تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳

كرمانشاه - ایرنا - رییس شورای نخود كشور گفت: در سال 94 صادرات نخود 28 هزار تن بود كه با توجه به افزایش سطح زیركشت و بارندگی های خوب پیش بینی می شود امسال این میزان به 50 هزار تن افزایش یابد.

ناصر مرادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال 81 ركورد 128 هزار تن صادرات را داشتیم كه متاسفانه با وضع تعرفه و ایجاد ممنوعیت صادراتی بازارهای هدف از ما گرفته شد و كشورهای دیگری جای ما را گرفتند.
وی اظهار كرد: در گذشته تصمیم گیری در مورد حبوبات شامل نخود هم می شد كه با پیگیری هایی كه انجام دادیم نخود را از گروه حبوبات جدا كردیم و یك ردیف تعرفه جداگانه برایش تعریف كردیم چون به دلیل همین تعرفه ها 2 سال از بازارهای جهانی دور شدیم.
وی اظهار داشت: حدود 70 درصد صادرات نخود كشور توسط تجار كرمانشاهی انجام می شود؛ لذا برای اینكه صادرات از طریق مرزهای این استان انجام شود نیاز به حمایت گمرك داریم كه روند كار را برای ما تسهیل كند.
مرادی در خصوص سابقه تاسیس شورای نخود گفت: قبلا در استان كرمانشاه اتحادیه صادركنندگان نخود را داشتیم كه بعد از مدتی احساس كردیم این مساله باید ملی بشود.
وی افزود: پس از رایزنی و درخواستی كه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران داشتیم بالاخره موفق شدیم شورای ملی نخود را در سال 91 و با محوریت كرمانشاه راه اندازی كنیم.
رئیس شورای نخود كشور به اهداف تشكیل این شورا اشاره كرد و گفت: با سه هدف تولید ماشینی، صادرات و تغییر فرهنگ غذایی، شورای ملی نخود را تشكیل دادیم.
مرادی اظهار كرد: با توجه به شرایط زندگی امروزه و سیر مهاجرت از روستا به شهر با كمبود نیروی انسانی برای كشاورزی مواجه هستیم لذا این موضوع بزرگترین انگیزه برای رفتن به سمت تولید ماشینی است.
وی افزود: در تولید ماشینی دیگر نیاز به كار دست نیست؛ همچنین 2 تا سه برابر تولید نیز بیشتر می شود؛ در كشت سنتی تولید در هر هكتار حدود 500 كیلوگرم است و در كشت ماشینی میانگین تولید به یك هزار و 200 كیلوگرم می رسد.
وی بیان داشت: در پنج هزار هكتار از زمین های كشاورزی استان كرمانشاه تولید نخود به صورت ماشینی انجام می شود.
مرادی گفت: كشت نخود با این شرایط كم آبی كشور یك مزیت محسوب می شود لذا بهتر است به جای ترویج كشت ذرت از كشت نخود حمایت شود؛ از طرفی می توان با فروش یك كیلوگرم نخود، چهار كیلو ذرت وارد كرد.
رئیس شورای نخود كشور اظهار كرد: با توجه به سرانه مصرف پایین نخود در سبد خانوارهای ایرانی، قیمت این محصول منصفانه نیست و باید در قیمت گذاری آن تجدید نظر شود.
مرادی از ایجاد مجتمع كشت و صنعت در استان كرمانشاه خبر داد و افزود: این مجتمع یك طرح ملی است كه با ظرفیت اولیه 40 هزار تن احداث می شود كه هدف از احداث آن، اطمینان خاطر دادن به كشاورزان برای خرید تضمینی محصول و در دسترس قراردادن ماشین آلات و نیز بذر مورد نیاز كشاورزان است.
استان كرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 940 هزار هكتار زمین های كشاورزی و باغ است.
سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات كشاورزی و باغی در استان كرمانشاه برداشت می شود.
7457/8066