دكتر علی مطلق روز پنجشنبه در حاشیه كنگره بین المللی سرطان بیمارستان رضوی مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه غربالگری سرطان در شهرهای بافت، شهرضا، نقده و مراغه استانهای كرمان، اصفهان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی از اواخر پارسال آغاز شده و تا پایال امسال ادامه دارد.
وی ادامه داد: پس از اجرای آزمایشی این طرح به تدریج غربالگری این سرطانها در تمامی شهرهای كشور اجرا می شود.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: جمعیت هدف در این برنامه برای سرطان روده بزرگ افراد با سنین بین 50 تا 70 سال و برای سرطانهای پستان و دهانه رحم زنان بین 30 تا 70 سال با انجام معاینات بالینی و تستهای آزمایشگاهی بررسی می شوند.
وی افزود: غربالگری سرطانهای پستان، دهانه رحم و روده بزرگ در كشور بر اساس پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت در مورد سرطانهایی كه راههای تشخیص زودرس آنها وجود دارد صورت می گیرد.
دكتر مطلق ادامه داد: بیماران شناسایی شده مبتلا به سرطان در پی غربالگری برای ارائه درمانهای تخصصی به مراكز سطح دو و سه ارجاع داده می شوند.
وی همچنین گفت: سالانه 90 هزار مورد جدید سرطان در كشور گزارش می شود زیرا این بیماری در ایران و همه جهان در حال افزایش است كه مهمترین علت آن در كشور افزایش امید به زندگی و سن جمعیت است.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: این وزارتخانه در طول سه سال گذشته برنامه های مختلفی برای كنترل و مقابله با سرطان در سه سطح پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان در حال اجرا دارد.
وی ارتقا آگاهی عمومی نسبت به سرطان با برگزاری پویشهای ملی و منطقه ای، كنترل عوامل خطر در بروز سرطانهای مختلف با اقداماتی مانند افزایش مالیات بر فروش سیگار و كنترل آلودگی هوا را از جمله اقدامات در حال اجرای پیشگیری از سرطان برشمرد.
مطلق ادامه داد: كنترل عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر كه در بروز سرطان نقش دارند مانند چاقی، كم تحركی، پیگیری برنامه های حمایتی و كاهش هزینه های دارو و درمان بیماران مبتلا به سرطان نیز در همین راستا دنبال می شود.
وی گفت: در وزارت بهداشت پیشنویس سندی تدوین كه در آن وظایف ارگانهای مختلف برای پیشگیری از انواع سرطانها مشخص شده است.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت افزود: 50 درصد سرطانها درمان پذیر هستند، تداوم عمر مبتلایان به سرطان بستگی به چگونگی سه روش اصلی درمان شامل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی دارد.
وی ادامه داد: نقش جراحی در این خصوص 50 درصد، نقش رادیوتراپی 40 درصد و نقش شیمی درمانی 10 درصد شناخته شده است.
دكتر مطلق گفت: هم اكنون به لحاظ جراحی و شیمی درمانی در ایران مشكلی نداریم و تنگناها و كمبودها در زمینه رادیوتراپی مطرح است.
وی افزود: 75 دستگاه رادیوتراپی در سطح كشور دایر و راه اندازی 10 دستگاه دیگر در حال انجام است.
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت:
بر اساس شاخصهای كلی به ازا هر 500 بیمار مبتلا به سرطان باید یك دستگاه رادیوتراپی وجود داشته باشد.
نخستین كنگره بین المللی سرطان بیمارستان رضوی مشهد با حضور 500 پزشك متخصص از داخل و خارج كشور تا فردا ادامه دارد.3027/1858
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۴
مشهد- ایرنا- رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: هم اكنون غربالگری رایگان سرطانهای پستان، دهانه رحم و روده بزرگ در چهار شهر كشور بطور آزمایشی در حال اجرا است.