سهیلا خسروی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آمار بالای مبتلایان به بیماری تالاسمی در این استان اظهار داشت: بر اساس بررسی های انجام شده تا پایان سال 92، تعداد 2 هزار و 600 بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان وجود داشت كه متاسفانه در انتهای سال 94، به 2 هزار و 896 نفر افزایش پیدا كرد.
وی ادامه داد: در سال جاری نیز 12 نفر دیگر به شمار بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان افزوده شدند و هم اكنون تعداد این بیماران در استان به 2 هزار و 908 نفر رسیده است.
وی ازدواج های خویشاوندی را مهمترین علت آمار بالای این بیماران در استان عنوان كرد و افزود: ازدواج های بدون ثبت رسمی و نا آگاهی در خصوص انجام تست های آزمایشگاهی قبل از تولد از دلایل دیگر ابتلای فرزندان این زوج ها به بیماری تالاسمی است.
خسروی گفت: در بعضی موارد حتی با انجام تست های آزمایشگاهی و تشخیص بیماری قبل از تولد، والدین نسبت به سقط كودك ناهنجار خود اقدام نمی كنند.
مدیر كل انتقال خون سیستان و بلوچستان با اشاره به كاهش 13 درصدی خونگیری امسال در مقایسه با سال گذشته تصریح كرد: در دو ماه ابتدای امسال 13 هزار و 715 نفر برای اهدای خون به پایگاه های این سازمان در سطح استان مراجعه كردند كه 11 هزار و 218 نفر با دارا بودن شرایط اهدا، موفق به انجام این كار خیر شدند.
وی گفت: در این مدت 19 هزار و 758 واحد خون، پلاكت و پلاسما به بیمارستان ها و مراكز درمانی تحویل داده شد كه چهار هزار و 713 واحد آن با توجه به كمبود ذخایر خونی استان از شبكه خون رسانی كشوری تامین شد.
وی اظهار داشت: به طور میانگین روزانه 350 واحد خون و فرآورده های خونی به بیماران استان تزریق می شود.
وی از سلامت خون های اهدایی اعلام اطمینان كرد و گفت: تمامی خون های اهدایی و فرآورده های آن از نظر بیماری های قابل سرایت خونی بررسی می شوند و جای نگرانی برای بیماران نیست.
وی تست های آزمایشگاهی تشخیصی مربوط به بیماری های هپاتیت B و C، ایدز و سیفیلیس بر روی تمامی خون های اهدایی سیستان و بلوچستان انجام می شود.
وی ادامه داد: این آزمایشات چهارگانه منطبق با استانداردهای كشوری است و آمار بالای افراد مبتلا به هپاتیت در استان باعث شده انجام آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.
وی گفت: تست های الیزای پادتن های غیرطبیعی نیز از دیگر آزمایش های اختصاصی سازمان انتقال خون در جنوب شرق كشور بر روی خون های اهدایی است كه به موجب آن بیماران تالاسمی، خون مناسب تر نسبت به شرایط خاص خود دریافت می كنند.
مدیر كل انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: در برخی استان های شرقی كشور به علت شیوع نوع خاصی از بیماری كه نوع خاصی از سلول های لنفوسیتی خون را درگیر می كند، تست آزمایشگاهی HTLV1 اضافه بر آزمایشات استاندارد چهارگانه انجام می شود كه بررسی این تست در سیستان و بلوچستان ضروری نیست.
مدیركل انتقال خون سیستان و بلوچستان با ابراز نگرانی از كاهش مراجعه برای اهدای خون گفت: این سازمان تلاش می كند در زمان باقی مانده تا شروع ماه مبارك رمضان نسبت به افزایش ذخایر خونی خود اقدام كند.
دكتر خسروی عنوان كرد: واحدهای خون را می توان به مدت 35 روز در شرایط استاندارد نگه داری كرد اما فرآورده های آن نظیر پلاكت و پلاسما عمر كمی دارند و باید از خون های اهدایی تازه تامین شوند.
وی گفت: در ماه مبارك رمضان تمامی مناطق كشور با كمبود خون رو به رو خواهند شد و در این صورت تامین خون مورد نیاز برای بیماران تالاسمی استان مشكل ساز خواهد بود و لازم است با نهادینه كردن این باور كه ' اهدای خون، اهدای زندگی است' مردم را به انجام این كار خداپسندانه ترغیب كرد.
7323 / 6081/ 6075
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱
زاهدان- ایرنا- مدیركل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت : براساس آمار سال گذشته 2 هزار و 896 نفر در استان به بیماری تالاسمی مبتلا شدند كه در سال جاری 12 نفر به این تعداد افزوده شده است .