تبريز- ايرنا- رئيس ستاد راهبري توسعه علوم و فناوري هاي شناختي با اشاره به اينكه علوم شناختي يك ميان رشته جديد و مطالعه كاركردهاي شناختي انسان از وظايف آن است گفت: مي توان از قابليت هاي علوم شناختي در مقابله با تهديدهاي دشمنان بهره برد.

كمال خرازي روز پنجشنبه در نشست يكروزه فناوري هاي شناختي در تبريز با بيان اينكه ترسيم مدارهاي مغزي انسان در پژوهشگاه هاي بزرگ جهان در حال انجام است گفت: با دستيابي كامل به رموز كاركردهاي ذهن و مغز ديد ما نسبت به مسائل مختلف در رشته ها تغيير مي كند.
وي اضافه كرد: در صورت عملي شدن اين طرح، تحول بزرگي در جهان در زمينه بهبود و كاركرد شناختي و معالجه بيماري ها ايجاد مي شود.
وي با اشاره به اينكه با بررسي الگوي رفتاري و افكاري انسان مي توان به آنچه در ذهن ها اتفاق مي افتد، آشنا شد، گفت: اكنون در آمريكا سرمايه بسيار عظيمي در اختيار محققان قرار گرفته تا الگوهاي حاكم بر رفتار انسان ها را مطالعه كنند.
وي اظهار كرد: علوم شناختي يكي از فناوري هاي همگرا در قرن معاصر است و بر حوزه هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، مهندسي، روانپزشكي و پزشكي، علوم دفاعي و رياضيات تاثيرگذار است.
رئيس ستاد توسعه علوم و فناوري هاي شناختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: دانشمندان علوم شناختي با استفاده از فناوري هاي جديد تصويربرداري از مغز در پي تدوين معيارهاي جديدي (RDoC) به جاي طبقه بندي هاي رايج نشانگان هاي اختلالات رواني (DSM) هستند كه مبتني بر علائم عيني زيست شناختي است.
وي افزود: امروزه فعالان اين حوزه با استفاده از فناوري هاي تصويربرداري به درون مغز راه يافته و محققان مي توانند به صورت زنده وضعيت مغز را در حين كاركردهاي شناختي مطالعه و كاستي هاي آن را بررسي كنند.
خرازي ادامه داد: دانشمندان با مطالعه عيني و زنده مغز در پي جمع آوري علائم زيستي بيماري هاي رواني و كاستي هاي شناختي انسان ها هستند.
وي افزود: فناوري نقشه برداري مغز در پي آن است كه با ترسيم نقشه مدارهاي مغزي انسان در قالب يك شبكه عظيم پردازش اطلاعات ريشه اختلالات رواني و شناختي را در سطح شبكه هاي مغزي جستجو كند و اين تحول عظيمي را در درمان بيماري هاي رواني و كاستي هاي شناختي پديد خواهد آورد.
6120/518