به گزارش ایرنا، بیانیه در شرایطی منتشر می شود كه خانم «تسای» در جریان مراسم تحلیف خود در روز جمعه (دیروز) حاضر به اظهارنظر در باره اصل «چین واحد» و توافقنامه دو طرف كه سال 1992 میلادی حاصل شده بود، نشد.
بر اساس این توافق هر دو طرف تنگه تایوان موافقت كرده اند كه به اصل چین واحد پایبندی نشان دهند اما هر یك مختار به ارائه تعابیر و تفاسیری در باره آن هستند.
در بیانیه آمده است كه چین انتظار داشت وی در سخنرانی خود به مسئله چین واحد و اینكه دولت جدید تایوان به آن پایبند است، اشاره می كرد.
دولت چین پیش از این بارها اعلام كرده است كه اگر تایوان به وحدت با چین تن دهد از خودمختاری در سطح عالی برخوردار خواهد شد.
رئیس جدید حكومت تایوان در سخنرانی دیروز خود گفت كه در مسیر برهم زدن توازن موجود در منطقه حركت نخواهد كرد.
ناظران می گویند كه این اشاره ای از سوی وی به روابط دو طرف است مبنی بر اینكه تایوان همچنان در زمینه های اقتصادی بخصوص با چین روابط نزدیكی خواهد داشت.
مراسم تحلیف در شرایطی برگزار شد كه چین این زن را متهم كرده كه از اعضای حزب دمكراتیك ترقیخواه است كه اساسنامه ای استقلال طلبانه دارد.
پكن مدتی قبل به وی هشدار داده بود كه حق ندارد در مسیر استقلال تایوان حركت كند و باید متوجه باشد كه حیات اقتصادی این جزیره به چین گره خورده است.
وزارت امور خارجه تایوان اعلام كرد كه در مراسم دیروز در تایپه مركز این جزیره بیش از 700 نفر از رئیسان دولت ها و دیپلمات ها و نمایندگان 59 كشور شركت كرده اند.
«الینور وانگ» سخنگوی این وزارتخانه در مصاحبه مطبوعاتی خود گفت كه رئیسان و دیپلمات های 22 كشور كه با تایوان رابطه دیپلماتیك دارند در این مراسم حضور یافته اند و بقیه مسئولان و مقام های كشورهایی بودند كه چنین روابط دیپلماتیكی با این جزیره ندارند.
روزنامه مردم ارگان حزب حاكم چین نیز دیروز نوشت كه برگزاری این مراسم و تحلیف «تسای اینگ ون» رئیس جمهوری تایوان و «چن چین جن» معاون وی گشاینده صفحه نوینی در روابط دو سوی تنگه تایوان خواهد بود.
این اولین بار است كه روزنامه ارگانی حزب حاكم و یك رسانه چینی مستقیما از واژه رئیس جمهوری برای رهبر تایوان استفاده می كند. چین اصولا روسای جمهور تایوان را رئیس حكومت می نامد.
تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال 1949 میلادی از یكدیگر جدا شدند، اما پكن این جزیره را بخشی از خاك كشور چین می داند و مایل است كه در تایوان بعد از پیوستن به سرزمین مادری، نیز الگوی یك كشور ودو نظام را همچون هنگ كنگ و جزیره ماكائو پیاده كند.
موضوع تایوان از زمان پیروزی انقلاب چین در سال 1949 میلادی به دلیل حمایتهای آمریكا از حكومت این جزیره، همواره از چالشهای جدی در روابط دو قدرت مهم جهانی یعنی چین و آمریكا بوده است.
آساق**231**1597
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۵
پكن - ایرنا - اداره امور تایوان در دولت چین با انتشار بیانیه ای اظهارات «تسای اینگ ون» اولین زن تایوانی كه رهبری این جزیره را برعهده گرفته است، ناامید كننده خواند.