به گزارش ایرنا، به دنبال تنش های سیاسی در مناسبات تركیه و روسیه روابط اقتصادی آنها كاهش یافته و بسیاری از پروازهای گردشگران روسی به تركیه لغو شده است.
این در شرایطی است كه تركیه به دلیل بمب گذاری ها و ناآرامی های سیاسی كه در یك سال گذشته تجربه كرده، شاهد كاهش شمار گردشگران كشورهای اروپایی نیز بوده است.
افزون بر اینها بسیاری از مشكلات تركیه با اروپا مربوط به بحران پناهجویان و آوارگان جنگی سوریه است كه همین مسئله باعث بی میلی اروپایی ها برای سفر به تركیه نیز شده است.
اما حالا ظاهرا این كشور برای اینكه بتواند با چنین چالش های اقتصادی دست و پنجه نرم كند و درآمدزایی كافی برای اقتصاد خود داشته باشد، به شدت به گردشگران چینی امید بسته است.
تارنمای «انگلیش نیوز» چین روز پنجشنبه در گزارشی اعلام كرده كه تركیه دستكم امیدوار است در سال جاری میلادی یك میلیون چینی گردشگر به آن كشور سفر كنند.
نشریه «چاینا دیلی» چین هم نوشته است كه سال 2016 میلادی بدترین سال از لحاظ گردشگری و صنعت خدمات مسافرتی در تركیه به حساب می آید كه اصلی ترین علت آن كاهش سفر اروپایی ها و روس ها به این كشور است.
این روزنامه خاطرنشان می كند كه استانبول و آنكارا و برخی دیگر از شهرهای تركیه تحت تدابیر امنیتی شدیدی قرار دارند و در برخی مناطق هم روس ها دیگر ورود نمی كنند و اروپایی ها كمتر به تركیه می روند.
اداره گردشگری تركیه به تمامی بخش های ذی ربط دستور داده است تمام تلاش خود را برای جذب هر چه بیشتر گردشگران چینی در سال جاری میلادی بكار گیرند.
آمار نشان می دهد كه در سال گذشته میلادی نزدیك به 315 هزار نفر از چین به تركیه سفر كرده اند.
شمار گردشگران خارجی كه به تركیه می روند در سه ماهه اول سال جاری میلادی 17 درصد در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته كاهش یافته است و شمار روس هایی كه به آنتالیا سفر می كرده اند در این مدت 90 درصد كم شده است.
بمب گذاری هایی كه امسال در استانبول باعث شد 80 نفر از جمله 12 آلمانی جانشان را از دست بدهند و تهدید به بمب گذاری های بیشتر، باعث لغو بسیاری از تورهای گردشگری به تركیه شده است.
بسیاری از كشورهای دنیا با معضل كاهش شمار گردشگران روبرو هستند اما مسافران چینی اكنون حضور گسترده تری در كشورهای آسیای شرقی دارند.
برای مثال كره جنوبی دیروز - سه شنبه - اعلام كرد كه هر روز بر شمار گردشگران چینی كه به این كشور می روند، افزوده می شود.
ژاپن نیز خاطرنشان كرده است كه از این پس برای جذب گردشگران چینی روادید 10 ساله برای آنها صادر می كند. این نوع روادید را اكنون سفارت آمریكا و بعضا انگلیس برای چینی ها صادر می كنند.
ژاپن تصریح كرده است كه سفرهای روزافزون چینی ها به آن كشور موجب شده است تا توكیو برای اولین بار در پنج سال گذشته كسری تجاری خود را برطرف كرده و ذخیره ارزی خود را به مراتب افزایش دهد.
آساق**231**1597
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱
پكن - ایرنا - تركیه برای خروج از بحران اقتصادی كه به دلیل كاهش ارتباطات این كشور با روسیه شكل گرفته، به دنبال جذب گردشگران چینی است تا بتواند از این طریق بخشی از مشكلات اقتصادی خود را مرتفع نماید.