادگي و بازنشستگي به تعداد فعالان صنعت فرش برقرار شود و كمك بزرگي در راستاي حفظ اشتغال و توليد در صنعت فرش خواهد بود.
وي همچنين به مشكلات كارگاه غير فعال فرش كرمان اشاره كرد و گفت: از شهرداري مي خواهيم كه همكاري كند تا بتوانيم به وضعيت فضاي سبز اين باغ موزه فرش كرمان رسيدگي كنيم.
زريسفي افزود: همه مسئولان قول مساعد داده اند كه براي احياي اين كارگاه همكاري كنند.
عضو شوراي اسلامي شهر كرمان نيز گفت: تا جايي كه توان داشته باشيم در اين زمينه همكاري مي كنيم.
يوسف جعفري افزود: كار زيباسازي فضاي سبز و همچنين مرمت چاه آب كارگاه فرش را در جهت احياي اين صنعت اصيل كرمان انجام خواهيم داد.
رئيس گروه اقتصادي استانداري كرمان نيز در اين نشست گفت: نظر استاندار كرمان هم اين است كه از كساني كه به كارگاه هاي توليدي روي مي آورند حمايت شود و ما تا جايي كه در توان دولت باشد حمايت مي كنيم.
اكبر عباسپور بيان كرد: با توليد كنندگان صنعت فرش در موضوع هاي تسهيلات بانكي، صدور مجوز و رايزني هاي خارج از استان همكاري خواهيم كرد.
وي اضافه كرد: در مجموع ما از ورود بخش خصوصي به چرخه توليد حمايت مي كنيم.
مسئول روابط عمومي صدا و سيماي مركز كرمان نيز گفت: تبليغات در اين دوره از زمان يك نقش بسيار اساسي را در معرفي يك برند و هنر ايفا مي كند.
مهدي زين الديني تصريح كرد: اصالت ها، ريشه ها و هنرهايي كه ما در فرش كرمان داريم در فرش هاي ديگر وجود ندارد و بايد به بهترين نحو فرش كرمان را به تصوير بكشيم.
وي ادامه داد: رسانه ملي اين آمادگي را دارد كه در معرفي فرش كرمان همكاري كند و بايد مستندهاي فاخري در سطح كشور از فرش كرمان پخش شود.
وي گفت: در آينده دكور سيماي مركز كرمان بيشتر به سمت صنايع دستي و فرش دستباف متمايل مي شود و در برنامه هاي شبكه كرمان از فرش اصيل كرماني بيشتر ياد خواهد شد.
زين الديني اظهار كرد: هر دستگاه و سازماني كه بخواهد در ساخت مستندهاي فاخر صنايع كرمان با رسانه ملي مشاركت داشته باشد ما استقبال مي كنيم.
وي عنوان كرد: با توجه به تاكيد مديركل صدا و سيماي مركز كرمان بر شناساندن كرمان، هر گونه خدمتي كه از عهده ما بر بيايد براي اين صنعت و هنر اصيل كرمان انجام مي دهيم و در اين زمينه آمادگي كامل وجود دارد.
رئيس اتحاديه فروشندگان فرش دستباف كرمان هم گفت: مشكل اساسي كه توليدكنندگان فرش دستباف با آن دست و پنجه نرم مي كنند مواد اوليه است.
محمدرضا وزيري نسب افزود: مواد اوليه اين صنعت در اختيار عده اي محدود است و كسي هم نيست كه بخواهد با اين اشخاص رقابت كند.
وي ادامه داد: امروز هر كيلوگرم پشم 60 هزار ريال قيمت دارد و با تمام كارهايي كه روي آن انجام شود تا به نخ تبديل شود قيمت تمام شده آن 150 هزار ريال مي باشد و اين در حالي است كه اين نخ كيلويي 400 هزار ريال به دست بافنده مي رسد و اين رقم بالايي است.
وزيري با بيان اينكه امروز ما بهترين پشم را در منطقه كرمان داريم گفت: بايد ترتيبي اتخاذ شود كه مواد اوليه فرش دستباف با قيمت واقعي و منصفانه به دست توليد كننده برسد.
استان كرمان 70 هزار بافنده فرش دارد كه از اين تعداد 39 هزار و 783 نفر به بيمه معرفي شده اند.
در اين استان 41 فقره جواز كارگاه قاليبافي متمركز و 30 فقره مجوز كارگاه غير متمركز صادر شده است.
7429/3028
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰
كرمان - ايرنا - معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: مشكل اصلي و دغدغه بافنده هاي استان كرمان بيمه از كارافتادگي و بازنشستگي است.