تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷

تهران - ايرنا - مطالعات اخير نشان مي دهد رژيم غذايي نقش بسيار موثري در كاهش علايم آرتروز زانو دارد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال اكسپرس، آرتريت ( التهاب مفاصل ) به التهاب دردناك در ناحيه مفاصل گفته مي شود و يكي از بزرگترين معضلاتي است كه افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه مي شوند. شايع ترين دردهاي ناشي از آرتروز در نواحي زانو، لگن، ستون فقرات و دست ديده مي شود.
استئوآرتريت (آرتروز)، آرتريت روماتوييد، آرتريت عفوني، ورم مفاصل پسورياتيك و نقرس، پنج گروه عمده آرتريت محسوب مي شوند. آرتروز شايع ترين نوع آرتريت است. اين التهاب دردناك سبب تورم و اختلال حركت مفاصل مي شود و معمولا در ناحيه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بيشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسيب ديدگي مفاصل، مهمترين دلايل بروز آرتروز هستند.
مطالعات جديد نشان مي دهد با چند راهكار ساده مي توان عوارض آتروز را كاهش داد. اولين قدم براي مديريت آرتروز، كاهش وزن است. وزن طبيعي سبب مي شود كه مفاصل متحمل فشار كمتري شوند كه اين به معني فشار، التهاب و درد كمتر است.
وقتي به سوپر ماركت مي رويد، برچسب مواد غذايي را با دقت ملاحظه كنيد؛ ممكن است غذاهايي كه ادعا مي شود كم چرب هستند، نمك يا شكر بيشتر از حد مجاز داشته باشند. مواد غذايي حاوي فيبر يك گزينه مناسب براي افراد مبتلا به آرتروز است و علاوه بر كاهش علايم آرتروز، به كاهش كلسترول كمك مي كنند و دركاهش احتمال ابتلا به ديابت نقش دارند. پياده روي به عنوان يك فعاليت هوازي مفيد، نقش بسزايي در كاهش درد آرتروز دارد. پياده روي علاوه بر اينكه هيچ فشاري روي مفاصل وارد نمي كند، سبب كاهش فشار خون، تقويت قلب و كاهش خطر شكستگي استخوان ها و لگن مي شود. يكي ديگر از فوايد پياده روي، تقويت عضلات است كه از آسيب هاي ناشي از آرتروز جلوگيري مي كند.
همانطور كه گفته شد آرتروز ناشي از التهاب است. قرمزي، تورم، درد و احساس گرما در نقطه اي خاص از بدن، نشانه وجود التهاب در آن منطقه است. يكي از مهمترين مواد غذايي كاهش دهنده التهاب، اسيدهاي چرب امگا 3 هستند كه سبب كاهش ميزان دو پروتئين به نام هاي CRP و interleukin-6 مي شوند. اين دو پروتئين نقش مهمي در افزايش التهاب بدن دارند.
ميوه ها و سبزيجات حاوي آنتي اكسيدان از ديگر مواد ضد التهابي هستند كه براي افراد مبتلا به آرتروز توصيه مي شود. روزي 2 تا سه واحد سبزي و ميوه هاي حاوي آنتي اكسيدان توصيه شده است. هر واحد شامل يك فنجان است.
انواع توت و انگور به دليل خواص ضد التهابي و آنتي اكسيداني توصيه شده اند. هندوانه، آلبالو، گيلاس، انواع كلم و اسفناج نيز دراي خواص آنتي اكسيداني هستند. مواد غذايي حاوي ويتامين C مانند مركبات و انواع فلفل، علاوه بر حفظ استخوان، به حفظ غضروف كمك مي كنند. زيتون و روغن زيتون حاوي تركيبي به نام oleocanthal است كه خواص ضد التهابي طبيعي دارند.
شكر و نمك جزء موادي است كه توصيه مي شود همه افراد، به ويژه بيماران مبتلا به آرتروز از آن اجتناب كنند.
علمي (6) * *9259**1440