دكتر علي مطلق روز پنجشنبه در حاشيه كنگره بين المللي سرطان در بيمارستان رضوي مشهد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: برنامه غربالگري سرطان در شهرهاي بافت، شهرضا، نقده و مراغه استانهاي كرمان، اصفهان، آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي از اواخر پارسال آغاز شده و تا پايال امسال ادامه دارد.
وي ادامه داد: پس از اجراي آزمايشي اين طرح به تدريج غربالگري اين سرطانها در تمامي شهرهاي كشور اجرا مي شود.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: جمعيت هدف در اين برنامه براي سرطان روده بزرگ افراد با سنين بين 50 تا 70 سال و براي سرطانهاي پستان و دهانه رحم زنان بين 30 تا 70 سال با انجام معاينات باليني و تستهاي آزمايشگاهي انجام مي شود.
وي افزود: غربالگري سرطانهاي پستان، دهانه رحم و روده بزرگ در كشور بر اساس پيشنهاد سازمان جهاني بهداشت در مورد سرطانهايي كه راههاي تشخيص زودرس آنها وجود دارد ،صورت مي گيرد.
دكتر مطلق ادامه داد: بيماران شناسايي شده مبتلا به سرطان در پي غربالگري براي ارائه درمانهاي تخصصي به مراكز سطح دو و سه ارجاع داده مي شوند.
وي گفت: سالانه 90 هزار مورد جديد سرطان در كشور گزارش مي شود زيرا اين بيماري در ايران و همه جهان در حال افزايش است كه مهمترين علت آن در كشور افزايش اميد به زندگي و سن جمعيت است.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: اين وزارتخانه در طول سه سال گذشته برنامه هاي مختلفي براي كنترل و مقابله با سرطان در سه سطح پيشگيري، تشخيص زودرس و درمان در حال اجرا دارد.
وي ارتقا آگاهي عمومي نسبت به سرطان با برگزاري پويشهاي ملي و منطقه اي، كنترل عوامل خطر در بروز سرطانهاي مختلف با اقداماتي مانند افزايش ماليات بر فروش سيگار و كنترل آلودگي هوا را از جمله اقدامات در حال اجراي پيشگيري از سرطان برشمرد.
مطلق ادامه داد: كنترل عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير كه در بروز سرطان نقش دارند مانند چاقي، كم تحركي، پيگيري برنامه هاي حمايتي و كاهش هزينه هاي دارو و درمان بيماران مبتلا به سرطان نيز در همين راستا دنبال مي شود.
وي گفت: وزارت بهداشت پيش نويس سندي را تدوين كرده كه در آن وظايف ارگانهاي مختلف براي پيشگيري از انواع سرطانها مشخص شده است.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت افزود: 50 درصد سرطانها درمان پذير هستند، تداوم عمر مبتلايان به سرطان بستگي به چگونگي سه روش اصلي درمان شامل جراحي، راديوتراپي و شيمي درماني دارد.
وي ادامه داد: نقش جراحي در اين خصوص 50 درصد، نقش راديوتراپي 40 درصد و نقش شيمي درماني 10 درصد شناخته شده است.
دكتر مطلق گفت: هم اكنون به لحاظ جراحي و شيمي درماني در ايران مشكلي نداريم و تنگناها و كمبودها در زمينه راديوتراپي مطرح است.
وي افزود: 75 دستگاه راديوتراپي در سطح كشور داير و راه اندازي 10 دستگاه ديگر در حال انجام است.
رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: بر اساس شاخصهاي كلي به ازاي هر 500 بيمار مبتلا به سرطان بايد يك دستگاه راديوتراپي وجود داشته باشد.
نخستين كنگره بين المللي سرطان با حضور 500 پزشك متخصص از داخل و خارج كشور تا فردا ادامه دارد.
/6012/3027/1858
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
مشهد- ايرنا- رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: هم اكنون غربالگري سرطانهاي پستان، دهانه رحم و روده بزرگ در چهار شهر كشور به طور آزمايشي و به صورت رايگان در حال اجرا است.