تهران- ايرنا- سومين جشنواره بين‌المللي نقاشي نخجوان با عنوان «نخجوان مهد بشريت» با حضور هنرمندان كشورهاي مختلف از جمله هنرمنداني از استان‌هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل ايران برگزار مي‌شود.

به گزارش عصر جمعه گروه فرهنگي ايرنا، بنياد دانش مجلس عالي با همكاري اتحاديه نقاشان جمهوري خودمختار نخجوان اين جشنواره را از سوم تا هفتم خردادماه سال جاري برگزار مي كند.
وابسته فرهنگي ايران در نخجوان در خصوص شركت هنرمندان ايراني در اين جشنواره گفت: بر اساس توافق هاي صورت گرفته با مسئولان برگزاركننده جشنواره، براي چهار هنرمند ايراني دعوت نامه رسمي ارسال شده و اين هنرمندان با هماهنگي ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان‌هاي آذربايجان غربي و شرقي و اردبيل در اين جشنواره شركت مي‌كنند.
حسين آقازاده افزود: در سومين جشنواره بين‌المللي نقاشي نخجوان، هنرمندان ايراني در كنار هنرمنداني از كشورهاي روسيه، تركيه، جمهوري آذربايجان، گرجستان، قزاقستان و جمهوري خودمختار نخجوان توانمندي‌هاي هنري كشورمان را در معرض ديد علاقمندان و صاحب‌نظران هنري قرار خواهند داد.
بنابر اعلام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين جشنواره به مدت چهار روز با اجراي برنامه‌هاي متنوع هنري و فرهنگي در نخجوان برپا مي‌شود و هنرمندان مدعو يك روز فرصت دارند در فضاي باز قلعه تاريخي نخجوان يك يا 2 اثر با موضوع آزاد را طراحي و ترسيم و به جشنواره عرضه كنند.
مسئولان جشنواره آثار برتر را انتخاب و از هنرمندان برگزيده علاوه بر اهداي گواهي و ديپلم افتخار، براي شركت در چهارمين جشنواره بين‌المللي نقاشي نخجوان كه در سال 2018 برگزار خواهد شد، دعوت مي كنند.
همچنين آثار منتخب در گنجينه بنياد دانش مجلس عالي نخجوان به‌ عنوان آثار برگزيده جشنواره حفظ و نگهداري و در برنامه‌هاي رسمي دولت جمهوري خودمختار نخجوان، به نام خود هنرمندان به نمايش گذاشته خواهد شد.
مجموعه اين آثار نقاشي به همراه عكس هنرمندان و شرح زندگي نامه و سوابق هنري آنان در مجموعه‌اي تحت عنوان كتاب جشنواره به زبان هاي آذربايجاني و انگليسي منتشر مي‌شود.
پيش از اين نيز سعيد ايامي و جلال الدين پيراني، دو هنرمند ايراني با مشاركت سازمان منطقه آزاد ارس در دومين جشنواره بين‌المللي نقاشي نخجوان در سال 2014 شركت كرده بودند.
در سال‌هاي اخير دولت جمهوري خودمختار نخجوان، در زمينه گسترش و ترويج رشته‌هاي هنري به ‌ويژه نقاشي، سرمايه‌گذاري قابل‌ توجهي كرده و در حال حاضر رشته هنري نقاشي به يكي از حوزه‌هاي مناسب براي توسعه همكاري، تعامل و تبادل تجربيات بين هنرمندان ايراني و آذربايجاني تبديل ‌شده است.
فراهنگ**1355**1834