تهران-ايرنا- مسئولان بيست و چهارمين نمايشگاه قرآن كريم معتقدند؛ برپايي اين نمايشگاه بر اساس نگاهي همدلانه و همراه با رويكردي نوين براي تحقق شعار «به سوي فهم قرآن» صورت مي گيرد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار معارف ايرنا 20 روز پيش حجت الاسلام محمدرضا حشمتي معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از بازگشت نمايشگاه قرآن كريم به مصلاي امام خميني(ره) خبر داد و بر ضرورت مخاطب شناسي و توجه به نحوه انتقال مفاهيم قرآني در اين رويداد مهم فرهنگي تاكيد كرد.
يك هفته پس از اين گفت و گو، حجت الاسلام حشمتي با صدور احكامي، اعضاي اين نمايشگاه را مشخص كرد تا كميته هاي مربوطه براي تحقق شعار نمايشگاه به تلاش ها و برنامه ريزي هاي لازم ادامه دهند.
بر اساس اين احكام اصغر اميرنيا به عنوان مدير كميته هنر، عباس نظري راد مدير كميته ارتباطات و تشريفات، حجت الاسلام علي ملانوري مدير كميته مجامع و مراسم و نشست ها، محمدرضا پورمعين مدير كميته خادمان قرآن، حجت الاسلام محمدعلي خسروي مدير كميته موسسات قرآني و جليل صادقي زاده به عنوان مدير كميته كودك و نوجوان معرفي شدند.
همچنين حجت الاسلام عليرضا حشمتي به عنوان مدير كميته ارزيابي و نظارت، مليحه سادات موسوي مدير كميته بانوان، محمدمهدي عزيززاده مدير كميته بخش هاي ويژه، اسعد عبدي مسوول دبيرخانه شوراي سياستگذاري و برنامه ريزي و عبدالرضا سهرابي به عنوان مسوول دبيرخانه ستاد اجرايي انتخاب شدند.
در اين ميان نامي از كميته بين الملل ديده نمي شود و با توجه به اظهارات معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه از ضرورت بازنگري در بخش بين الملل با ضرورت نگاه اقتصاد مقاومتي و صرفه جويي در هزينه ها سخن گفته بود، نشان از آن دارد كه بخش بين الملل به وقتي ديگر موكول شود.
بر اساس گزارش هاي دريافت شده تاكنون ستاد اجرايي بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم چهار جلسه برگزار كرده تا كميته هاي تخصصي و اجرايي با آمادگي هرچه بيشتر خيمه مهمترين رويداد قرآني كشور را برپا كنند.
در جلسه چهارم كه نمايندگان سازمان ها و نهادهاي دولتي با اعضاي كميته ارتباطات و تشريفات نمايشگاه ديدار داشتند، عباس نظري راد مدير كميته ارتباطات و تشريفات نمايشگاه قرآن، اين نمايشگاه را عرصه اي براي نشان دادن توليدات و محصولات قرآني نهادهاي فعال در اين حوزه دانست.
وي با بيان اينكه نمايشگاه قرآن كريم، ويترين و برآيند مجموعه فعاليت هاي قرآني در حوزه هاي مختلف در كشور است، بر لزوم همكاري و هماهنگي تمامي سازمان ها و ارگان هاي كشور در برگزاري هرچه بهتر و باشكوه تر اين رويداد بزرگ قرآني كشور تاكيد كرد.
نظري راد افزود: شان و جايگاه فعاليت هاي قرآني ايجاب مي كند كه نگاهي همدلانه همراه با رويكردي نوين در هرچه باشكوه تر برگزار شدن بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم داشته باشيم كه لازمه اين كار ارتباط صميمانه و دوسويه ميان برگزاركنندگان و شركت كنندگان در نمايشگاه سال جاري است.
در يكي از همين جلسات بود كه احمد مسجدجامعي عضو شوراي اسلامي شهر تهران بر ضرورت ايجاد زمينه اي براي حضور و بازديد مسئولان و شخصيت هاي مختلف كشور تاكيد كرد و گفت: براي حضور اقشار مختلف در نمايشگاه قرآن برنامه ريزي و تلاش شود تا بر شور و نشاط نمايشگاه قرآن با حضور اقشار مختلف مردم و خانواده ها افزوده شود.
وي به عنوان نمونه از ضرورت مشاركت صدا و سيما، شهرداري تهران، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، حوزه هاي علميه، معاونت هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان اوقاف و امور خيريه و مركز رسيدگي به امور مساجد در برگزاري نمايشگاه قرآن سخن گفت.
در همان جلسه حجت الاسلام محمدرضا حشمتي گفت كه دبيرخانه نمايشگاه از آذر ماه فعال بوده و اينك تمامي كميته هاي نمايشگاه قرآن تشكيل شده و ستاد اجرايي نيز مشغول كار است.
معاون وزير ارشاد مدت برگزاري نمايشگاه قرآن را از ٢٤ خرداد تا ٨ تير مصادف با هفتم تا 22 ماه مبارك رمضان و به مدت ١٦ روز و آغاز به كار نمايشگاه را از ساعت 18 اعلام كرد كه تا 23 و 30 دقيقه ادامه خواهد داشت.
ابوالقاسم ايرجي دبير بيست و چهارمين نمايشگاه قرآن بخش هاي مختلف نمايشگاه را معرفي كرد و گفت كه بخش قرآن و رسانه ها، نقش رسانه ها در تبليغ قرآن كريم، اقتصاد مقاومتي و معيشت قرآني و بخش شهداي مدافع حرم از جمله اين بخش هاست.
حجت الاسلام محمدعلي خسروي نيز دعوت از ٦٠ موسسه براي حضور در نمايشگاه قرآن را اعلام كرد و گفت:‌ تدبر و فهم قرآن از مضامين سوره صف است و درصدديم از مضامين مختلف اين سوره در بخش هاي مختلف نمايشگاه قرآن استفاده كنيم.
سهراب حميدي مدير اجرايي و پشتيباني و مالي نمايشگاه نيز درباره برنامه ريزي در حوزه اجرا مانند توجه به اقبال عمومي مردم، درنظر گرفتن تسهيلات براي اقشار مختلف، نبودن پراكندگي در غرفه ها، تبليغات و اطلاع رساني، برقراري عدالت در تحويل غرفه ها و برگزاري همايش و نشست با موضوعات قرآني مطالبي را ارائه كرد.
همچنين حجت الاسلام ملانوري از برنامه ريزي براي افطار خانواده ها، نامگذاري ايام نمايشگاه، توجه به موسسات خيريه فعال و اهتمام به اقتصاد محصولات قرآني سخن گفت.
اينك جامعه قرآني در انتظار تصميم هاي مديران و دست اندركاران بيست و چهارمين نمايشگاه قرآن كريم هستند تا شاهد نگاه همدلانه و رويكردهاي نوين براي تحقق شعار اين نمايشگاه باشند. به اميد آن روز.
فراهنگ**1003**1027