مسكو - ایرنا - صادرات هر چه بیشتر روغن پالم كه به عنوان یكی از بدترین روغن های گیاهی برای سلامتی انسان شناخته می شود، خواسته اول رییس جمهوری اندونزی در دیدار با همتای روس خود بود به گونه ای كه تمامی بخش های دیگر مذاكرات را تحت الشعاع قرار داد و اخبار گفت وگوی سران دو كشور نیز در بیشتر رسانه های روسی براساس روغن پالم منتشر شد.

به گزارش ایرنا، روغن پالم عمده ترین كالای صادراتی اندونزی به روسیه است كه ارزش تجاری آن سالانه به بیش از 480 میلیون دلار می رسد.
یكی از خواسته های جوكو ویدودو رییس جمهوری اندونزی در دیدار با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه كه روز چهارشنبه در شهر بندری سوچی انجام شد، لزوم توسعه همكاری های بازرگانی بویژه افزایش صادرات روغن پالم به این كشور بود.
رئیس جمهوری اندونزی با اشاره به روند كاهش صادرات روغن پالم به روسیه خواستار كمك رییس جمهوری این كشور برای افزایش واردات این محصول شد.
ویدودو با اشاره به طرح دولت اندونزی برای افزایش میزان صادرات و مالیات روغن پالم گفت: روغن پالم عمده ترین كالای صادراتی ما به روسیه است كه كاهش قابل توجهی یافته و این وضعیت به زیان اندونزی است.
ویدودو در حالی تقاضای افزایش صادرات روغن پالم به روسیه را كرده كه در سال های اخیر گزارش های زیادی مبنی بر زیان بخش بودن استفاده خوراكی از این فرآورده از جمله در ایران منتشر و مصرف آن محدود شده است.
با وجود این گزارش ها، حدود 300 دلار ارزان تر بودن قیمت جهانی روغن پالم نسبت به دیگر روغن ها در هر تن و توجه شركت های تولیدی به عرضه محصول با قیمت رقابتی و ارزان تر سبب شده تا عرضه آن به چند كشور از جمله چین، مالزی، پاكستان، مصر ، تانزانیا، آمریكا و كشورهای آفریقایی بیشتر شود كه در برخی به صورت قاچاق وارد می شود.
اندونزی سال 2014 میلادی 22 میلیون و 950 هزار تن روغن پالم صادر كرد و در سال 2015 با 630 هزار تن افزایش به حدود 26 میلیون و 580 هزار تن رسید.
برپایه گزارش های تخصصی و كارشناسی انتشار یافته، روغن پالم گرفته شده از مغز میوه نخل در آخرین رده كیفی برای استفاده مجاز بین روغن های گیاهی است كه به دلیل میزان بالای چربی های اشباع شده مضر شناخته می شود.
روغن پالم همچنین دارای اسید اوئیك است كه محققان مصرف آن را دلیلی برای ایجاد و افزایش گرفتگی رگ ها و بروز بیماری های قلبی بویژه از میانسالی به بعد و بیماران دانسته اند.
از سوی دیگر شركت های تولید كننده روغن پالم در كشورهای صادر كننده كه مالزی و اندونزی در صدر فهرست قرار دارند، اعلام می كنند انتشار اطلاعات نادرست برای ایجاد نگرانی جهانی در باره این روغن خوراكی، جنگ روانی شركت های بزرگ چند ملیتی تولید روغن سویا، آفتابگردان و كلزا است كه می خواهند سهم بیشتری از بازار جهانی روغن های خوراكی را در اختیار بگیرند.
اروپام*391**1516